Home + Zwart, goud en fluweel zijn de nieuwe woontrends!

Zwart, goud en fluweel zijn de nieuwe woontrends!

Als iemand mij vraagt wat de doelgroep is van Mamablogger, dan antwoord ik altijd dat dat hippe moeders zijn die in meer geïnteresseerd zijn dan alleen baby- en kinder gerelateerde blogjes. Logisch, want wij moeders zijn toch ook meer dan alleen “maar” moeder? We doen zo ontzettend veel en vinden ook zo ontzettend veel dingen leuk. Zo willen we dat onze kinderen er leuk uitzien, maar we willen ons ook thuis voelen in ons eigen huis en vinden interieur ook leuk. Tenminste, dat geldt voor mij wel. Daarom vind ik het ook zo leuk om nieuwe trends en koopjes voor jullie te spotten. Ik ben de laatste tijd ontzettend fan van Kwantum (nee, niet gesponsord) en spotte daar gisteren een deel van de nieuwe collectie en wat is die gaaf!

Fluweel

Toevallig schreef ik laatst al voor een freelance klus over fluweel of velvet in het interieur. Diepe kleuren die een rijke uitstraling geven. Ik vind die trend zó onwijs gaaf, maar ook behoorlijk duur. Zo heeft Annic van Wonderen (volg je haar al op YouTube?) een prachtige, donkergroene fluwelen bank waar ik al tijden verliefd op ben. Gisteren liepen we bij Kwantum en daar zag ik dat ze bezig waren met het inrichten van de nieuwe collectie en wat zag ik? Prachtige, fluwelen eetkamer stoelen (voor maar €39,- per stuk!), krukjes en poefjes van dezelfde stof. Daar hadden ze heel mooie zwart met gouden bijzettafeltjes bij en ik zag op een gegeven moment zelfs een blauw bijzettafeltje die perfect past bij deze trend. Kijk je mee?

Ik ben verliefd op deze stijl en zou zo mijn witte eetkamerstoelen inruilen voor deze fluwelen groene. Ze passen namelijk perfect bij mijn stoere, houten tafel en messing booglamp (ook van Kwantum overigens) erboven. Ik denk dat het maar goed is dat Patrick daar een stokje voor steekt haha. Toch willen we nog wel een nieuwe poef en ook Patrick vond deze groene wel heel mooi. Die willen we binnenkort dus nog wel shoppen naast alle spulletjes voor de baby en Milans verjaardag 😉

Ik verwacht dat deze collectie wel weer hard zal gaan, dus mocht je echt enthousiast zijn zal ik er toch snel even gaan kijken. Wat vind je zelf van deze trend? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 3 september 2017 / 11:00

  Die fluwele poefs vind ik er wel leuk uitzien! Leuk artikel dit!

 2. 3 september 2017 / 11:01

  Wat een gave spullen! Niet goed dat ik dit nu weet ?

 3. Christine
  3 september 2017 / 16:18

  Wij hebben fluwelen gordijnen gehad in de woonkamer, vond het alleen te zwaar ogen in de zomer, dus die zijn naar de slaapkamer gegaan.. dat is het enige nadeel, dat fluweel wel echt een wintertrend is. Maar misschien kun je je huidige stoelen wel op elders zetten en straks in de zomer deze fluwelen beautys (want mooi dat ze zijn en aangenaam geprijst) omwisselen.

 4. Stephanie
  4 september 2017 / 10:48

  Ik ben niet zo’n fan van fluweel, maar ik vind de tafeltjes wel heel leuk. En de kast. En de kist. Oeps, beter niet naar Kwantum gaan denk ik 😉