Home + Zwangerschapsupdate #24 | Week 32

Zwangerschapsupdate #24 | Week 32

Binnen nu en 10 weken is ons kleinste mannetje er! Langer dan dat zal het echt niet gaan duren, al verwacht ik niet dat ik doorloop tot de 42 weken. Maar goed, je weet het maar nooit. Het is een gek idee dat hij er over zeven weken al kan zijn en misschien nog wel eerder. Voor mijn gevoel ben ik er nog niet klaar voor. Ik voel mij goed, voel hem gelukkig weer iets meer bewegen en we hebben nog niet alles klaar.

Tegelijkertijd zijn we mega nieuwsgierig naar hem en kan ik niet wachten tot hij er is. Toch moet hij nog even lekker blijven zitten en geniet ik van de schopjes in mijn buik, want dat zal ik hierna niet meer meemaken.

Afgelopen week was ik dus 32 weken zwanger en hebben we een informatieavond over de bevalling bijgewoond. Verder ga ik op advies van de verloskundige toch iets eerder met verlof. Ik praat je helemaal bij in deze zwangerschapsupdate.

De verloskundige

Maandag ben ik weer naar de verloskundige geweest. We hebben het gehad over de week ervoor en het voelen van weinig leven. Daar was bij de verloskundige overigens geen sprake van, want de baby schopte de Doppler weg 😉 De verloskundige adviseerde om een weekje eerder verlof te nemen, dus met 35 weken. Ik krijg van mijn werk alle vrijheid hierin, maar wil natuurlijk zoveel weken verlof hebben ná de geboorte. 35 weken is de gulden middenweg, want ze drukte me echt op het hart om het rustiger aan te gaan doen. Het is inmiddels geregeld en dus hoef ik nog maar twee weken te werken. Gek idee hoor, want ik ben nog zo druk met van alles.

Informatiebijeenkomst over de bevalling

Dinsdagavond organiseerde de verloskundige een informatiebijeenkomst over de bevalling. Ik heb het al een keer eerder meegemaakt, maar ik werd toen ingeleid. Ik heb dus helemaal niet meegemaakt dat een bevalling spontaan begint en vond het daarom wel fijn om erheen te gaan. Samen met nog zo’n 15 andere stellen zijn we erheen geweest en het was wel even goed. Op de één of andere manier stelt het toch gerust.

Deze week gaan we naar het ziekenhuis om de kraamsuites te bekijken. Van Milan ben ik nog bevallen in het oude ziekenhuis, dus ik heb geen flauw idee hoe het er hier uit ziet. We krijgen dan een rondleiding en weten dan waar we uiteindelijk terecht zullen komen.

Tot slot staat vrijdag de intake met de kraamzorg gepland. Hierover en over het ziekenhuis praat ik jullie komende week weer bij!

En de box staat!

Oh ja, ik vergeet helemaal te vertellen dat de box inmiddels ook staat. Nog wel vroeg, maar we hadden de ruimte boven nodig, dus hebben we hem beneden maar neergezet. De katten (we hebben er twee) hebben zo ook de tijd om eraan te wennen. Gelukkig vinden ze het allemaal niet zo boeiend en gaan ze er ook niet in liggen.

Dit was dan toch echt de update 😉 Tot de volgende!

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *