Home + Zwangerschapsupdate #30 | Week 38

Zwangerschapsupdate #30 | Week 38

Dit was een ontzettend spannende week! Laat ik maar meteen beginnen, want terwijl ik dit typ weet ik niet zeker of dit mijn laatste zwangerschapsupdate is. Ik heb namelijk al ontsluiting! Laat ik even bij het begin beginnen…

Maandag

Maandag moest  ik voor controle naar de verloskundige en ik vertelde over de vage klachten die ik nog steeds heb. Hoofdpijn, wat duizelig, een hoge bloeddruk etc. Daarnaast liep ik natuurlijk ook nog met een blaasontsteking. Ik wil absoluut niet klagen en doe dat ook niet, maar de onzekerheid is niet fijn. Wat hoort nu standaard bij een zwangerschap en waar moet ik op letten omdat het misschien toch niet helemaal lekker zit? En dan nog de dagen dat ik veel minder leven voel. Op een gegeven moment word je gek van die onzekerheid en wil je dat hij geboren wordt. Het volgende moment denk ik juist van niet omdat ik nog zoveel “moet” doen. Dat moet natuurlijk helemaal niet, maar ik vind dat ik het moet omdat ik zoveel mogelijk goed wil afronden. Nog even die ene opdracht, nog even dat ene gesprek via Skype etc.

De verloskundige stelde voor om te kijken of ze me kon strippen, maar dat zag ik nog niet zitten. Milan moest immers ook nog donderdag trakteren op school en ik wilde dat hij nog gewoon zijn verjaardag kon vieren op school. Daar keek hij zo naar uit! We besloten daarom een afspraak te magen voor donderdag om 1o.00 uur. We zouden dan weer een controle doen en dan besluiten of we alsnog zouden proberen te strippen of niet.

Bron afbeelding: Prenatal app

De dagen erna

Ik heb nog veel gewerkt en woensdag was ook een drukke dag. Milan naar school, een gesprek via Skype, musicalles, zwemles, de hele mikmak. We aten ’s avonds iets makkelijks, want ik voelde me al niet zo heel erg goed. Nog één nachtje slapen en dan zouden we meer weten.

Donderdag

Nadat we Milan met zijn traktaties naar school hadden gebracht was het tijd om naar de verloskundige te gaan. Mijn bloeddruk was weer wat te hoog en ze stelde toch voor om te kijken of ze me kon strippen. Ik verwachtte er niet teveel van en zei dat nog tegen Patrick in de auto. Maar ik bleek gewoon al twee centimeter ontsluiting te hebben! Nog acht te gaan! Het strippen was niet fijn, maar dat deed ze met een reden. Strippen voor de 41 weken is niet effectief bewezen, maar door het een beetje gemeen te doen (zoals ze dat zei) hoopte te toch wat te bewerkstelligen. Terwijl ik dit typ rommelt er wat en ik hoop dat het doorzet.

Ik ga de update nu afsluiten. Als het doorzet en ….. wordt geboren, dan laat ik het weten. Zo niet, dan is er niet veel veranderd en kan ik ook niet veel meer melden dan dit.

Zou dit dan al de laatste update zijn? Nummer 30 is een mooi rond getal 😉 Ach, we gaan het zien… Spannend…

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. yvonne
  16 oktober 2017 / 08:05

  Spannend hoor!
  Succes met de laatste loodjes.

 2. Joke
  16 oktober 2017 / 11:50

  Zet hem op meis mag nu wel gebeuren toch ? Liefs xxx

 3. Ilonka
  16 oktober 2017 / 16:14

  Wat spannend zeg! Succes met de laatste loodjes en ik ga duimen voor een mooie bevalling 🙂