Home + Zwangerschapsupdate #23 | Week 31

Zwangerschapsupdate #23 | Week 31

Alweer een week aan het werk en nog maar vier weken voordat mijn verlof in gaat. De tijd vliegt! Er staat een drukke en roerige week op ons te wachten, maar afgelopen week was ook een heel erg drukke week. Ik kwam onverwacht twee keer in het ziekenhuis terecht!

Vanaf maandag voelde ik de baby weer flink minder bewegen, maar ik dacht dat dat lag aan het feit dat ik weer aan het werk was, Milan weer naar school moest en het gewoon heel erg druk was. Dat leek te kloppen, want ’s avonds voelden we hem weer goed bewegen. Zelfs Patrick voelde hem flink schoppen. Gerustgesteld gingen we slapen.

Dinsdagochtend was hectisch en daarna moest ik de hele dag werken. Voor ik het wist was er een halve dag om toen ik mij realiseerde dat ik hem weer niet had gevoeld die dag. Ik dacht wel iets te hebben gevoeld, maar het was aanzienlijk minder dan de weken en dagen ervoor. Met de ervaring van de dag ervoor maakte ik mij nog niet zo heel erg druk, maar in de avond voelde ik gewoon helemaal niets. Die nacht heb ik heel wat uurtjes wakker gelegen en ook toen voelde ik 0,0…

Woensdagochtend heb ik Milan naar school gebracht en vanaf mijn werk heb ik de verloskundige gebeld. Ik moest er binnen 20 minuten zijn. Eenmaal daar hoorden we een mooi hartje kloppen, maar ik werd toch doorgestuurd naar het  ziekenhuis. Voor ik het wist lag ik aan de CTG, kreeg ik een echo en volgende een gesprek met een arts.

Uit de controles bleek dat alles goed was en op de echo zagen we de baby flink bewegen. Heel erg fijn, maar ik voelde ondertussen nog steeds niets… Het advies van de arts was zoveel mogelijk rust te nemen. Hij gaf aan dat er heel weinig kennis is over een baby minder voelen bewegen. Hier kan nauwelijks onderzoek naar worden gedaan, maar wat ze wel weten is dat je je met rust beter kunt concentreren op de bewegingen van de baby. Ik moest dus rustig aan doen en de volgende dag weer terugkomen voor een CTG.

’s Middags had ik met wat andere moeders afgesproken in de speeltuin en terwijl wij gezellig in het zonnetjes kletsten, speelden de kinderen met elkaar. De halve klas was er bijna, dus het was supergezellig. Ik was ontspannen en ja hoor, ’s avonds voelde ik hem weer wat meer. Nog steeds niet zoveel als voorheen, maar ik voelde hem tenminste!

Donderdag werkte ik een halve dag in plaats van een hele en om 13.30 uur werd ik weer in het ziekenhuis verwacht. Ook toen bleek dat alles goed was en ik hoefde gelukkig even niet meer terug te komen. Wel was het advies nog steeds om wat rust te nemen.

Het hele weekend ging het goed en komende week hoop ik weer normaal aan het werk te zijn. Wat een week!

Vanmiddag mag ik weer naar de verloskundige en morgenavond hebben we een voorlichtingsavond over de bevalling. Ik praat jullie volgende week daarover bij!

Bewaren

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *