Home + Zwanger? Dit kun je allemaal al voorbereiden!

Zwanger? Dit kun je allemaal al voorbereiden!

Als er een kleine op komst is, komt er natuurlijk een enorm spannende tijd aan. Er komt een heleboel op je af! Gelukkig heb je tijdens de zwangerschap al veel tijd om de nodige zaken voor te bereiden. Ben je benieuwd waar je allemaal aan kunt denken? Lees dan verder.

Geboortekaartje maken

Het is misschien wel een van de leukste dingen om je mee bezig te houden rondom de zwangerschap: een geboortekaartje maken! Zo’n kaartje kun je rondsturen naar je dierbaren zodra het kindje is geboren. En wat er nu zo tof aan is? Je kunt het kaartje helemaal personaliseren. Een geboortekaart ontwerpen is een optie, om het kaartje geheel naar wens te maken. Of kies een bepaald thema uit, waarin het kaartje wordt gedrukt. Denk aan dieren of sprookjes.

Babykamer inrichten

Zodra het baby’tje ter wereld komt, is het belangrijk om thuis alles al in orde te hebben. Richt ook tijdig de babykamer in! Neem hier zeker even de tijd voor, want het kost misschien wel meer uren dan je denkt. Zeker als je het perfecte babykamertje wilt inrichten. Wellicht is wat behang op de muur bijvoorbeeld wel leuk, of een gezellige verfkleur. Haal de benodigde meubels in huis: een wiegje, commode, kast en stoel. Ook accessoires kun je er goed kwijt – van knuffels tot een prullenbakje voor de vieze luiers. Door het kamertje met liefde in te richten, voelen zowel jij als het kindje je er thuis.

Spulletjes voor de baby kopen

Je hebt verschillende spulletjes nodig voor de baby. Denk allereerst aan de benodigdheden voor de babykamer, waar we het hierboven over hadden. Daarmee ben je er echter nog niet! Je hebt van alles nodig, zoals kleertjes, badproducten, luiers, speentjes, beddengoed en speelgoed. Het is slim om een baby-uitzetlijst te raadplegen of om zelf zo’n lijst samen te stellen, zodat je niets over het hoofd ziet. Een deel van de spullen kun je nieuw kopen, maar er is vaak ook veel tweedehands verkrijgbaar. Of leen bepaalde spullen, zoals een ledikant of kinderwagen, van kennissen! Dat is wel zo voordelig.

Inlezen over eerste fase met baby

Bij de voorbereiding hoort ook het verzamelen van informatie. Zeker als je voor het eerst een kindje krijgt, raden we je aan om je goed in te lezen. Van de bevalling tot de opvoeding: er zijn veel artikelen en boeken over te vinden, die absoluut van nut zijn. Je zult in de eerste fase na de geboorte veel twijfels en vragen hebben: dit hoort er nu eenmaal bij. Maar door je vooraf in te lezen, heb je in ieder geval belangrijke informatie tot je genomen om op terug te vallen. Het maakt je net dat stukje minder onzeker.

Vluchtkoffer inpakken

Komt de bevalling er bijna aan? Vaak moet je halsoverkop de deur uit als de bevalling in het ziekenhuis is. Zet daarom alvast de vluchtkoffer klaar, met daarin bijvoorbeeld kleding en toiletspullen. Zo ben je goed voorbereid op de komst van de kleine!

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *