Home + Review | Kobo Libra 2 e-reader

Review | Kobo Libra 2 e-reader

Een paar maanden geleden hakte ik na lang wikken en wegen de knoop door en kocht ik een Kobo Libra 2 e-reader voor mijzelf. Sindsdien lees ik een stuk meer en de boeken die ik lees deel ik vervolgens weer met jullie. Heerlijk vind ik het! Naar aanleiding van de boekenreviews kreeg ik ook vragen over de Kobo e-reader zelf. Toch heb ik nog even gewacht met het schrijven van een review omdat ik hem écht goed wilde gebruiken voor ik er wat zinnigs over kon zeggen. Inmiddels heb ik hem goed door en is het tijd voor die langverwachte review!

De keuze voor de Kobo Libra 2 e-reader

Ik dacht al een tijdje na over een e-reader. Door het hele huis lagen boeken verspreid die ik na het lezen ervan in de kast zette of weggaf. Het is leuk om dingen weg te geven, maar ik vond het stiekem ook wel een beetje zonde van het geld. Een boek kost al gauw meer dan €20,- en als je veel leest loopt dit behoorlijk op. E-books zijn goedkoper in de aanschaf en met een Kobo Plus abonnement kun je ook nog eens heel veel boeken lezen voor een klein bedrag per maand. Dat scheelt een hoop geld én ruimte.

Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt en wilde gaan voor een e-reader begon de zoektocht naar de juiste e-reader voor mij. Ik had er helemaal geen verstand van en las daarom reviews bij collega bloggers en op Bol.com en Coolblue. Uiteindelijk viel de keuze op de Kobo Libra 2. Het merk Kobo kreeg positieve reviews en deze versie ook. Hij is licht, compact, heeft een scherm waar je lekker op kunt lezen en een groot geheugen. Ook past de schermverlichting zich automatisch aan, aan het omgevingslicht. Ideaal wanneer je leest op bed. Ik ging voor een witte met een lila hoes.

Installatie en beginnen met lezen

De e-reader is compact en in eerste instantie vroeg ik mij af of ‘ie niet te klein was. Dit bleek al snel niet het geval. Installeren ging ontzettend snel, alleen moest ik nog even uitvogelen hoe het ging met aanmaken en koppelen van een Kobo Plus account. Ik maakte een account aan met mijn Bol.com account en stap voor stap werd je door dit proces heen geloodst. Daarna kon ik al beginnen met lezen!

Ik begon met het verkennen van de Kobo shop en vond meteen al een aantal heerlijke boeken! Ik wilde ook wat boeken kopen koppelde mijn creditcard aan het account. Dat werkt heel makkelijk. Boeken waarin ik geïnteresseerd ben, zet ik eenvoudig op mijn wensenlijst waardoor ik altijd weet welke boeken ik ook alweer wilde lezen. Toch hoef je niet perse boeken te kopen, want je kunt met het Kobo Plus account heel veel gratis boeken lezen. Daar kom je de zomervakantie wel meer door!

Bediening, beeldscherm en batterijduur Kobo Libra 2

Ik moest even wennen aan de bediening van de e-reader. De bladzijdes sla ik om met de knoppen rechts, maar dat went snel. Soms vind ik dat het scherm wat traag reageert om mijn aanraking, maar ook daar ben ik inmiddels aan gewend.

Wat betreft het beeldscherm, deze is heel fijn en je kunt er heerlijk op lezen. Heel anders dan op een iPad of telefoon. De batterij gaat lang mee en opladen gaat heel snel. Je kunt dus gerust een hele tijd lezen met een volle batterij.

De kunt de e-reader uitzetten met de knop aan de achterkant, maar als je de hoes dicht klapt gaat hij ook uit. Zodra je deze week open klapt gaat hij meteen weer aan.

Overall conclusie

Ja, die is duidelijk, ik had er veel eerder eentje moeten kopen. Ik vind het een superfijne e-reader en heb er al enorm veel plezier van. Ik lees veel meer, ontdek veel meer boeken en sleep hem inmiddels overal mee naartoe om toch nog wat te kunnen lezen. Het is geen goedkope aanschaf en daarom heb ik er best een tijdje over nagedacht. Toch vind ik hem het geld waard en bespaar ik toch  behoorlijk wat geld.

Of ik liever een echt boek in handen heb? Dat maakt voor mij eigenlijk niet zoveel meer uit. Dat is misschien vloeken voor de echte boekenliefhebber, maar ik vind dit net zo fijn en misschien wel fijner omdat hij zo licht is.

Welke e-reader het best jou past is natuurlijk persoonlijk. Lees je daarom goed in van tevoren. Zo kun je bijvoorbeeld hier alle Kobo e-readers vergelijken om een e-reader te vinden die het best past bij jouw wensen. Het is immers best een uitgave.

Heb jij een e-reader? Zo ja, welke heb je en hoe bevalt deze? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *