Home + Zo’n ochtend….

Zo’n ochtend….

Onlangs liet ik jullie in een vlog mijn ochtendroutine zien. Zo zien alle doordeweekse ochtenden eruit en ik kan je vertellen dat als je er ’s morgens altijd alleen voor staat, je dat soms best een beetje opbreekt. Er is niemand met wie je de taken kunt verdelen en er is niemand die het naar school brengen van je over kan nemen. En wanneer je dan denkt dat alles weer vlekkeloos is verlopen, vergeet je nog weleens wat. Of je denkt dat je het bent vergeten…

Briefje voor de pakketbezorger

Op zondag had ik al een mailtje gehad met een track & trace code, want er was een pakketje naar mij onderweg. Er stond geen afzender bij en ook geen tijdvak. Wel stond er in de mail dat er voor het pakketje getekend moest worden. Ik heb geen idee hoe andere bloggers dat doen, want ik wil wel snel dat pakketje, maar ik ben ook niet de hele dag thuis. Ik moet immers gewoon werken… Ik had dus, heel bijdehand vond ik van mijzelf, een briefje op de deur geplakt voor de postbezorger. Daarop stond dat wanneer ik er niet ben, hij het pakketje ook af mocht geven bij de buren en zij wel willen tekenen. Ze weten van de blog dus dat is geen probleem.

Toen ik Floris bij mijn ouders bracht, vertelde ik dit aan mijn ouders en mijn (stief)vader zei dat dit niet bepaald handig was. Inbrekers weten dan ook dat de kans erin zit dat je er niet bent. Ai, niet zo handig. Helemaal niet toen ik mij bedacht dat ik de voordeur ook niet op slot had gedaan… Wat moest ik dan doen? Ik kon niet meteen naar huis, want ik moest Milan naar school brengen.

Snel naar huis fietsen

Ik bracht Milan naar school, fietste snel weer naar huis en… daar bleek de deur gewoon op slot te zitten! Ik wist het gewoon echt niet meer en was er heilig van overtuigd dat ik vergeten was deze op slot te doen. Daarbij doet het slot het niet goed meer, dus we moeten ook gewoon echt uitkijken.

In dit soort gevallen zou het zó fijn zijn als ik spullen had waarmee het leek alsof ik op dat moment thuis was. Spullen waarmee ik mijn huis echt goed kan beveiligen, want dat is geen overbodige luxe. Het zou een heel fijn gevoel geven wanneer ik het huis in de gaten kan houden als we er niet zijn. Dit heet slimme huisbeveiliging. Een voorbeeld hiervan is een IP camera die waar dan ook bekeken kan worden via je smartphone. Of een deurbel die ook over gaat op je mobiele telefoon zodat je weet dat de postbode is geweest en je de postbode instructies kan geven. Ideaal toch?!

In het vervolg check ik alles dubbel en hang ik geen briefjes meer op voor de pakketjesbezorgers. Uiteindelijk had ik hem alsnog gemist en heeft hij het niet afgeleverd bij de buren. Hierdoor kon ik aan het einde van die middag met de jongens naar een supermarkt rijden om het pakketje op te halen.

Dit was dus echt zo’n ochtend….

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie