Home + Zo ziet onze tuin er nu uit en deze wensen hebben we nog

Zo ziet onze tuin er nu uit en deze wensen hebben we nog

Toen we hier kwamen wonen werd onze tuin opgeleverd als een zandvlakte met een klein, betegeld terrasje en een pad van tegels naar de poortdeur. Verder was er niets. Dat vonden we helemaal niet erg, want zo konden we zelf kiezen hoe we het in wilden richten. We hebben daar nog even mee gewacht en toen we hier twee á drie maanden woonden, wisten we wat we wilden en hoe lang we de zon in de tuin hadden. Daarna begon het aanleggen van de tuin. Geen luxe tuin hoor, maar juist redelijk basic  omdat we hier tijdelijk willen blijven. Maar tijdelijk of niet, een paar zomers wonen we hier wel en dan wil je juist lekker zitten. Daarom hebben we stiekem nog een wens…

Kunnen we het meenemen naar een volgend huis?

We wilden niet teveel geld uitgeven aan deze tuin en dus hebben we goed gekeken naar welke materialen we gebruikten. Zo hebben we een klein terrasje aangelegd van gebruikte steenschotten en maakten we tussen de poort en oprit een hekje van dezelfde soort steenschotten. Mocht het zo zijn dat het eruit moet als we gaan verhuizen, dan zijn die materialen gemakkelijk te hergebruiken. Verder hebben we de tegels die er al lagen hergebruikt en hebben we veel gebruik gemaakt van grind. We maakten de tuin af met een stukje gras en twee plantenbakken van steigerhout, precies zoals we die ook hadden in onze vorige tuin.

We namen de twee olijfbomen die voor ons oude huis stonden, mee. Verder kochten we wat goedkope planten en mocht ik planten uitzoeken in de volkstuin van een collega die juist van wat stekjes af wilde. Deze tuin heeft ons daarom relatief weinig gekost en we hebben gebruik gemaakt van duurzame, stevige materialen. En die kunnen we dus meenemen als we dat willen.

Wat we graag nog zouden willen

We hebben een fijne tuin, maar er mist nog iets. Het hoekje bij de tuinbar en het speelhuisje is rommelig en we missen een fijne loungeset. Die uit onze vorige tuin paste hier helaas niet en ik dacht dat we het niet zo erg zouden missen. Niets is minder waar, want in deze tuin zit ik juist vaker buiten dan in de vorige. We willen dus graag een nieuwe loungeset, maar als er dan nog te wat te wensen over mag blijven, dan zou ik toch weer een overkapping willen. Geen heel dure, maar een redelijk eenvoudige waar we toch een gezellig hoekje mee kunnen creëren. Dat is het enige wat ik mis van ons vorige huis. We hadden er zoveel aandacht aan besteed en het met liefde ingericht. Maar goed, dan hadden we niet moet verhuizen. Hoewel de vorige tuin een stuk groter was, mis ik die oppervlakte overigens niet. Deze tuin is breder en is echt heel leuk te delen. En met een grotere tuin moet je natuurlijk ook veel meer onkruid weghalen haha.

Deze overkapping kunnen we misschien zelf maken en zou dan aan de schuur moeten komen. Misschien zouden we die uiteindelijk ook weer kunnen demonteren als het nodig is. Bij alle schuren in de wijk immers net zo groot 😉

Wie weet gaan we over een tijdje zelf met hout en de boormachine aan de gang om er een gezellig hoekje van te maken. Mocht je zelf een overkapping hebben gemaakt, dan is alle inspiratie welkom.

Heb jij nog een wens voor jullie tuin? Zo ja, wat zou dat dan zijn? Klets mee in de comments hieronder.

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *