Home + Thuiswerken met kinderen, 5 tips om dat beter te laten verlopen

Thuiswerken met kinderen, 5 tips om dat beter te laten verlopen

Na ruim twee jaar zou je denken dat we wel gewend zijn aan al dat thuiswerken. Niets is echter minder waar. Toen zagen we het nog als iets tijdelijks, maar inmiddels lijkt het erop dat deels thuiswerken de norm gaat zijn. En dat betekent dat je daar je weg in moet vinden, want wat nu als je nog heel jonge kinderen hebt die nog niet naar school gaan? Maar ook wanneer je kinderen wel naar school gaan komen ze natuurlijk ook weer thuis halverwege de middag (gelukkig maar!) en dan zul je net zien dat er een Teams meeting is gepland. Dat laatste is bij ons regelmatig het geval, maar we zijn het inmiddels wel gewend. Daarom dacht ik dat het misschien wel handig kon zijn mijn tips met jullie te delen.

1. Af en toe en even bij je kind(eren) gaan zitten

De hele dag aan de tafel of achter je bureau blijven zitten en je kinderen weinig aandacht geven, is geen goed idee. Als je op kantoor bent maak je tussendoor ook een praatje met je collega’s. Doe dit ook met je kinderen. Ga even bij ze zitten en hoor hun verhaal aan. Knuffel lekker met ze en ga daarna weer aan het werk. Je zal zien dat ze daarna weer lekker gaan spelen.

2. Zet wat te eten en drinken neer voor je in overleg gaat

Omdat we deels thuiswerken, hebben we nog steeds veel overleggen via Teams. Ik heb in het begin in overleg gezeten met een dinosaurus op m’n hoofd en Floris vindt het leuk om zo’n beetje het hele overleg naar mijn collega’s te zwaaien. Schattig, maar productief is het niet 😉 Daarom zet ik tegenwoordig wat lekkers en wat te drinken neer voor ik in overleg ga. Denk bijvoorbeeld aan een bakje met rozijnen. Dan is ‘ie even zoet haha.

3. Wees flexibel met thuiswerken en laat het soms maar gebeuren

Hoe goed je ook je best doet, soms kun je een beetje herrie niet voorkomen. Zo zat ik van de week in overleg en gooide Floris zijn Duplo om. Normaal mute ik mijn microfoon als ik niet aan het woord ben, maar dit keer was ik wel aan het woord toen dat gebeurde. Mijn collega’s kunnen er gelukkig om lachen.

 

4. Baken tijd af

Een van de dingen die ik heb geleerd is om te werken in een soort tijdvakken en daarover duidelijk te zijn naar de kinderen. Dan leg ik uit dat ik een uur overleg heb en daarna weer even kom kletsen. Of dat ik even een half uurtje nodig heb om een tekst uit te werken en dat ze daarna hun vraag kunnen stellen. Aan Floris laat ik op de klok zien hoe laat het dan is. Het lukt steeds beter.

5. Zit je kind nog niet op school? Loop tussen de middag even een rondje

Wat ik deed voor Floris op school zat was tussen de middag even een blokje om lopen. Bijvoorbeeld naar de speeltuin of naar de supermarkt om wat lekkers te halen voor de lunch. Het is misschien maar een klein rondje, maar je bent even buiten en het breekt de dag.

Hoe gaat het thuiswerken inmiddels bij jullie? Of is thuiswerken is dat stamt uit het coronatijdperk en werken jullie nu juist weer veel op kantoor?

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *