Home + Zo reageerde Milan op de zwangerschap

Zo reageerde Milan op de zwangerschap

Als je Milan de afgelopen jaren vroeg of hij een broertje of zusje wilde, was zijn antwoord duidelijk: ‘nee’. Een broertje of zusje om mee te spelen is de wens van heel veel kinderen, maar Milan was happy zoals het was en is. Hij krijgt alle aandacht, we doen enorm veel leuke dingen en we hebben het gewoon heel gezellig met z’n drietjes. Hij zat gewoon niet zo te wachten op een baby in huis. Het was een beetje dubbel; enerzijds waren wij heel blij dat Milan zo gelukkig was zoals het was, maar anderzijds wilden wij nog wel een broertje of zusje voor hem.

Toen het eenmaal zo ver was, moesten we goed bedenken hoe we het hem gingen vertellen. Uiteindelijk hebben we het hem verteld en vroegen we wat hij ervan vond. Zijn eerste reactie was eigenlijk niet zo positief. Hij vond het niet leuk en moest het heel even laten bezinken.

Deze reactie hadden we wel verwacht…

Deze reactie zagen we wel aankomen en we hadden van tevoren bedacht dat dat ook prima was. We konden ons heel goed voorstellen dat dit nieuws hem overviel dus hij hoefde ook niet perse blij te zijn. Na tien minuten stond Milan op en pakte een pen, papier en een rolmaat. Daarna vertrok hij naar boven. Halverwege de trap vroegen we hem wat hij ging doen en zijn antwoord was dat hij de babykamer op ging meten, want hij moest wel zeker weten dat alles erin zou passen voor zijn broertje of zusje. Hij leek het toch wel een klein beetje leuk te vinden. Twee treden verder riep hij nog dat hij dan wel een broertje wilde. Prima, we geven de bestelling door 😉 al biedt dat nog geen garanties haha.

En nu?

In een paar minuten tijd draaide Milan helemaal bij. Hij bedacht namen, is mee geweest naar de tweede echo en mocht zelf het nieuws vertellen bij familie. We betrekken hem overal bij en hij is inmiddels een heel trotse, grote broer!

Zijn broertje of zusje is van harte welkom en kan zich nu al geen betere broer wensen!

Hoe reageerde(n) jouw kind(eren) op het babynieuws? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *