Home + Zo creëer je een fantastische speelkamer voor je kids!

Zo creëer je een fantastische speelkamer voor je kids!

Kinderen zijn de hele dag druk bezig met spelen. Niet alleen ravotten ze door het hele huis, hun speelgoed en knutselcreaties slingeren ook overal rond. Een speelkamer is dus een goede plek voor kinderen om al hun creativiteit en speelgoed de vrije loop te laten. Toch is het maken van een speelkamer nog best lastig. Lees hier daarom vijf tips.

#1 | Zorg dat de kamer in de basis netjes is

Omdat de kinderen er waarschijnlijk een rommeltje van gaan maken met al hun speelgoed, is het fijn als de kamer in de basis netjes is. Zet de kamer daarom niet te vol maar houd genoeg ruimte over voor je kleintjes om lekker te spelen. Zorg er verder voor dat de vloer en muren net en schoon zijn. Zo oogt de speelkamer minder snel rommelig.

#2 | Richt de kamer volgens een bepaald thema in

Je kinderen hebben vast wel iets waar ze allemaal fan van zijn. Denk aan een bepaalde superheld of een bepaald dier. Het is dan leuk om de speelkamer in dat thema in te richten, zodat de kinderen ook daadwerkelijk het gevoel hebben dat het hun kamer is. Komen je kinderen er niet uit? Kies dan voor een algemeen thema, zoals de natuur of het universum. Hoe leuk is het dan om ook het plafond te verven met de verschillende sterrenbeelden. Een ander leuk idee is om een muur te verven met krijtverf. Zo pas je het thema van de speelkamer continu aan, zonder dat je de hele kamer opnieuw moet schilderen. De kosten van binnenschilderwerk gaan op deze manier een stuk omlaag.

#3 | Plaats een kinderbureau

Wellicht is je kind te jong om al huiswerk te maken, toch is een kinderbureau een heel goed idee. Ten eerste omdat het kind hier alvast went aan het zitten en leren, ten tweede omdat een kinderbureau de ideale plek is om een kind in concentratie te laten werken aan zijn of haar knutselwerkjes. Door voor een bureau te gaan met meerdere vakjes en opbergruimte, houd je de kinderkamer ook nog eens geordend en netjes.

#4 | Koop heel veel opbergdozen

Om de speelkamer veilig te houden en niet je benen te breken over losliggend speelgoed, is het verstandig om opbergdozen te kopen. Je kleintje kan zo meteen leren dat je na het spelen alle spullen weer moet opruimen. Verder heb je zo meer ruimte over om bijvoorbeeld een prachtig fort te bouwen.

#5 | Plaats tapijt of een vloerkleed

Als je al tapijt in de kinderkamer hebt liggen hoef je natuurlijk hier geen vloerkleed overheen te leggen. Mocht je geen tapijt hebben, dan kan een vloerkleed erg fijn zijn. Dit zorgt namelijk voor een zachte ondergrond voor je kinderen om heerlijk op te zitten en spelen. Ook hebben ze zo een zachte landing als ze tijdens het wild en gek doen per ongeluk vallen.

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *