Home + Diary | De schuur is gesloopt en 90.000 unieke bezoekers in één maand op de blog!

Diary | De schuur is gesloopt en 90.000 unieke bezoekers in één maand op de blog!

Week 5 van onze intelligente lockdown zit erop en het was een week waarin veel gebeurde. Enerzijds waren we ons heel bewust van de situatie en anderzijds gingen bepaalde dingen gewoon door zoals ze in januari al gepland waren zoals de komst van onze nieuwe schuur. Ik heb voor deze diary weer de leukste foto’s van afgelopen week voor jullie verzameld. Kijken jullie mee?

Maandag

Afgelopen weekend is Patrick al begonnen, maar vanavond halen hij en Milan de laatste dingen uit de schuur. Over de ijzeren kasten wordt een zeil gelegd en die wordt vervolgens weer vastgezet en verzwaard met stenen. Patrick sloopt ook al het één en ander. Allemaal ter voorbereiding op het weekend.

Dinsdag

Over dinsdag heb ik al een uitgebreide plog geschreven, maar het hoogtepunt van de dag was toch wel het uitdelen van de tulpen, maar we begonnen echter met thuiswerken.

Ik zette ’s morgens alles klaar zodat we na ons blokje om meteen konden beginnen.

plog_thuiswerken_tulpen uitdelen_huiswerk_werkstuk_mamablogger_persoonlijk_

Halverwege de ochtend werden de tulpen van Bolt Amsterdam bezorgd. Wat zijn ze mooi!

De jongens beginnen meteen met uitdelen aan onze buurtjes.

Na een drukke dag kruip ik met een kop thee op de bank.

Woensdag

Hoe gaaf zijn deze vintage puzzels?! Heb ik Via (je kunt ze hier bestellen) krijgt ze binnenkort binnen en je kunt een pre-order doen. Iedere puzzel bevat 1000 stukjes en ze zitten in zo’n handige koker. Patrick en ik besluiten er één te bestellen, want de komende periode zal alles behalve normaal blijven. Wij bestellen de onderste met de cactussen en hopen dat ze snel binnen zijn.

Ik ben vandaag vrij en pak de laatste bosjes tulpen in met wit bakpapier en touw. Ook had ik nog labels in de kast liggen die ik aan een tulp knoop. Deze laatste bosjes gaan we met de auto uitdelen. Een paar op mijn werk, bij mijn zus en bij een vriendin. Leuk om mensen blij te maken!

’s Middags maak ik een cadeautje voor mijn collega Demi en pak hem zo in.

Pat en ik besluiten de jongens na het eten te verrassen met een ijsje. Davids Gelato komt ze weer thuisbezorgen. Zo leuk!

Hier kan ik zo blij van worden 🙂

En hiervan ook. Een van de buurvrouwen appt of ik zo even een wijntje kom drinken in de tuin. Dat is het voordeel van open tuinen, we lopen zo over om wat te drinken en om elkaar te helpen bijvoorbeeld. Het was gezellig!

Donderdag

Dit is de enige foto van deze dag die ik donderdagavond pas maak. Milan is nog hard bezig aan zijn werkstuk en werkt op mijn laptop.

Vrijdag

Demi is jarig! Ik heb haar bureau versierd en zij neemt appeltaart mee. Prima deal haha 😉

Zaterdag

Vandaag wordt de schuur gesloopt! Let niet op de rommel in de tuin, want de schuur moest natuurlijk leeg. Patrick krijgt al snel hulp van “onze” klusjesman.

Al snel kunnen we de zon zien door het dak.

De jongens zitten samen op het aanrecht en kijken naar de schuur die langzaamaan wordt gesloopt.

Daarna gaat Milan helpen en haal ik met Floris wat boodschappen in de stad. We moeten daarna weer snel naar huis, want fotograaf Sandra Zeilstra staat op de stoep om snel met mij wat foto’s te maken voor de samenwerking met de kringloop.

Er komen maar liefst twee heetwaterdispensers van Inventum binnen. Een daarvan mogen we testen en houden en de andere mag ik zeer binnenkort verloten. Ik kan verklappen dat we al fan zijn. Met deze heb je geen Quooker nodig 😉

Ondertussen is de schuur helemaal weg en al het puin weggebracht naar de stort. Ik laat jullie binnenkort alles zien + natuurlijk het eindresultaat.

Zondag

We gaan naar ‘Wie van Zoet Hout’ in de blauwe loods om te struinen naar iets bijzonders voor onder de overkapping straks. We vinden dit te gekke originele bakkersrek en reserveren deze. Hij wordt geleverd als de schuur staat. Hoe gaaf is ‘ie?! Hiernaast komt een zwarte barbecue en dan wordt dit het werkblad.

En nu we toch op dit te gekke terrein zijn, kunnen we meteen wat mooie foto’s maken. Ik ben echt verliefd op deze plek.

Door naar Bodegraven om de planten op het graf van mijn vader water te geven. Daar komen we twee tantes en een nicht tegen. Toevallig!

Eenmaal onderweg naar huis hebben we een verrassing voor Milan; hij mag een McFlurry.

We hebben wat te vieren: afgelopen maand mocht ik, ondanks de dip aan het begin van de Corona crisis, maar liefst 90.000 unieke bezoekers ontvangen op Mamablogger! Daarom bestellen we voor het eerst eten bij Casa Chow in Gouda. We hadden nog veel meer (eigenlijk teveel, maar we wisten niet hoe groot de porties zouden zijn) en wat was het lekker.

En hier is het bewijs. Het is nu ook wel weer wat rustiger, maar het stabiliseert weer. Ben er stiekem best een beetje trots op.

Een mooie afsluiter van de week. Op naar week zes van de lockdown. Ik ben heel benieuwd naar de persconferentie van morgenavond. Wat denken jullie, gaan de scholen (al dan niet onder voorwaarden) open of niet? In ieder geval een fijne week gewenst!

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

 1. Caro
  20 april 2020 / 07:15

  Ik ben niet negatief ingesteld, maar de school open lijkt nog lastig met de 1.5 meter regel. Je kunt niet voorkomen dat kinderen hun vriendjes en vriendinnetjes willen knuffelen, aanraken, naast elkaar willen zitten of nog vele andere zaken. Ik denk nog van niet, maar wie weet wat er morgen gezegd wordt, we gaan het horen.

 2. Christine
  21 april 2020 / 09:55

  Ha Marisca,

  Van harte gefeliciteerd met zoveel unieke bezoekers!! Wat een record!
  En dat terwijl het een maand geleden aan het begin van deze crisis juist nog enorme dipte in je bezoekersaantallen, echt een hart onder de riem en beloning voor al je inspanningen!

  Wij zijn ook aan de schuur begonnen om die een metamorfose te geven. Schuur an sich is prima, verf is echter vaal en gaan we er compleet afkrabben om er een lichte kleur op te zetten.. spannend!

  En ik heb een geweldig cadeau idee dankzij jou: mijn broer is komende maand jarig en voor zijn huwelijksreis indertijd langs diverse nationale parken geweest. Die puzzel gaat vast gewaardeerd worden! Nu alleen hopen dat die half mei ook binnen zal zijn..!!!