Home + Yep, mijn kleuter speelt Minecraft…

Yep, mijn kleuter speelt Minecraft…

…En hij is er nog goed in ook! Sinds een paar maanden speelt Milan zo nu en dan Minecraft op de tablet. Hij keek een keer mee met zijn grote nicht en neef, mocht het een keer proberen, bleek er handig in te zijn en voor ik het wist had mijn neefje de app op de tablet gezet. En nee, als ik heel eerlijk ben vond ik het niet erg.

Ik heb namelijk meegekeken en ik zie dat het Milan ook veel oplevert, want hij is er handig in en maakt dus de meest ingewikkelde bouwwerken, bedenkt constructies en bouwt het met LEGO weer na. Het stimuleert dus echt wel zijn creatieve denkwijze, hoe suf dat misschien ook klinkt.

Getriggerd door het stuk wat deze maand in de Fabulous Mama & Family staat besloot ik er ook over te schrijven. Ik wist dat Minecraft razend populair is, maar dat zelfs Engelse basisscholen het willen integreren in hun lespakket wist ik echt niet. Het stuk is sowieso interessant, want het laat diverse experts aan het woord over Minecraft.

Ik zag de voordelen er wel van in. Ik geloof sowieso niet in het direct verbieden van iets, mits het past bij Milan en zijn leeftijd natuurlijk, want dan maak je het alleen maar aantrekkelijker en gaat hij het misschien stiekem doen. Ik wil me er juist zelf in verdiepen en weten waar ik over praat. Vervolgens spreek ik samen met Milan af hoe vaak hij, in dit geval Minecraft, mag spelen en hij houdt zich er ook aan. Ik ga ook regelmatig naast hem zitten en vraag hem dan wat hij aan het doen is. Vaak vraagt hij me om mee te doen al ben ik er lang niet zo handig in als hij en hij is pas 5!

En of het nu om Minecraft of YouTube gaat en of Milan straks ook wil gaan bloggen of vloggen, het maakt mij allemaal niet uit, maar ik wil juist bijblijven en weten wat er speelt. Zo kan ik hem alleen maar helpen en er juist voordelen voor hem uithalen in plaats van dat ik geen flauw idee heb waar hij mee bezig is en met wie hij online omgaat en dat is enger dan de creepers uit Minecraft…

Hoe sta jij hier tegenover? Laat het me weten in de comments hieronder!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *