Home + Working moms opgelet, deze twee muizen maken het werk op de computer een stuk makkelijker + winactie!

Working moms opgelet, deze twee muizen maken het werk op de computer een stuk makkelijker + winactie!

Gemiddeld zit ik zo’n 7 uur per dag achter de computer. Ik werk drie hele dagen op kantoor en nog een halve dag thuis. De overige dagen/uren werk ik aan Mamablogger; niet alleen om artikelen schrijven, maar er gaat ook veel tijd zitten in foto’s bewerken, acquisitie, facturen schrijven etc. Alles bij elkaar opgeteld is dat denk ik wel het gemiddelde. Als je er zo over nadenkt is dat heel erg veel en daar denkt mijn linkerpols ook zo over. Ik heb namelijk een behoorlijke bult op mijn pols zitten. Volgens mijn huisarts kan het geen kwaad, maar is het het gevolg van het vele typen. Om erger te voorkomen moet ik toch ergonomischer gaan werken. Herkennen jullie dit? Dan is dit artikel heel interessant voor jullie!

Ik heb laatst een rondje op mijn werk gedaan en we zijn ons steeds meer bewust van onze werkplek. Zo heb ik onder mijn bureau een soort plankje waar ik mijn voeten op kan zetten voor een betere houding en een ander toetsenbord. Ook heb ik een goede bureaustoel. Er zijn steeds meer collega’s die hierop letten om klachten te voorkomen. We kunnen bij vragen of klachten de ergotherapeut laten komen voor advies en mogen andere spullen bestellen als dat nodig is. Er wordt dus alles aan gedaan om ons gezond te laten werken.

We gebruiken echter nog wel allemaal dezelfde muis; de standaard muis die totaal niet ergonomisch is. Tenminste, er is een collega die er wel eentje heeft en omdat ik zo’n bult op mijn pols heb, ben ik mij gaan verdiepen in ergonomische computer muizen. Ik moet tenslotte nog een tijdje mee 😉

Verschillende ergonomische muizen

Er zijn verschillende soorten ergonomische muizen en het is natuurlijk heel persoonlijk welke jij het fijnste vindt. Ik heb twee verschillende muizen van Logitech getest; de Logitech MX Verticale Ergonomische Muis en de Logitech MX Master 2S Draadloze Muis. Dat zegt je zo waarschijnlijk niets, maar er zit een verschil tussen deze muizen.

De Logitech MX Verticale Ergonomische Muis is er om jouw pols zo min mogelijk te belasten. De impact is minimaal waardoor je langer comfortabel kan werken.

De Logitech MX Master 2S Draaloze Muis optimaliseert de workflow waardoor je veel efficiënter kunt werken.

Beide muizen zijn overigens geschikt voor zowel Windows als voor de Mac. Ik heb zelf een Mac, maar op mijn werk een Windows. Ik zou dus dezelfde muis kunnen gebruiken en dat is heel handig. Zo hoef je namelijk maar aan één muis te wennen.

De Logitech MX Master 2S Draadloze Muis

Ik was eerst een beetje bang dat het een heel gedoe zou zijn om de muis te installeren op de Mac. Ik dacht echt dat ik tig stappen zou moeten doorlopen voordat ik de muis zou kunnen gebruiken. Niets was echter minder waar. Ik zette de Bluetooth aan op de Mac, zette de muis aan en voor ik het wist was de muis verbonden met de laptop!

Sterker nog, je kunt zelfs switchen tussen je PC en laptop zonder daar iets voor te hoeven doen!

De muis was dus klaar voor gebruik en de volgende dingen vielen op; het is fijn om hem vast te houden en er is genoeg ruimte voor je duim. Ook kun je mega snel scrollen en reageert de muis heel snel als je ergens op klikt. Je kunt zelfs horizontaal scrollen! Het snelle en horizontale scrollen is bijvoorbeeld heel fijn wanneer je met lange, brede Excel bestanden werkt wat op mijn werk regelmatig het geval is. Mocht je vinden dat de muis te snel scrolt, dan kun je de snelheid heel eenvoudig aanpassen.

Ook het design valt op. Hij is strak en op de plek waar je je duim legt, zie je een soort grafische print. Niet alleen mooi, maar ook praktisch omdat het fijn voelt en je duim er goed op blijft liggen.

De muis is draadloos en dient daarom opgeladen te worden. Dit hoeft echter niet iedere dag en ook niet iedere week. Een volle batterij gaat namelijk tot wel 70 dagen mee!

De Logitech MX Verticale Ergonomische Muis

En dan de verticale muis. Hier moest ik het meest aan wennen. Ik gebruik al van jongs af aan een gewone muis, dus dan is dit echt even schakelen. Toch wende het snel. Deze muis is namelijk heel licht, waardoor je weinig weerstand hebt. Dit scheelt enorm!

Je kunt de houding van je hand met deze muis het beste omschrijven als een “handshake”. Hierdoor houd je je hand in een hoek van 57 graden en voorkom je dat je je pols draait en zo je pezen en zenuwen beklemt. Waarschijnlijk is die bult op mijn pols ook het gevolg van een ontstoken pees. Zo zie je maar wat het met je kan doen als je je polsen niet goed laat rusten terwijl je typt. Je hoeft er geen pijn aan te hebben om er last van te hebben.

Met deze muis heb je 10% minder spierbelasting, 4x minder handbewegingen en een verminderde druk op de pols. Met recht een zeer ergonomische muis!

Ik zei het aan het begin van dit artikel al; als je op kantoor en/of veel met de computer werkt is een ergonomische werkplek echt heel belangrijk. Ook wanneer je freelance werkt.

Vergelijken; welke muis vond ik het fijnst?

Het was heel lastig. Aan de eerste muis hoefde ik totaal niet te wennen en aan de tweede wel. De tweede is echter veel beter voor mijn pols en ook die wende heel snel. Qua design zijn ze allebei prachtig en ze werken beiden even fijn. Je sluit ze ontzettend snel aan en de functionaliteiten werken meteen. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen heb ik het toch laten afhangen van comfort en de juiste werkhouding. Daarom heb ik toch gekozen voor de Logitech MX Verticale Ergonomische Muis!

En jij kunt er eentje winnen!

Van Coolblue mag ik mijn “winnende muis” (dus de Logitech MX Verticale Ergonomische Muis) verloten onder één van jullie. Een supertof cadeau ter waarde van €109,-!  De andere muis kost overigens €95,-.

Meedoen is heel simpel; laat hieronder een reactie achter waarom jij deze ergonomische muis zou willen winnen. Over precies een week krijgt de winnaar persoonlijk bericht. Zorg ervoor dat je daarom een juist e-mailadres achterlaat die je regelmatig checkt.

Doe je mee? Leuk, ik ben benieuwd naar jouw reactie!

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

78 Reacties

 1. Katrien vd Heuvel
  22 mei 2019 / 07:05

  Wat een fijne actie! Als ICT specialist herken ik wat je zegt met al die uren achter de computer! Bij mij begint ook al een bult op mijn pols te ontstaan! De muis zou daarom voor mij echt een uitkomst zijn!

 2. Sharon v Bregt
  22 mei 2019 / 07:11

  Ik zou deze muis graag willen winnen. Ik heb ook beeldscherm werk en dat komt heel veel geklik bij kijken. Om RSI te voorkomen zou dit een mooie oplossing zijn!

 3. Joyce
  22 mei 2019 / 07:16

  Wauw dat zou gaaf zijn. Ik werk ook vanuit huis. Doe het volledige webbeheer van een winkel cq webshop. Dus zit hele dag achter de laptop. Bewust al een andere stoel aangeschaft zodat ik een betere houding heb. Maar een ergonomische muis zou helemaal geweldig zijn. Ik doe dus heel.graag mee

 4. Chantal
  22 mei 2019 / 07:26

  Wat een gave winactie. Na een hele moeilijke periode ben ik thuis komen te zitten met een burn-out. Op dit moment ben ik langzaam weer klaar om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Wat maakt solliciteren en daarna werken nou niet leuker en makkelijker, dan deze gave muis.

 5. 22 mei 2019 / 07:39

  Jaaaa wat een gave muis! Aangezien ik bezig ben om online een onderneming op te zetten, maak ik nu ook al heel wat vlieguren achter de laptop en op mn iPhone. Ik zou dus heel graag de ergonomische muis in gebruik willen nemen, om de klachten die jij hebt te voorkomen.

 6. 22 mei 2019 / 07:40

  Daar zou ik heel blij van worden. Ik werk ook vanuit huis achter Mn laptop wat niet altijd even fijn is voor mijn lijf dus dit zou top zijn

  • Willeke
   24 mei 2019 / 09:37

   Auw! Als eigen baas vergeet ik soms de uren achter mijn beeldscherm….. deze muis geeft me een extra boost

 7. 22 mei 2019 / 07:40

  Ik doe graag mee. Op mijn werk nu administratie erbij gekregen. En thuis maak ik gepersonaliseerde kadootjes met mijn Cameo. In combi erg handig dus.

 8. Paulien van den Beuken
  22 mei 2019 / 08:01

  Wat een interessant artikel, aangezien ik ook 3 volle dagen kantoorbaan werk en ook nog uurtjes achter de pc zit voor offertes te maken zie ik dit als een ideale kans om mee te doen. Ideaal zo’n muis, ik wil heel graag meedoen, bij deze! We wachten in spanning af!?

 9. Mayke
  22 mei 2019 / 08:10

  Hey! Wat een toffe winactie! Als net begonnen zelfstandige (gastouder) heb ik heel wat administratie te verwerken, naast alle voorbereidingen voor de activiteiten (thema’s uitwerken). Kortom: veel uurtjes worden achter mijn trouwe laptop doorgebracht. Deze muis zou dus een fijne aanvulling zijn! Liefs Mayke

 10. Rianne
  22 mei 2019 / 08:15

  Ik wil hem graag winnen ook dat ik ook veel achter de computer werk maar dit niet lang kan vol houden vanwege pijn scheuten in mijn Arm. Nog nooit gedacht aan een andere muis maar met jou blog zou door voor mij best een oplossing kunnen zijn.

 11. Sharon de Ridder
  22 mei 2019 / 08:42

  Wauw!! Op mijn werk heb ik wel een ergonomische muis, maar nu ik thuis ook nog een studie volg en daardoor veel achter m’n computer moet zitten, merk ik dat ik er daar ook een nodig heb. Ik doe dus graag mee!!

 12. 22 mei 2019 / 10:40

  Wat een fijn artikel om te lezen! Ik zoek al jaren een goede muis en heb er nu uit noodzaak eentje met een draadje. En eentje waarbij ik 100x op de rechter muisknop moet klikken om een link te openen. Ik zou dus erg graag mee doen met deze fijne winactie 🙂 Lijkt me heerlijk daarmee artikelen te kunnen typen voor mijn blog en babygerelateerde dingen te kunnen opzoeken (vooral straks om ervan te kunnen genieten in mijn zwangerschapsverlof). Ik duim!

  • Carine
   22 mei 2019 / 11:01

   Oh dat ziet er wel iets anders uit! Nog nooit gezien zelfs! Zou dit graag in het echt willen proberen! Ben net weer aan het werk na mijn verlof en werk vier dagen op kantoor. Zou een welkom begin van mijn goede voornemens kunnen zijn ? #meerbalans #meerrust #gezondehouding

 13. Inge
  22 mei 2019 / 11:07

  Mooie actie! Hier wordt ook thuis gewerkt. We zitten met het gezin toch aardig wat uren achter de pc, ongemerkt meer dan je denkt.
  We zouden hem graag winnen.

 14. Vera
  22 mei 2019 / 11:37

  De laptop is zo een handig ding maar een muis wordt er hier toch nog altijd aangekoppeld. Maar inderdaad ook hier regelmatig last na enkele uren werken van pijn in mijn pols. Dus ja heel graag ! Voor een vlotte pijnloze werking ? werken wordt dan nog net dat tikkeltje leuker !!!

 15. Marange Krouwel
  22 mei 2019 / 11:55

  Dit is geweldig! Ik doe graag mee. Ik merk dat ik ook de verkeerde houding heb, en in de avond doet mijn pols zeer. Fingerd crossed

 16. Lou
  22 mei 2019 / 12:30

  Wat een leuke actie! Mijn vriend gamed heel veel en ik ben naast mijn werk nog bezig met mijn masterscriptie. Onze computer draait dus overuren, en een fijne muis kunnen we daarbij wel gebruiken!

 17. Vera
  22 mei 2019 / 12:40

  Ergonomisch werken is bij mijn werkgever nog niet ontdekt. Voor de laptops zijn er zelfs geen losse muizen, alleen de ingebouwde touchpads. En met een tijdelijk contract kan je daar niet gelijk over zeuren 😉 Daarom zou ik graag een muis winnen!

 18. Marian B
  22 mei 2019 / 13:03

  Dat ziet er inderdaad uit als een fijne muis. Thuis breng ik heel wat achter de laptop door en ook op het werk steeds meer. Heel soms heb ik lichte klachten aan mijn arm/pols. Ik denk en hoop dat een ergonomische muis mij daarom veel gemak zal opleveren, het proberen waard in ieder geval.

 19. Elles
  22 mei 2019 / 13:06

  Nou wat een bijzondere muis! Die verticale. Fijn om te lezen wat jij ervaart. Het valt me op dat de ergonomische ontwikkeling de laatste jaren niet zo’n vaart loopt, dus deze verticale muis valt wel op! Door het muizen heb ik vaak last van een muisarm. Wellicht zal zo’n muis verlichting geven!

 20. 22 mei 2019 / 14:27

  Wat een leuke actie! Ook ik werk veel achter de computer. Eigenlijk gewoon 8 uur per dag, behalve als ik in overleg zit. Ik doe op mijn werk Autocad tekenen, dat is een computer programma om bijvoorbeeld wegen te ontwerpen. Maar helaas doe ik dit gewoon met een standaard hp muisje waardoor ik tussendoor vaak mijn arm moet laten rusten. Fingers crossed! En ook interessant artikel weer!

 21. Desiree
  22 mei 2019 / 15:47

  Ik zou deze muis heel graag gebruiken op het werk en thuis; in het onderwijs zit ik veel achter de computer voor administratie en het voorbereiden van mijn lessen, maar ook tijdens mijn studie heb ik veel verslagen te schrijven en digitale lesstof te leren. Ik krijg vaak pijn in min pols, dus ik hoop dat deze muis mij de oplossing kan bieden!

 22. Rilana
  22 mei 2019 / 17:46

  Super fijn om een ergpnomische muis te mogen winnen van Logitech MX Verticale.
  Ik ben nu aan het omscholen van haarstylist naar onderwijsassistent super leuk.
  Mijn arm geeft nog steeds klachten dus ik hoop dat deze muis mijn omscholing een stuk gemakkelijker maakt.
  Hope to win.
  Welcome muis.

 23. Annemiek Stam
  22 mei 2019 / 17:54

  Die muis ziet er anders uit, ik snap dat je daar aan moest wennen! Ik heb er op mijn werk een aantal taken bij gekregen en zit nu ook veel meer op de computer. Dat begin ik al te merken aan mijn pols. Tijdens mijn zwangerschappen heb ik steeds carpaaltunnelsyndroom gehad en nu ik meer muis merk ik dat het weer gevoeliger wordt. Ik maak dus graag kans op deze muis.

 24. 22 mei 2019 / 19:48

  Ik doe doodgraag mee. Ik ben weddingplanner en zit echt vaak achter de PC. Mijn zus heeft er ook zo eentje, omdat ze klachten ontwikkelde. Ik wil graag overstappen naar zulk een muis om TE VOORKOMEN want mijn polsen en handen kan ik echt niet missen!

 25. Marian Zw
  22 mei 2019 / 20:45

  Die zou ik heel graag willen winnen. Het laatste jaar steeds meer, dagelijks, thuis achter de computer. En ja ik krijg ook steeds meer pijnklachten. De muis naar mijn linkerhand werkt niet fijn. Dit zou voor mij ook echt een geweldige oplossing zijn, en een heel stuk minder pijn!

 26. Frederique
  22 mei 2019 / 21:20

  Oh ja, ik doe heel graag mee! Ik zit ook bovengemiddeld op de comp. Eigenlijk erg vergelijkbaar met wat jij in je tekst schetst.

 27. Yvonne Goudzwaard
  23 mei 2019 / 00:24

  Heel graag mijn handen verkrampen vaak en met een grote verbouwing voor de boeg en nog een studie die afgerond moer worden veel uren achter de pc voor de boeg !

 28. Rachelle Seerden
  23 mei 2019 / 09:30

  Dit zou een uitkomst voor me zijn. Ik heb vaak zo’n last van mijn hand. Ik wist nieteens dag zo’n muis bestond. Ik zou m graag willen testen

 29. iris
  24 mei 2019 / 05:49

  Zo nice, zeer handig ik doe zeer graag mee!

  • Renilda
   24 mei 2019 / 05:49

   Ik doe mee voor mijn dochter

 30. Marijke
  24 mei 2019 / 07:14

  Ik maak graag kans op deze ergonomische muis! Kan ik mijn pols een beetje ontzien!

 31. elisabeth maria martina
  24 mei 2019 / 07:55

  wat een geweldig gebaar, verras me maar met zo’n prachtig exemplaar, mooi kado voor mijn 65e jaar #duimenmaar

 32. Maris
  24 mei 2019 / 08:24

  Ik zit zowat de hele dag achter de computer en werk veel met de muis. Misschien wel verstandig zijn om een ergonomische muis aan te schaffen.

 33. Nelly
  24 mei 2019 / 09:40

  Het zo belangrijk om een goede muis te hebben en over deze is heel goed nagedacht.

 34. Marianne van den Hoek
  24 mei 2019 / 11:13

  Wat een goede vernieuwing van de muis! Ik gebruik nog steeds een oude rollerball van Logitech, omdat ik nog geen betere muis heb gevonden. Maar deze nieuwe verticale stijl lijkt mij de perfecte oplossing te zijn!

 35. Sonja Hubregtse
  24 mei 2019 / 11:39

  Ik zou hem graag voor m’n zoon winnen. Door gezondheidsredenen zal hij een laptop moeten gaan gebruiken op school ipv schriften en een pen. Hierdoor is hij dan erg veel op de computer bezig en een muis koppelen met een snoer aan de laptop is teveel gedoe (in-en uitpakken etc). Dit is dus een super winactie waarbij we graag kans maken.

 36. Dineke Wiersema
  24 mei 2019 / 13:35

  Alle beetjes helpen om toch n beetje ergonomisch verantwoord te kunnen werken met mn hernia, ik doe graag mee!

 37. chris de haas
  24 mei 2019 / 14:52

  aangezien ik op mijn werk, maar ook thuis veel achter mijn pc moet zitten , kan ik wel een goede muis gebruiken voor thuis. op mijn werk heb ik al een ergonomische, maar thuis nog niet .. wie weet straks dus ook als ik win!

 38. 24 mei 2019 / 15:04

  Ik wil de muis geven aan mijn zwager hij heeft ms
  Hij vult altijd ons belasting formulier in .
  Mijn man zij dat het slecht gaat met zijn muis .
  Hij zit in een electrice rolstoel .
  Achter de computer heeft hij afleiding .
  Ik gun hem de muis ik hoor hem nooit klagen .
  En is altijd opgewekt ondanks zijn ziekte.

 39. Tamara Konings
  24 mei 2019 / 15:09

  10% minder spierbelasting, 4x minder handbewegingen en een verminderde druk op de pols

  Hoe geweldig is dat niet….

  Ook al is 10% het scheelt al veel met artritis…

  Bedankt Marisca Kenter goed bezig….

 40. Marlies van der Schoor
  24 mei 2019 / 15:27

  Ik ben heel erg benieuwd naar deze Logitech MX Verticale Ergonomische Muis, vooral omdat ik artrose in mijn handen en pols heb.

 41. m chen
  24 mei 2019 / 15:49

  Ik zal graag deze ergonomische muis willen winnen zodat ik met een betere houding aan het werk ben en ter voorkoming van RSI!

 42. Fenny
  24 mei 2019 / 16:24

  Hoi hoi,

  Ik doe graag mee, ik heb namelijk een eigen bedrijfje en ik zit veel achter de pc, helaas merk ik dit ook aan het einde van de dag 🙁 daarom ben ik ontzettend benieuwd naar de Logitech MX Verticale Ergonomische Muis!

  Ik denk dat deze mijn probleem op kan lossen 🙂

 43. Anna Wienen
  24 mei 2019 / 17:04

  woow te gek ik doe mee ivm mijn studie… handig zo een fijne muis

 44. c.boeren
  24 mei 2019 / 17:13

  Vertikale zou beter zijn voor mijn pols

 45. p.kraaiveld
  24 mei 2019 / 18:42

  Met die verticale muis heb ik minder last van een muisarm

 46. Oma Will
  24 mei 2019 / 19:11

  Ik zit veel achter de computer, sinds ik AOW heb.
  Gezellig bloggers volgen, spelletjes doen en veel mailen.
  Deze ergonomische muis kan ik heel goed gebruiken.
  Gebruik op het moment een oudje van iemand anders.
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 47. Sonja van den Beemd
  24 mei 2019 / 19:22

  Omdat ik thuis werk en hier minimaal 8 uur per dag 7 dagen per week aan de computer zit.
  En ik hoop dat met deze muis mijn comfort aan mijn hand een stuk beter word.

 48. Anita te Gussinklo
  24 mei 2019 / 20:59

  Ik heb sinds een paar weken steeds vaker last van mijn pols.
  Ik ben zeer benieuwd of deze muis “verlichting” geeft

 49. Jan
  24 mei 2019 / 21:16

  Zonder klachten blijven genieten van mijn werkzaamheden achter de pc.

 50. helena
  24 mei 2019 / 21:17

  Beste Mamablogger,

  Thuis kreunt mijn moeder bijna elke dag achter haar computer tijdens haar werk omdat haar pols pijn doet daarom had ze een klein kussentje en een keer zelfs watjes onder haar pols gedaan om de pijn te verhelpen. Soms hoor je ”Auw”..weer.
  Haar zere pols en arm zal in iedere geval geen pijn meer hebben met een goeie muis en tegelijk zal ze een goede humeur hebben om gewoon door te kunnen werken met een glimlach in plaats van een gezucht! 🙂

 51. Nina Mol
  25 mei 2019 / 05:04

  Ik heb rsi in mijn rechterhand. Ik teken veel op de pc.

 52. Margo
  25 mei 2019 / 11:15

  Ik zit heel veel achter mijn laptop en zo’n ergonomische muis lijkt me heel erg fijn. Ik doe graag mee.

 53. 25 mei 2019 / 12:56

  Ik zit voor mijn werk bijna de hele dag achter de laptop en krijg regelmatig van mijn dochter op mijn kop (zij is ergotherapeute) omdat mijn houding en mijn muis niet goed is. Dus als ik deze muis heb, heeft ze in ieder geval 1 ding om mij een compliment te geven 😀

 54. marij brand
  25 mei 2019 / 14:38

  ik zit uren achter elkaar op de laptop, dus zou perfect zijn

 55. Anita Hubert
  25 mei 2019 / 15:39

  Ik breng ook veel tijd achter de computer door. En ik heb best veel last van mijn handen en polsen. Om die reden wissel ik ook al af tussen rechts en links. (Misschien zou dan eigenlijk nog het beste 2 ergonomische muizen kunnen aanschaffen; linkshandige ook erbij.)

 56. 25 mei 2019 / 19:55

  Ook deze gave muis winnen.Wat ben ik er heel erg aan toe aan een gave muis als deze.

 57. Anneliese de Waal
  25 mei 2019 / 19:58

  Ik zit veel achter de computer op mijn werk, thuis en voor mijn cursus, zou deze muis heel graag willen hebben, lijk me super.
  Waag graag een kans op de muis.

  Groetjes Anneliese

 58. Danielle
  25 mei 2019 / 20:35

  Omdat ik 40u per week een kantoorbaan heb, ben ik gaan kijken naar hoe ik mijn werkplek zo gezond mogelijk kan maken. Een verticale muis is zeker een aanpassing die ik heel graag zou willen doen!

 59. Nienke
  25 mei 2019 / 21:07

  Wow, ik doe graag mee! Super herkenbaar, ik heb precies dezelfde klachten! Ik zit voor mijn werk doorlopend achter de computer en gebruik de muis echt heel veel. Helaas bied mijn baas geen alternatieven voor de gewone muis en moet ik zelf op zoek. Super nuttig artikel dus, bedankt!

 60. Femke Wiebers
  25 mei 2019 / 23:18

  Wat een leuke actie! Ook ik ben een beeldscherm moeder. Ik zit veel achter de pc voor werk + studie. 3 jaar geleden heb ik mijn pols gebroken met sporten, en na een aantal uren ‘muizen’ voel ik dit behoorlijk. Op basis van jouw verhaal denk ik dat zo’n muis goed de pijn kan voorkomen. Ik maak dus graag kans. Groetjes 🙂

 61. Karen de Jong
  26 mei 2019 / 05:22

  Wat een geweldige prijs en handig hulpmiddel! Ik werk vanuit huis als data specialist en ken de struggles van de verkeerde muis en zere pols. De juiste muis ben ik nog niet tegengekomen maar deze klinkt erg prettig! Mijn zoon zou er ook veel profijt van kunnen hebben met al dat huiswerk dat digitaal gemaakt moet worden!

 62. Bea
  26 mei 2019 / 09:14

  Ik heb een gewone losse muis, maar zit wel heel veel achter de laptop. Ik heb gelukkig nog nergens last van, maar zou dit ook graag willen voorkomen. Ik doe dus graag mee.

 63. Jeanne
  26 mei 2019 / 09:31

  Ik doe graag mee, want mijn eigen muis vind ik minder fijn. Deze lijkt me ergonomisch zeker verantwoord.

 64. Renée
  26 mei 2019 / 10:01

  Ik ben me aan het oriënteren voor een andere muis. Deze winactie komt als geroepen 🙂

 65. Marjo
  26 mei 2019 / 10:09

  Ik zit veel achter mijn pc, maar heb (nog) geen klachten. Ik weet dat het zich langzaam kan opbouwen, dus voorkomen is beter dan genezen.

 66. Ran slag
  26 mei 2019 / 15:01

  Omdat ik eigenlijk best pijn in mijn hand en arm heb na een dagje werken achter de computer. Meer dan ik eigenlijk zou willen toegeven

 67. maaike beld
  27 mei 2019 / 11:18

  Mijn man werkt in de IT en zit daarom elke dag uren achter de pc. Ook thuis zit hij er graag achter (gamen, browsen). Een goede muis is hier geen overbodige luxe! Nu is hij binnenkort jarig en zou ik dit heel graag cadeau willen geven om mijn man zo lang mogelijk klachtenvrij te houden ;)!

 68. Berber boonsma
  27 mei 2019 / 11:20

  Wat een gave actie! Ik volg je blog al een tijdje en reageer eigenlijk nooit, maar hiervoor maak ik een uutzodnering!

  Al schat ik mijn winkansen met zoveel reacties wel erg klein haha

  Groet,

 69. Carolien Schilder
  27 mei 2019 / 11:44

  Logitech is bij ons kind aan huis,het werkt prettig , ontspannend , maar nu we een kitten in huis hebben moest de muis 🙂 het ontgelden en heeft het niet overleefd. Het zou fantastisch zijn als we kans maken op deze Logitech MX Master 2S Draadloze Muis, omdat ik veel werk op de computer doe, als vrijwilliger voor de Tussen Schoolse Opvang.

 70. anita kempenaers
  27 mei 2019 / 16:23

  doe graag mee voor mijn schoonzoon is een ITer en zit heel de dag achter zijn scherm en zal deze ergonomische muis wel eens graag uitproberen

 71. Gea Jager
  27 mei 2019 / 20:29

  erg leuke en zeer handig dus ik doe mee

 72. Nathalie Buttiens
  27 mei 2019 / 21:19

  Omdat ik veel last heb van mijn spieren is een ergonomische muis geel erg handig.

 73. lizette
  28 mei 2019 / 18:21

  Wat gaaf, ik heb altijd wel last van mijn hand, voornamelijk mijn duim. Zo’n muis is heel erg welkom.

 74. Marieke
  28 mei 2019 / 20:45

  Mijn moeder heeft last van artrose en zoekt een muis die minder last geeft aan haar polsen, dus deze muis zou een uitkomst voor haar zijn!