Home + Wonen | Met deze 3 tips lijkt je badkamer optisch groter

Wonen | Met deze 3 tips lijkt je badkamer optisch groter

Heb je moeite met de inrichting van je kleine badkamer? Er zijn genoeg manieren om je badkamer optisch groter te laten kijken. In dit artikel delen we de drie beste tips voor een mooie en optisch ruime badkamer. Heb je al een ruime badkamer? Gebruik dan dezelfde tips om je ruime badkamer nog groter te laten lijken.

1. Maak gebruik van grote tegels

Wie kiest voor kleine tegels, heeft veel voegen. Veel voegen zorgen ervoor dat de badkamer optisch kleiner lijkt. Kies daarom voor grote vloertegels en laat deze doorlopen op de wand en op de douchevloer. Door zowel de muren als de volledige vloer hetzelfde te tegelen, lijkt de badkamer optisch een stuk ruimer dan wanneer je kiest voor kleine tegels. Wil je een badkamer met een extra ruim aanzicht? Kies dan voor XL tegels.

Zowel vloertegels als wandtegels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Wil je een optisch ruime badkamer, omdat je een kleine badkamer hebt? Kies dan voor materialen zoals wit marmer, licht porselein of keramiek.

2. Kies voor lichte kleuren

Donkere kleuren laten een badkamer optisch kleiner lijken. En dat is nu precies wat je niet wil. Kies daarom voor lichte kleuren. Denk hierbij aan lichte aardetinten. Aardetinten zijn kleuren die terugkomen in de natuur, zoals taupe, bruin en beige. Deze lichte kleuren zijn makkelijk te combineren met natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en hardsteen. Lichte kleuren zullen dus mooi aansluiten bij de wandtegels en vloertegels.

Wil je liever een donkere douchevloer? Kies dan voor donkere vloertegels en ga voor lichte wandtegels. Reflectie van daglicht zorgt ervoor dat de badkamer ruimer lijkt. Heb je geen raam en dus geen daglicht in de badkamer? Verwerk dan spotjes in het gehele plafond voor hetzelfde effect.

3. Plaats een douchewand van helder glas

Wanneer je de doucheruimte bij de badkamer betrekt, lijkt je badkamer ruimer. Er is ten slotte niets in de badkamer wat je blikveld blokkeert. Heb je een inloopdouche? Vervang de muur in de nis dan door een glazen douchewand. Wie geen inloopdouche heeft, kan de douchedeuren van de cabine vervangen door deuren van helder glas.

Glas zorgt er niet alleen voor dat de badkamer groter lijkt. Een glazen douchedeur of douchewand bestaat uit een grote plaat en is daardoor een stuk beter schoon te houden dan andere wanden. Daarnaast heb je bij een glazen douchewand een lage instap, zodat je zonder drempel de douche in kunt stappen.

liefs

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *