Home + Dagje weg | Toverland met een tiener en een kleuter

Dagje weg | Toverland met een tiener en een kleuter

Vorige week waren wij samen met vrienden een dagje naar Toverland in Sevenum (Limburg). In totaal waren we met vier volwassenen en vier kinderen in verschillende leeftijden variërend van 2 tot 11 jaar. Milan is natuurlijk 11 en Floris is 4 en dan is het altijd een uitdaging een uitstapje te vinden dat voor hen beiden nog leuk is. Toverland was voor ons de eerste keer dus we waren benieuwd of het inderdaad voor beide jongens leuk zou zijn. Hoe wij én zij het vonden lees je hieronder.

Review attractiepark Toverland in Sevenum

Toverland stond al wat langer op ons lijstje en toevallig hadden we deze bestemming en de datum al gepland toen bleek dat we toegangskaarten met korting konden kopen bij Albert Heijn. Dat was mooi meegenomen!

Sowieso een tip om eens te kijken bij Albert Heijn, want daar kun je nu met een flinke korting toegangskaarten kopen.

Toverland is een sprookjes attractiepark dat bestaat uit zes werelden:

  1. Port Laguna
  2. Avalon
  3. Ithaka
  4. Magische vallei
  5. Land van Toos
  6. Wunderwald

In ieder van deze delen vind je bijpassende attracties. Het ‘Land van Toos’ is een indoor speelparadijs met diverse attracties voor jongere kinderen. Je vind er zelfs een echte achtbaan die nog best hard gaat 🙂 In ‘Ithaka’ staat alles in het teken van de Grieken die ten strijde trokken om Troje te veroveren. Het paard van Troje staat er nog 😉 en in dit deel staat alles in het teken van kracht en overwinning. Hoe het daarmee is gesteld kun je uitproberen in de houten achtbaan ‘Troy’.

In de Magische vallei vind je veel water en waterattracties en ‘Port Laguna’ is de zonnige hotspot waar je je even in het buitenland waant en kunt genieten van shows. Zo heeft iedere wereld in Toverland haar eigen magie.

Is attractiepark Toverland leuk voor een kleuter en tiener?

Ja! We hebben veel attracties kunnen doen met zijn vieren, maar er was ook genoeg te doen voor de jongens afzonderlijk. Ze hebben beiden ontzettend genoten en wij dus ook!

Kijk even naar het verschil tussen beide tijden. Ik remde constant af omdat ik bang was dat we te hard door de bocht gingen. Dit werd mij niet in dank afgenomen door Milan haha. 

Dit vonden wij van het park

Wat ons opviel was dat het park ruim is opgezet met heel veel groen en bloeiende bloemen. Het is echt een heel mooi park. Het straalt dezelfde rust uit als de Efteling, maar dan wat goedkoper haha. Het park is ontzettend schoon, maar wat wij het meest fijn vonden was dat het park zo overzichtelijk is. Je bent niet uren aan het wandelen om van de ene kant naar de andere te gaan. Verder ogen de toiletten schoon en is het heel fijn dat ‘Land van Toos’ overdekt is. Dat maakt dat het park ook leuk is om te bezoeken als het weer iets minder meewerkt. Er is binnen juist heel veel te doen waardoor je je daar een hele tijd kunt vermaken.

Het is geen budget uitje, maar we vonden het het geld wel waard omdat we zoveel attracties hebben kunnen doen met beide kinderen. Dat is bij de Efteling weleens anders. De laatste keer dat we daar waren was het zo druk dat we maar drie of vier echte attracties en het sprookjesbos hebben gezien. De rest van de tijd stonden we in de rij. Dan is ruim €40,- per kaartje wel heel veel geld. Bij Toverland kregen we wat dat betreft veel meer waar voor ons geld, al houden we natuurlijk wel heel veel van de Efteling.

We zijn van openingstijd tot sluitingstijd bij Toverland geweest, dat zegt wel iets over hoe leuk we het hebben gehad.

Iedereen vond deze achtbaan leuk! En ik maar denken dat hij te hard zou gaan voor Floris. 

Praktische informatie over Toverland

Entreeprijzen

Op de website van Toverland kun je tickets reserveren met early bird korting. Dit scheelt aanzienlijk: als ik nu zou reserveren voor zaterdag 30 juli aanstaande betaal ik voor twee volwassenen, twee kinderen langer dan 90 cm en een parkeerkaart €119,- In totaal krijg je dan €21,- korting, anders was de entreeprijs €140,- geweest. Je kunt het beste zelf kijken op de website van Toverland om jouw entreeprijs te berekenen. En check ook even de korting bij Albert Heijn, dat was voor ons nog iets voordeliger.

Adres Toverland
Toverlaan 2
5975 MR Sevenum

Parkeren
We betaalden €10,- voor een parkeerkaart

Zijn jullie weleens in Toverland geweest?

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *