Home + Wonen | Hoe willen wij dat ons droomhuis er straks uit gaat zien?

Wonen | Hoe willen wij dat ons droomhuis er straks uit gaat zien?

We wonen bijna vier maanden in ons nieuwe huis en het bevalt ons heel erg goed! De ruimte, het licht en de locatie vinden we heerlijk. Ik had nooit verwacht het te zeggen, maar ik mis de binnenstad minder dan ik had verwacht. Misschien omdat we er nog vaak komen omdat mijn ouders er wonen en Floris er nog naar de peuterspeelzaal gaat, maar ik had verwacht dat ik er meer moeite mee zou hebben. Ik denk dat het huis zelf een hoop compenseert haha. Ook had ik nooit gedacht dat we serieus voor nieuwbouw zouden willen gaan en had ik ook niet gedacht dat we in deze wijk willen blijven wonen. De wonderen zijn de wereld blijkbaar nog niet uit en stiekem houden we Funda al in de gaten. Maar wat zoeken we dan in een nieuw huis?

Een nieuwbouwhuis in een nieuwbouwijk

Als je mij een jaar geleden had gevraagd naar mijn droomhuis had ik een heel andere blogpost geschreven. Dan had ik gezegd dat ik in onze oude wijk wilde blijven wonen, dichtbij de binnenstad. Dan had ik ook gezegd dat we graag een oud huis wilden met karakteristieke details. De laatste maanden hebben we echter ook goed nagedacht en heeft dit nieuwe huis onze mening veranderd. Waar we in het oude huis altijd bezig waren en we veel geld kwijt waren aan onderhoud, hoeven we hier nergens naar om te kijken. Logisch, zou je denken, want we wonen nu tijdelijk in een huurhuis, maar een nieuwbouwhuis is voorlopig af. Dan hoeven de kozijnen voorlopig niet te worden vervangen, hoeft de gevel niet gedaan te worden en de keuken is ook klaar. Hoe fijn is dat?! Dat geeft mij in ieder geval al een hoop rust en het bespaart geld.

Toch hebben we de afgelopen maanden meer praktische zaken gevonden die we ook belangrijk vinden; nieuwbouwhuizen zijn veel minder gehorig en veel beter geïsoleerd. Het scheelt enorm in de energiekosten. Dat komt in dit huis ook omdat we een warmtepomp hebben, maar we vinden dat ook het overwegen waard in een nieuw huis. Tenminste, wanneer deze er nog niet in zou zitten.

Zoals ik al zei is de wijk ook compleet nieuw en wonen er heel veel jonge gezinnen, alleen maar leuk! Veel van deze mensen komen niet uit Gouda, maar wel uit de randstad. Het wordt eigenlijk een beetje een dorp die zichzelf moet ontwikkelen en dat spreekt ons behoorlijk aan.

Hoe moet ons droomhuis er uitzien?

We houden goed in de gaten wat er allemaal nog gebouwd gaat worden, maar we doen ook voldoende inspiratie op bij de bestaande bouw. We houden Funda in de gaten, maar er komt nog niet echt veel te koop hier. Er was laatst wel een huis die te koop stond voor €375.000,- kosten koper. Ik weet zeker dat deze voor veel meer is verkocht. We hebben het dan over een rijtjeshuis. Hij was prachtig en ik had er eigenlijk wel willen kijken, maar Patrick was minder enthousiast over de straat. En als ik heel eerlijk ben vind ik bijna 4 ton voor een rijtjeshuis echt te gek.

Maar wat willen we dan wel? Stel nu dat alles zou kunnen, dan zou dit onze wensenlijst zijn:

  • Een nieuwbouwhuis van minimaal drie verdiepingen, maar vier zou ook te gek zijn;
  • Voldoende slaapkamer (minimaal drie) en ruimte voor een werkplek;
  • Het liefst een hoekhuis;
  • Een duurzaam huis;
  • Een voortuin of oprit;
  • Een lichte woonkamer en keuken;
  • Ik wil de bakfiets in de tuin kunnen parkeren;
  • Plek voor de auto (bijvoorbeeld op de oprit of in een garage);
  • En als echt alles zou kunnen zou ik heel graag een vide willen….

Genoeg te wensen dus, maar het huis dat we hierna willen kopen moet voor ons hét huis zijn. Patrick is dan over de 40 en ik ga richting de 40. De jongens hebben dan wat meer ruimte voor zichzelf nodig en ik hoop dat we in dit huis oud kunnen worden. Het zou ons derde koophuis worden en wat ons betreft is “driemaal scheepsrecht”.

We wachten het rustig af en kijken goed rond in de wijk en leren de straten steeds beter kennen. Zo weten we straks ook waar we wel en niet willen wonen. We sparen met een doel en dat is ons droomhuis. Hoe zit jouw droomhuis eruit?

liefs

Design en lifestyleDesign en lifestyle

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *