Home + Wonen | Deze leuke dingen kun je doen met een tafelklem

Wonen | Deze leuke dingen kun je doen met een tafelklem

Onze tafelklem wordt regelmatig uit de doos gehaald en niet alleen voor de feestdagen. We gebruiken hem bijvoorbeeld ook tijdens verjaardagen en over twee weken wil ik ook uitpakken voor de 40e verjaardag van Patrick. Wat ik zo leuk vind aan de tafelklem is dat het een echte blikvanger is. Je kunt er alle kanten mee op. Verder is hij ook nog eens heel praktisch omdat je zo niet de hele kamer hoeft te versieren voor een verjaardag of kinderfeestje. Dat betekent geen gaatjes meer in de muren of het plafond om met punaises de slingers op te hangen ?. Hieronder vind je een overzicht met leuke ideeën waarvoor wij de tafelklem de afgelopen jaren hebben gebruikt.

Voor een verjaardag (en Halloween)

Ik ben even het archief van Mamablogger in gedoken en vond de rechter foto uit oktober 2019. Dit was de gedekte tafel voor Milans kinderfeestje. Omdat beide jongens in oktober jarig zijn, vond ik het leuk de tafel te dekken in Halloween thema, ook weer met de tafelklem om het extra gezellig te maken. Dit jaar wil ik ook een echte Halloween tafelklem.

De linker foto is van oktober 2021. We vierden de verjaardagen van de jongens klein, omdat we de dag erna op vakantie gingen. Daarom versierden we alleen de tafelklem. Dit vonden we eigenlijk zo leuk, dat we dat dit jaar weer van plan zijn.

Voor de Pasen

Voor het zo ver is, vieren we eerst nog Pasen. Deze tafelklem maakte in in ons vorige huis voor Pasen. Afgelopen jaar heb ik er geen één gemaakt. Voor deze gebruikte ik Paastakken en eucalyptus. We hingen we de hangers aan de liggende takken, in plaats van aan de staande. Dit jaar zou hij van mij wel wat voller mogen, ik heb al wat ideetjes.

Voor Sinterklaas

Over deze Sinterklaas tafelklem heb ik al geschreven en wat was ‘ie leuk! Ik kreeg er heel veel reacties op en veel lezers gingen aan de slag. Ieder op haar eigen manier met eigen creatieve ideeën. Dit jaar maak ik hem net weer even anders, maar ik zal veel van dezelfde accessoires gebruiken.

Voor Kerst

Datzelfde geldt voor de Kerstvariant van de tafelklem. Dit keer was hij voller vanwege de tak met rode bessen. Misschien gaat er dit jaar nog een tak bij en er komen natuurlijk nog nieuwe hangers bij. Ik zal hem daarna uiteraard weer aan jullie laten zien!

Voor Oud & Nieuw

Deze maakte ik afgelopen jaar voor het eerst en wat was hij verrassend leuk! We hebben de spullen (op de ballonnen na natuurlijk) bewaard en ook dit jaar zullen we er eentje maken.

Feestelijk

De tafelklem maakt een huis extra feestelijk. We hebben een rustig en licht interieur en zo nu en dan vind ik het dan juist leuk om mijn creativiteit hierin kwijt te kunnen en even lekker uit te pakken. Ik heb in ieder geval genoeg ideeën!

Tafelklemmen shoppen

Onze tafelklem is zwart, maar er zijn natuurlijk nog meer gave kleuren. Voor Kerst en Oud & Nieuw zou de gouden bijvoorbeeld heel erg tof zijn. Die geeft dan net een beetje extra en staat voor het einde van dit jaar op mijn wishlist.

En, wat vind je van deze ideeën? Of heb je zelf nog een leuk idee? Laat het me weten in de comments hieronder of op de Social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *