Home + Daarom is een voedingskussen onmisbaar voor, tijdens en na de bevalling

Daarom is een voedingskussen onmisbaar voor, tijdens en na de bevalling

Als je zwanger bent verandert er heel veel aan je lichaam. Logisch, want je ben een mini mensje aan het maken. Nu zijn er veranderingen waar je misschien wel enorm naar uit kijkt, zoals je groeiende buik, maar een zwangerschap brengt ook lichamelijke ongemakken met zich mee. Denk aan maagzuur, steeds slechter kunnen slapen (vanwege die groeiende buik) etc. Het hoort erbij, maar fijn is het niet. Omdat het belangrijk is dat je je rust kunt pakken probeer je jezelf het zo gemakkelijk mogelijk te maken. Wist je dat een voedingskussen in sommige van deze situaties onmisbaar is? Je zou denken dat deze pas na de bevalling van pas komt, maar niets is minder waar. Ik vertel je waarom!

Voor de bevalling als zwangerschapskussen

Voor de bevalling noemen we een voedingskussen ook wel een zwangerschapskussen. Tijdens mijn zwangerschap van onze oudste zoon, was deze in no time onmisbaar. Deze gaf zoveel steun tijdens het slapen! Het geeft steun tijdens de zwangerschap aan je buik, rug en benen. Dankzij de flexibele vorm is het zwangerschapskussen gemakkelijk te buigen naar jouw lichaam. Patrick moest er in het begin wel aan wennen, maar zag al snel dat ik er echt baat bij had. Denk daarom ook niet “oh, het zal er wel bij horen en ik mag niet klagen”, want het is juist belangrijk dat je zoveel mogelijk uitgerust bent voor de bevalling.

Tijdens en vlak na de bevalling

De bevalling van onze oudste zoon werd ingeleid. Ik lag aan een infuus en kon geen kant op met mijn rugweeën. Dat betekende dat ik op mijn bed moest blijven liggen. Hoe anders was dat tijdens de bevalling van onze jongste zoon. Ik kon in bad, rondlopen wanneer ik dat wilde en eenmaal in het ziekenhuis mocht ik ook douchen en rondlopen. Die vrijheid was heel erg fijn en zorgde ervoor dat ik ontspannen was en het daardoor vrij snel en goed verliep.

Nu heb je vast weleens gehoord dat een fitness- of bevallingsbal fijn is als je moet bevallen, maar ook tijdens de bevalling kan een voedingskussen uitkomst bieden. Het kan je helpen jouw ideale houding te vinden wat er vervolgens voor zorgt dat jij je kunt ontspannen.

En ben je net bevallen en zit je op de bank met een beschuit met muisjes? Dan kan het voedingskussen jou helpen wat lekkerder te zitten. Ook dan kan deze steun geven.

Als voedingskussen voor je baby

Hierna is het voedingskussen echt voor je baby en de naam zegt het al: het geeft steun tijdens het voeden van je kindje. In dit geval maakt het helemaal niet uit of je borst- of flesvoeding geeft. Je wilt beiden zo rustig en ontspannen mogelijk doen in een houding die je wat langer vol kan houden.

Tussen de voedingen door kan je van je kussen in no time een babynestje maken. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een relaxhoes om het kussen heen doen. Het kussen vormt zich om je baby heen waardoor dat heerlijk ligt. Misschien wel comfortabeler dan een babynestje.

En is je baby wat ouder dan kun je de nekspieren van je baby trainen door hem op zijn buikje neer te leggen. Op de Snoozz webshop vind je een foto hiervan en nog meer handige hacks voor het gebruik van het voedingskussen.

Eigenlijk is een voedingskussen zoveel meer dan alleen een voedingskussen. Het is namelijk ook een zwangerschapskussen, zijslaapkussen, babykussen, slaapkussen of slaapmaatje.

Heb jij een voedingskussen gebruikt? Zo ja, waar gebruikte jij deze voor?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *