Home + Kinderkamer | De voordelen van een half hoogslaper

Kinderkamer | De voordelen van een half hoogslaper

Over een tijdje gaan we wisselen van slaapkamers. Althans, de jongens dan. Milan gaat naar zolder, Floris naar de kamer van Milan en Floris’ huidige kamer wordt mijn werkkamer. Superfijn dat ik straks een ruimte heb waar de deur dicht kan ;-). We denken al een tijdje na over de indeling van beide jongenskamers. Ik denk dat we de zolder nu wel goed uitgedacht hebben. Dit was nog even lastig, want de warmtepomp, wasmachine en droger bevinden zich ook op zolder en dat blijft zo. Nu zijn we aan het nadenken over Floris’ nieuwe kamer en denken we na over een half hoogslaper. Waarom en wat de voordelen zijn van zo’n bed, lees je hieronder.

Van een laag peuterbed naar een half hoogslaper

Floris heeft nu ook een houten kinderbed, een laag peuterbed. Heel fijn, want zo kon hij wennen aan een groter bed zonder dat hij eruit kan vallen. Het bed bevalt nog goed en kan worden omgebouwd naar een eenpersoonsbed. Toch lopen we in Milans huidige kamer tegen wat praktische dingen aan. De kamer is best ruim, maar niet zo praktisch in te delen. Zeker niet met Milans huidige bed: een twijfelaar die aardig wat ruimte in beslag neemt. Om dat te voorkomen als Floris naar die kamer gaat, denken we na over een half hoogslaper.

De voordelen van een half hoogslaper

Je bespaart ruimte!

Omdat we deze kamer wat praktischer in willen richten, willen we zoveel mogelijk ruimte besparen. Het voordeel van een half hoogslaper is dat je eronder ruimte hebt voor een kastje of andere opbergmogelijkheden. Hier kun je zoveel mogelijk speelgoed en boekjes opbergen waardoor je zeeën van ruimte overhoudt.

Of je maakt er een heel knus hoekje van

Dat kan natuurlijk ook! Onder het bed kun je een heel fijn hoekje maken met een stoeltje, kussens etc. Heerlijk om te spelen en te lezen tijdens regenachtige dagen. Door onder de half hoogslaper een dergelijk hoekje te maken kun je de rest van de ruimte benutten voor praktische dingen als een kledingkast en een bureau.

Je kunt eindelijk makkelijk stofzuigen onder het bed

Dat vind ik een enorm nadeel met al onze bedden: je kunt er niet helemaal onder stofzuigen waardoor je haast niet bij het midden komt. Met een half hoogslaper heb je dat probleem helemaal niet!

En je kunt gemakkelijk het bed verschonen

Ik zie weleens heel gave hoogslapers die ook echt heel hoog zijn. Leuk, maar ik vraag mij altijd af hoe je die makkelijk kunt verschonen. Je kunt er amper bij en moet alles doen terwijl je op dat kleine trappetje staat te wankelen. Totaal niet praktisch. Met dit bed voorkom je dat in ieder geval.

Voor welk bed zijn jullie gegaan in de kinderkamer?

liefs

 

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *