Home + Een lekkere warme woning tijdens de wintermaanden

Een lekkere warme woning tijdens de wintermaanden

Het wordt steeds vroeger donker en de dagen worden korter. Buiten is het guur. Vanuit je raam kijk je met je kop thee in de hand en een warm dekentje naar buiten, naar de takken van de bomen welke van links naar rechts waaien. Tijdens dit soort dagen is het extra fijn als je lekker warm binnen kunt zitten, maar wat dacht je van de echt koude winterdagen die ons nog te wachten staan? Helemaal nu we veel meer thuis zijn, willen we ons huis goed verwarmd hebben. Maar, we blijven natuurlijk wel echte Hollanders en het liefst willen we hier niet teveel voor betalen. Ik geef je dan ook graag een aantal tips.

Gordijnen

Misschien als eerste tip een open deur (maar wel gratis), maar mocht je in huis gordijnen hebben dan is het slim om deze wijs te gebruiken. Zonder dat je het misschien beseft zijn gordijnen namelijk naast een sfeervolle accessoire, het perfecte middel om de warmte in huis te reguleren. Laat de gordijnen overdag open zodat je het zonlicht binnen kunt laten en sluit ze zodra het donker wordt. Op deze natuurlijke manier kun je eigenlijk al heel gemakkelijk de warmte reguleren, zonder dat je er heel veel extra moeite voor hoeft te doen. En hoe gezellig en knus is het om tijdens de wintermaanden met de gordijnen dicht en de kaarsjes aan samen met je partner of vrienden een spelletje te spelen? Niets vervelends aan als je het mij vraagt. 

Plaats een radiator ventilator

Minder voor de hand liggend dan het openen en sluiten van je gordijnen om de warmte te reguleren, is het plaatsen van een radiator ventilator. Deze radiator ventilator is eigenlijk – zoals de naam al zegt – een simpel te monteren, kleine ventilator welke je bijvoorbeeld op een convector radiator kunt plaatsen, waarna het proces van stijgende warme lucht wordt versneld. Hierdoor zal de verwarming meer warmte afgeven en het huis dus ook sneller verwarmen. Het voordeel van een radiator ventilator is dat hij bij een lagere temperatuur evenveel warmte afgeeft als een radiator zonder deze ventilator. Dit betekent dat je hierdoor dus ook bespaart op de kosten, aangezien de temperatuur van de radiator lager kan. Hou je meer geld over voor andere leuke dingen (of je hebt de investering van de radiator ventilator er binnen no-time alweer uit).

Kies voor dubbel glas

Dit is niet op iedereen van toepassing en een kostbaardere tip, maar toch het vermelden waard – het plaatsen van dubbel glas draagt namelijk zeker bij aan de verwarming van je huis. Door het plaatsen van dubbel glas verhoog je namelijk de mate van isolatie en bespaar je uiteindelijk onder aan de streep op je energierekening. Mocht dit voor jou een te grote uitgave zijn, dan zijn er gelukkig ook goedkopere alternatieven. Zo kun je, wanneer je enkel glas hebt, ook kiezen voor raamfolie of kun je eventuele kieren afplakken met tochtstrips. Tenslotte zijn aansluitende rolgordijnen ook een optie, mocht je deze nog niet hebben. Het beter isoleren van je huis hoeft dus niet altijd duur te zijn.

Wil je er dus lekker warmpjes bijzitten deze winter, dan is het van belang om op tijd na te denken over de mate van isolatie van jouw huis. Zijn er grote of kleine aanpassingen nodig, of heb jij geen excuus nodig om ‘s winters de gordijnen extra vroeg dicht te doen?

liefs

 

 

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

  1. Henriette
    28 oktober 2021 / 08:11

    Wij wonen in Zuid-Limburg en hebben rolluiken zoals veel huizen hier. Supereffectief en houden de kou tegen in de winter.