Home + Winactie| Slapen is overrated en astronauten zijn pas cool!

Winactie| Slapen is overrated en astronauten zijn pas cool!

Oh, wat hebben wij het onszelf moeilijk gemaakt die eerste jaren toen Milan er was. Milan was een flinke huilbaby en daar waar je na een maand of drie, vier redelijk door kunt slapen duurde dat bij ons minstens 1,5 jaar. Ik kan echt met zekerheid zeggen dat wij 1,5 jaar lang geen nacht echt hebben doorgeslapen.

Is ook niet zo gek, want omdat Milan niet sliep hebben we van alles geprobeerd. Op een gegeven moment wisten we van gekkigheid niet meer wat we moesten doen. Laten huilen, niet laten huilen, om de vijf minuten binnenlopen niets zeggen en weer weggaan, naast hem gaan zitten, een ander lampje, een ander bed en zelfs een andere kamer. Niets hielp en dan heb ik nog tig dingen niet eens genoemd. Het was om hopeloos van te worden.

En dat werden we ook, goed hopeloos zelfs!

En ja, op een zeker moment gooi je al je principes overboord voor één heerlijke nacht slaap en namen we Milan tussenin. Niet ideaal, maar wat hebben we alle drie heerlijk geslapen! Ik wist dat daarna het hek van de dam was, maar het kon me niet zoveel schelen. We konden weer slapen!

Maar Milan werd ouder en de comstructie die we hadden werkte niet meer. Het kwam erop neer dat Milan op de bank in slaap viel (op zijn kamer raakte hij echt in paniek) en we hem dan naar boven tilden in zijn eigen bed. Dit ging vervolgens prima, maar ’s nachts kroop hij nog bij ons. We merkten het niet eens meer en werken wakker met een been op je hoofd of iets dergelijks 😉

Op een dag ging het roer om en moest Milan gewoon gaan slapen in zijn eigen bed. Hij wist dat dit eraan zat te komen en we beloofden hem eerst lekker voor te lezen en daarna moest hij gaan slapen. En het was lastig, maar nu hij ouder was ging dat opeens prima!

En nu verslijten we dus lekker veel boekjes en het hele bed ritueel is een heel stuk gezelliger geworden. Een van Milans favoriete boekjes is De Astronaut van Liesbet Slegers. In dit boekje wordt op een heel leuke manier verteld hoe het werk van een astronaut eruit ziet, wat zij doen en hoe zij überhaupt in de ruimte komen.

Het boek geeft antwoord op veel vragen van kinderen en is echt heel leerzaam. Voor mij eigenlijk ook hoor 😉 Het is een boek wat je in één keer uit kunt lezen en Milan bleef maar doorbladeren en kijken naar al die plaatjes. We pakken hem heel regelmatig en lezen hem dan gewoon weer voor. Dit boek sluit heel erg aan op de beleving van kleuters en toen op school het thema ruimte kwam nam Milan het boekje mee naar school  en kon hij er ook over vertellen!

Het leuke is dat ik twee van deze boekjes mag verloten! Meedoen kan zoals je gewend bent op Mamablogger en dat is door hieronder een reactie achter te laten. De winactie loopt tot en met woensdag 17 februari en de winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Doe je mee?

 

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

 

 

 

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

32 Reacties

 1. Heleen
  10 februari 2016 / 08:30

  Wat moet dat een opluchting zijn dat Milan eindelijk gewoon op zijn kamer slaapt. En ik zou dat boek graag willen innen voor mijn peuter en kleuter. Het zijn ontzettend leergierige jongens en dit past helemaal in hun straatje!

 2. Marjo
  10 februari 2016 / 08:55

  Ik herken wel wat dingen in je verhaal, hier gebeurt het ook nog weleens dat ik denk hun wat voel ik en dat het kleinste moppie stiekum in bed is gekropen. Voor het boek doe ik graag mee, het vriendje van mijn zoontje weet veel over de ruimte en het zonnestelsel en dat met vijf jaar en daardoor is mijn zoontje er ook erg geïnteresseerd in dus dit boek zou een uitkomst zijn!

 3. Rewana
  10 februari 2016 / 08:59

  Oh leuk, voor mijn zoontje van bijna 3jr;)
  Mss gaat die dan ook wel in zijn eigen bedje liggen, hahaha;)))

 4. Leonie
  10 februari 2016 / 10:18

  Als minn zoon van drie nu niet doorslaapt in zijn eigen bed…. Gaaf boek!

 5. Marian Zw.
  10 februari 2016 / 10:44

  Hoe herkenbaar. Bij ons duurde het 17 maanden. En ineens gingen ze slapen! Heerlijk als je echt weer eens een hele nacht door kunt slapen. En ja ze hebben bij ons ook in ons bed geslapen. Gewoon te moe om ze weer terug te leggen na een slokje….Nu slapen ze prima, maar wel nadat we elke avond een verhaaltje voorlezen!

 6. Sandra
  10 februari 2016 / 10:55

  Oh lijkt me zo’n leuk boekje. Luuk van 2 vindt voorlezen en plaatjes kijken zo leuk

 7. Lindaatje
  10 februari 2016 / 11:29

  Ik ben erg benieuwd hoe oud Milan was toen jullie hem duidelijk konden maken dat hij echt in zijn eigen bedje moest gaan liggen. Wij zitten namelijk met hetzelfde probleem en ik ben benieuwd of we het hem ook binnenkort duidelijk kunnen gaan maken.
  Het boek ziet er leuk uit! Echt een stoer jongesnboek. Mijn zoontje houdt ook erg van boekjes lezen.

  • 10 februari 2016 / 17:24

   Hoi,

   We probeerden het op alle mogelijke manieren en dachten op een gegeven moment dat een nieuwe kamer het verschil zou maken, maar ook dat was niet zo. Uiteindelijk kwam de omslag een paar maanden geleden bij toeval. We hadden al gezegd dat hij nu echt groot genoeg was en ook in zijn eigen bed in slaap moest vallen. Dit is, zoals je waarschijnlijk wel weet, makkelijker gezegd dat gedaan. Op een dag was hij zo vervelend en hij luisterde voor geen meter en had een grote mond. Op een gegeven moment heb ik dat moment gepakt en gezegd dat het nu klaar was en hij vanaf die avond in zijn eigen bed kon gaan slapen. Ik was zo boos dat ik er op dat moment zelf ook achter stond. Hij was zo onder de indruk (ik word namelijk niet zo vaak boos) dat hij niet protesteerde en het deed. Toen was het in één keer over. Ik denk dat het zo heeft moeten zijn. Succes!

   • Lindaatje
    10 februari 2016 / 19:50

    Hoi,

    Bedankt voor je reactie! Ik zal er zelf inderdaad ook 100% achter moeten staan. En het juiste moment er voor vinden is lastig. Fijn voor jullie dat bij jullie dat moment gekomen is, ook al was het moment waarop dat gebeurde misschien wat minder. Ik hoop dat er voor ons ook binnenkort een moment komt dat de knop om gaat!
    Jullie in ieder geval fijne slaap uurtjes gewenst!

 8. Bodil
  10 februari 2016 / 13:01

  Wat fijn dat jullie nu allemaal lekker kunnen doorslapen! 😀
  Zelf heb ik vannacht misschien 3 uur bij elkaar gesprokkeld. Onze jongste slaapt nog niet altijd door, gelukkig is ze niet standaard ’s nachts verdrietig. Maar vannacht toevallig even wel…
  Onze oudste heeft gelukkig geen slaapproblemen. Die mag ook erg graag samen een boekje lezen. Heel dapper haar kleine zusje willen voorlezen. Dit boek lijkt mij ontzettend leuk, ook voor stoere meiden. 😉

 9. Moniek (sprankje)
  10 februari 2016 / 18:04

  Slapen is hier niet echt een probleem (gelukkig!), maar voorlezen is altijd fijn!!!
  Dat boek over De Astronaut lijkt me leuk!

 10. Peggy M
  10 februari 2016 / 19:44

  Lijkt me een leuk boekje voor mijn zoontje! Hij is helaas ook geen al te beste slaper en zonder boekje wil hij echt niet naar zijn bedje. Misschien kan hij van dit boekje wel net zo gaan genieten!

 11. Tamar
  11 februari 2016 / 00:45

  Wat een mooi en herkenbaar verhaal. Bij ons was lange tijd bedtijd een hele strijd. Gelukkig bleek het een fase van krijsen en schreeuwen en nu is het heerlijk lezen. Er gaan heel veel boeken per week doorheen. Dit astronautenboek kennen we nog niet. Benieuwd!

 12. Mientje L
  11 februari 2016 / 21:59

  Wat een leuke boekjes!!

 13. Liset
  15 februari 2016 / 09:20

  Wat fijn dat het slapen nu beter gaat. Ook fijn om te lezen dat jullie veel voorlezen. Ik heb zelf nog geen kinderen, maar ik geef les en heel veel kinderen geven aan dat er bij hen thuis nooit wordt voorgelezen. Ik vind dat heel jammer en lees in mijn kleutergroep dan ook heel veel voor. Het boekje over de astronaut zou ik fantastisch vinden om voor te lezen. Zeker aangezien we binnenkort het thema ‘de ruimte’ hebben.

 14. Anna Wienen
  15 februari 2016 / 14:47

  Oooh wat leuk..! Ik doe heel graaag mee..

 15. Nina Mol
  15 februari 2016 / 15:21

  Leuk! Slaapproblemen komt in elk gezin wel voor. Daarom doe ik graag mee xxx

 16. Marian
  15 februari 2016 / 16:15

  Slaapprobleempjes komen zo nu en dan ineens voor een poosje en verdwijnen dan weer. Gelukkig slaapt mijn peuter nu sinds kort goed door in zijn eigen grote bed en komt hij er niet meer uit.
  Mijn zoontje is dol op samen boekjes lezen voor het samengaan, en hij niet alleen! Dit boekje zal hij vast ook erg interessant vinden!

 17. Jan
  15 februari 2016 / 20:40

  Leuk om onze zoon de wondere werelds van het Omniversum te laten ontdekken.

 18. Anneliese de Waal
  15 februari 2016 / 20:53

  Wat leuk z’n mooi boek, je zoon zit helemaal te genieten op de foto.
  Ik doe graag mee voor mijn zoontje Nicky.

 19. 15 februari 2016 / 21:31

  Met dit leuke boek
  hoef ik niet meer naar een geschikt verjaardagscadeau voor mijn nichtje op zoek.
  Zij is gek op alles over ruimtevaart en op (voor)lezen
  dus hier zal zij blij mee wezen!

 20. Annelaure
  15 februari 2016 / 22:15

  Wat een leuk boek! Mijn zoontje slaapt altijd heel gemakkelijk en vroeg. Wel is hij ook heel vroeg wakker ’s ochtends. Papa en mama willen dan liever nog wat langer slapen. Als we dit boekje winnen, lezen we het hem ’s avonds voor en kan hij ’s ochtends in alle vroegte zelf de plaatjes kijken!

 21. Feinette
  15 februari 2016 / 23:08

  Wat een ontzettend leuk boek! Ik doe graag mee voor mijn oppaskindjes, van vier jaar. Maar stiekem vind ik het zelf ook nog erg leuk om prentenboeken te bekijken / voor te lezen 😉

 22. 15 februari 2016 / 23:17

  leuke actie! We zijn gek op boeken en voorlezen

 23. Romy
  16 februari 2016 / 00:26

  Wat leuk! Ik zou hier graag mijn nichtje blij mee maken.

 24. Bep H
  16 februari 2016 / 09:32

  Leuk dit boekje, Ik geef het graag aan mijn dochter die deze week is bevallen van haar 1e kindje.

 25. Iris
  16 februari 2016 / 10:02

  Het lijkt me een heel leuk boek voor mijn zoon, ik doe graag mee

 26. 16 februari 2016 / 13:47

  leuk boek om uit voor te lezen en de kinderen zelf te laten lezen

 27. 16 februari 2016 / 23:49

  Wat een ontzettend leuk boekje! Die vind m’n zoontje van 4 vast geweldig, aangezien hij heel de dag over marsmannetjes, planeten en de ruimte kan praten 🙂 ik ga duimen!