Home + Wil jij jouw woning beter isoleren? 

Wil jij jouw woning beter isoleren? 

Het afgelopen jaar hebben wij allemaal heel veel meer moeten uitgeven aan onze energiekosten. De tarieven gingen door het dak en dat terwijl de meeste mensen hun verwarming ook nog een paar graden lager hadden gezet. Merk jij dat jij je ook scheel betaalt aan je energiekosten en dat terwijl het ook nog niet eens warm is in je woning? Dan is het tijd om eens te kijken of je baat kunt hebben bij goede isolatie. Als je namelijk nog geen goed geïsoleerde woning hebt, is dit het moment om daar werk van te gaan maken. Zolang de oorlog in Oekraïne namelijk aanhoudt, is de kans groot dat de gasprijzen nog wel een tijdje hoog blijven, dus moet je zorgen dat je er zo weinig mogelijk van hoeft te gebruiken. Goede isolatie is in dit geval jouw sleutel tot succes.

Welke soorten isolatie kun je toepassen?

Een woning kan op heel veel manieren geïsoleerd worden. Het is daarom verstandig om een isolatiebedrijf te benaderen met de vraag of zij een keer bij jou langs zouden willen komen om de situatie ter plekke te bekijken. De expert zal dan kijken naar jouw woning en naar de zwakke plekken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je dak heel weinig warmte vasthoudt. In dat geval zal gekeken worden wat gedaan kan worden om hier een isolerende laag op aan te brengen. Het kan ook zijn dat de specialist ziet dat jouw spouwmuur geen isolatie heeft. In dat geval is het goed om de lege ruimte tussen de twee muren van isolatie te voorzien. Hierdoor wordt de warmte veel beter vastgehouden en je zult zien dat je dan maar heel even hoeft te stoken om je woning comfortabel warm te krijgen.

Is jouw vloer voldoende geïsoleerd?

Als je je woning gaat isoleren, dan is het verstandig om eerst te kijken naar de grootste oppervlakten van je huis. Het kan zijn dat je veel winst kunt behalen wanneer je je vloer van goede isolatie voorziet. Heb je een kruipruimte onder je woning, dan kun je deze ruimte van isolatie voorzien. Heb je minder dan 50 centimeter ruimte onder jouw vloer? Dan is het beter om eens te kijken of bodemisolatie iets voor je kan betekenen. Wanneer je je vloer goed weet te isoleren, wordt niet alleen de temperatuur in je woning aangenamer, maar zal je vloer ook minder koud aanvoelen. Dat is wel zo prettig wanneer je veel op sokken loopt.

De waarde van je woning zal toenemen

Het isoleren van je woning leidt er niet alleen toe dat je op korte termijn al veel minder hoeft te betalen aan je energieleverancier, het zal er ook voor zorgen dat de waarde van je woning toeneemt. Investeren in isolatie voor je woning kan daarom bijna altijd uit. Wil jij weten of er nog meer mogelijkheden zijn om jouw woning optimaal te isoleren? Neem dan even contact op met je isolatie-expert om een afspraak te maken.

liefs

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *