Home + Kasboek #2 | Dit gaven we vorige week uit

Kasboek #2 | Dit gaven we vorige week uit

Tijd voor een nieuw kasboek! Afgelopen week kochten we nieuwe zonwering welke we moesten aanbetalen en ook het inmeten kostte geld. Al met al een flink dure week. Hieronder lees je wat we hebben uitgegeven en waaraan. Lees je mee?

Maandag 10 april 2023

Tweede Paasdag vandaag en we gaan op zoek naar zonwering. Onze buurman heeft een goede aanbieding gevonden en ook wij gaan eens even kijken. We weten niet hoe lang we hier nog blijven wonen, maar zonwering is wel een must, omdat de temperatuur in onze woonkamer enorm oploopt. Nu al, laat staan in de zomer. We willen dus wel wat investeren, maar ook niet teveel. Uiteindelijk besluiten we voor de aanbieding te gaan en maken we een afspraak voor het inmeten. Dit kost uiteraard geld. Ook nemen we meteen ruitensproeiervloeistof mee. Was namelijk ook nodig, haha.

 • Inmeten zonwering + ruitensproeiervloeistof €52,99

Totaal uitgegeven vandaag: €52,99

Dinsdag 11 april 2023

Vandaag ben ik aan het werk en dan denk je dat je niet veel uit kan geven. Niets is echter minder waar, want de zonwering is ingemeten en we betalen de zonwering aan. Dit kost €250,-

Totaal uitgegeven vandaag: €250,- 

Woensdag 12 april 2023

Even naar de Albert Heijn voor wat gezonde snacks en humus. Ook moet ik nog even naar de Lidl en daar koop ik natuurlijk weer meer dan ik nodig heb, omdat Floris allemaal lekkere dingen ziet en ik weer zwicht voor de carpaccio tapenade (die is zo lekker!). Voor ik het weet sta ik bij de kassa en baal ik alsnog weer van de dure boodschappen. Ik heb ook totaal geen ruggengraat, haha.

Verder krijgt onze auto binnenkort voor het eerst een apk-keuring omdat hij nu vijf jaar oud is. We verwachten niets geks (althans, dat hoop ik dan maar), maar de monteur op Patricks werk loopt hem vast even na en geeft hem alvast een kleine servicebeurt. De onderdelen daarvan zijn een stuk goedkoper dan bij onze autodealer dus dat is heel fijn.

 • AH €6,72
 • Lidl: €16,90 (balen van dure boodschappen)
 • €23,63 auto-onderdelen

Totaal uitgegeven vandaag: €47,25

Donderdag 13 april 2023

Toch weer naar de Appie omdat we wat zijn vergeten. Het valt allemaal binnen budget, maar toch baal ik ervan. Ook kopen we een cadeautje voor een kinderfeestje volgende week. De verzendkosten zijn echter vrij hoog in verhouding tot het cadeautje, maar verzenden is vanaf €25,- gratis.

Daarom besluiten we er vast wat bij te kopen voor de feestdagen. We zijn namelijk al begonnen met cadeaus voor december. Voor Milan is dat vrij gemakkelijk en voor Floris weten we in ieder geval wat altijd goed is. Ik bestel er voor hem nog een boek bij. Die noteer ik meteen op mijn decemberlijstje. Prima geregeld zo, al zeg ik het zelf haha.

 • AH €6,14
 • Speelgoedwebshop: €26,97

Totaal uitgegeven vandaag: €33,11

Vrijdag 14 april 2023

Vrijdag is de dag waarop we nog weleens willen snacken op het werk. Ik bestel een broodje brie en Pat haalt twee broodjes kroket. ’s Avonds staan er collectanten van de Hartstichting voor de deur en we doneren €4,-. Mijn neefje heeft een hartafwijking dus we geven sowieso altijd aan dit goede doel.

 • Lunch op het werk voor ons beiden: €10,30
 • Donatie Hartstichting: €4,-

Totaal uitgegeven vandaag: €14,30

Zaterdag 15 april 2023

Een dure dag vandaag, want de weekboodschappen komen binnen. Ik haal nog wat in de winkels én we gaan langs de kaas- en groenteboer. Dat loopt best aardig op. Ook kopen we een cadeaubon voor de monteur op Patricks werk die de auto heeft nagekeken en het één en ander heeft vervangen. Hoewel we de onderdelen zelf betalen en hij dit onder werktijd mag doen, vinden we het superfijn dat dit mag en dat hij dit wil doen. Daarom kopen we nog een cadeaubon voor hem.

 • Weekboodschappen AH: €152,96 (inclusief dubbele koopzegels)
 • HEMA: €15,70
 • Blokker: €9,19
 • Kaasboer: €19,50
 • Groenteboer: €12,35
 • Cadeaubon voor collega van Patrick: €20,-

Totaal uitgegeven vandaag: €229,70 (en daar schrik ik dan toch altijd van)

Zondag 16 april 2023

We rijden even naar de Action voor nieuwe strijkkralen voor Floris. Ik neem meteen sneakersokken én een decembercadeautje voor Floris mee. Die bewaren we voor in zijn schoen.

Totaal uitgegeven vandaag: €13,26

Totaal uitgegeven deze week

Nou, ik durfde ik het bijna niet uit te rekenen, maar dit is het eindbedrag: €640,61. Ik vind het een hoop geld, maar hier zitten de boodschappen bij en we hebben ook zonwering besteld. Geen normale week dus, maar het is alsnog een flinke smak geld en daarom moet het komende week een stuk strakker en zit ik er extra goed bovenop. Houden jullie een kasboek bij waarin jullie de uitgaven noteren? Klets mee in de comments hieronder, op Instagram of Facebook.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Sandra Timmermans
  21 april 2023 / 07:58

  Zag een foto van die mapjes geld.. werkt een beetje? Ik twijfel om het te gaan doen maar pin zo makkelijk ipv contante geld

  • Marisca
   Auteur
   21 april 2023 / 10:04

   Ja, is heel fijn! Zeker voor budget voor de vakantie (deels contant en deels pin) en huishoudelijke hulp etc.

 2. Monique
  21 april 2023 / 09:08

  Hoi ja ik hou een kasboek bij. Hou mijn uitgaven bv zoals de zonwering apart. Dat is uit het potje ‘huis’ en Sint is uit potje ‘cadeaus of Sint/kerst’ boodschappen zijn strikt de boodschappen. Daardoor heb ik meer overzicht en ligt niet alles op 1 hoop.

  • Marisca
   Auteur
   21 april 2023 / 10:03

   Hoi!

   Doen wij ook inderdaad. Gaat uit potjes en dat geldt dan ook voor de zonwering en de Sint, maar we geven het wel uit dus is wel zo eerlijk om te vermelden in dit artikel. In principe gaat bij ons alles uit potjes dus ook de boodschappen zoals bij jou en het weekbudget. Maar we houden wel bij wat er uit gaat uit de potjes. Herken helemaal wat je zegt wat betreft overzicht. Dit geeft zoveel rust!