Home + Werkdagen en uren combineren met je gezin, hoe dan?!

Werkdagen en uren combineren met je gezin, hoe dan?!

Bijna vijf jaar geleden werd ik moeder van M en in die tijd werkte ik al parttime voor mijn werkgever. Ik werk nu nog steeds voor dezelfde organisatie, maar in die periode was ik nog activiteitenbegeleider en dat betekende dat ik ook weleens een avond werkte of tijdens het weekend en feestdagen zoals Passen, oudejaarsavond etc.

Als ik terugkijk op die tijd was dat soms best passen en meten. Was Patrick op tijd thuis zodat ik meteen weer door kon naar mijn werk? En zo niet, kon ik dan een beroep doen op mijn ouders? Gelukkig wel! Zij waren (en zijn!) meer dan eens onze redders in nood. Daardoor zijn er nooit echte problemen ontstaan gelukkig.

Toch vroeg ik mij in die periode wel vaak af hoe het nu moest als M naar school ging….

Zo werkte ik bijvoorbeeld op de woensdag, maar ik wilde dan wel graag de woensdagmiddag vrij. Maar  laten we wel wezen, ik was niet de enige met kinderen. Dit waren echt dingen waar ik vaak over nadacht.

Ik had geluk, ik kreeg ruim voordat M naar school ging, een andere functie binnen de organisatie en daar was ruimte wat betreft werkdagen. Ook waren de feestdagen en avonden verleden tijd en was er dus meer ruimte voor andere werkzaamheden.

Nu zien mijn werkdagen er als volgt uit:

Op maandag ben ik vrij en plan ik vooral de zakelijke afspraken en eventuele andere dingen zoals de dokter of de tandarts. Wanneer ik geen afspraken heb, ga ik ’s morgens door het huis en spreek ik daarna vaak af met m’n moeder.

Op dinsdag tot en met donderdag werk ik de ochtenden dus heb ik de middagen lekker samen met M. Het is ook handig als we nog het een en ander moeten doen of als er een vriendje of vriendinnetje wilt komen spelen. Op vrijdag werk ik de hele dag en halen mijn ouders M uit school. Ik haal hem daar dan weer op na mijn werk, dat is zo’n tien minuutjes fietsen.

Ik kan M dus iedere dag zelf naar school brengen en heb dan ook gewoon tijd om te blijven totdat de bel gaat. En nog even een paar minuutjes kletsen met andere moeders red ik ook moeiteloos, want mijn werk is vlakbij!

Zo is het dus bij ons geregeld en het werkt echt heel goed. Ik ben heel blij dat het zo kon en zo kan ik ook nog leuke dingen met M blijven doen.

Hoe hebben jullie het afgestemd met het werk? Ik ben heel benieuwd hoe jullie het doen en hoe jullie werkdagen er uitzien! Laat een reactie achter in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 9 juli 2015 / 07:51

  Wat fijn dat je ouders jullie zo bij kunnen staan! Dat scheelt echt een hoop.

 2. 9 juli 2015 / 08:20

  Toen ik nog werkte hadden we een gastouder waar de meiden 3x in de week heen gingen. Ik bracht ze dan om 8 uur weg en mijn man haalde ze om 4 uur op. Was ideaal voor ons…

  Nu ben ik thuis en plan ik alle afspraken wanneer de meiden op school zijn!

 3. 9 juli 2015 / 10:28

  Fijn geregeld. Zeker dat je M zelf naar school kan brengen. Ik werk nu ma,di,wo en na de zomervakantie ma,do,vrij. Mijn vriend is altijd om 14.30 thuis. Dus hij kan onze dochter iig uit school halen.
  Verder past (schoon)moeder op. Gelukkig willen en kunnen ze dat doen! Er is nl nog een kleine man van 1,5jr die niet naar school gaat.