Home + Voor welke vloer kies je als je kinderen hebt?

Voor welke vloer kies je als je kinderen hebt?

Toen wij samen gingen wonen lag er een redelijk nieuwe laminaatvloer in het appartement. We hebben het laten liggen en hebben er heel veel plezier van gehad. In ons huidige huis kozen we daardoor automatisch weer voor laminaat. We lieten dezelfde vloer door het hele huis leggen, omdat we niet in verschillende ruimtes een andere vloer wilden.

Een paar jaar later kregen we Milan en het laminaat bleek ook met een kind een fijne oplossing. Het is warm genoeg en door de ondervloer dempt het geluid ook redelijk. Voor ons was laminaat vanzelfsprekend en we verdiepten ons nauwelijks in andere vloeren. Daarbij hebben we achteraf gezien ook een veel te dure vloer gekocht. Dit was echt niet nodig geweest. Er zijn natuurlijk veel meer voordelige vloeren die net zo mooi zijn.

Maar welke opties zijn er dan nog meer naast laminaat? Wat is net zo praktisch en goed schoon te houden?

Vinyl

Ik had nog nooit over vinyl nagedacht totdat kennissen van ons gingen verhuizen en ook zij zich verdiepten in verschillende vloeren. Vinyl is er in verschillende dessins en isoleert heel goed. Daarnaast is het een heel praktische vloer. Het is namelijk heel gemakkelijk schoon te houden. Je veegt de vloer zo schoon!

PVC

De meest verrassende vloer vond ik de PVC vloer. Deze vloeren zien eruit als echt hout, zijn net zo duurzaam als vinyl en PVC is ook nog eens heel gemakkelijk te leggen. De PVC vloer is in een snel tempo heel erg populair geworden en dat is dus niet zo gek.

De PVC vloer is ook heel gemakkelijk schoon te houden, maar is tegelijkertijd ook waterafstotend. Wij hebben na een lekkage in de keuken nu een kleine bobbel in onze laminaatvloer, maar met deze vloer hadden we dat dus niet gehad.

Ook wanneer je vloerverwarming hebt is PVC een geschikte vloer. Sterker nog, de vloer verkoelt ook en past zich aan aan de temperatuur van de ruimte.

 

Waar zou ik nu voor kiezen?

Ik denk dat als ik nu een nieuwe vloer zou moeten kiezen, we serieus PVC zouden overwegen. Zeker met kinderen is dit een heel praktische vloer. Ook zouden we goed naar de prijzen kijken omdat we niet meer teveel willen betalen voor een goede vloer.

Wat voor vloer hebben jullie? En is dat een goede keuze geweest of niet? Ik ben heel benieuwd naar jullie keuze, laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

mamablogger, samenwerking, samenwerken, disclaimer

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Marie Louise
  14 november 2016 / 09:29

  Wij hebben in ons nieuwe huis pvc vloer laten leggen in visgraat en we zijn erg blij met het resultaat. ik zou wel het laten leggen door een vakman, want als het er niet strak in ligt lijkt het erg goedkoop en is je “hout-look” weg.
  Boven hebben we nu nog tapijt liggen, maar daar zou ik op de kinderkamer tzt zeker voor vinyl kiezen. het is inderdaad makkelijk schoon te maken, maar ook dempt het en als er iets op valt is het niet gelijk stuk.
  In tegenstelling tot pvc, wat bikkelhard is!

 2. Isolatieadvies
  8 mei 2017 / 14:55

  Goed om te weten! Vooral als je weet dat er een kleine aankomt of dat je die nog zou willen in een niet al te lange tijd.. John

 3. 20 juni 2017 / 12:29

  We zitten nu ook na te denken over de beste vloer met kleine kinderen. Onze kleintjes zitten vaak op de vloer, dus helaas valt een gietvloer daardoor af (hard, koud). Een pcv vloer lijkt me een goede optie, duurzaam en makkelijk schoon te houden.