Home + Back to School | Gymkleding wordt blijkbaar ook steeds belangrijker

Back to School | Gymkleding wordt blijkbaar ook steeds belangrijker

Milan wordt in oktober 9. Hij is ons eerste kind dus we maken met hem alles voor het eerst mee. Al die fases zijn voor ons helemaal nieuw en het blijft soms een beetje zoeken. Wat hoort bij de leeftijd en wat niet? Moeten we er perse iets mee of is het een fase en gaat het vanzelf over? Dat soort vragen stellen we onszelf de laatste tijd steeds vaker. En soms weten we simpelweg niet of iets normaal is. Zo ook met het kopen van schoolspullen. Hier ging ik pas over nadenken nadat ik zoveel reacties van jullie kreeg. Wat inmiddels wel duidelijk is, is dat die schoolspullen blijkbaar een heel ding zijn. Hij wilde perse die ene tas, over de etui werd ook nagedacht, want die moest wel cool zijn en blijkbaar wordt gymkleding ook steeds belangrijker.

Het zal de leeftijd wel zijn

Vorig jaar schreef ik ook een Back to School reeks. Er is echter een groot verschil met de blogs van vorig jaar en die van nu. Vorig jaar was ik er voornamelijk mee bezig en vond Milan het allemaal wel best. Dit jaar is hij zich erg bewust van wat we kopen en heeft hij er een duidelijke mening over. Zo ook over gymkleding.

Van vroeger weet ik nog dat wij meisjes dat ook heel belangrijk vonden. Zo had ik op de basisschool eens een t-shirtje aan dat heel erg doorscheen waardoor je mijn hemdje zag met Mini Mouse print. Dat was echt een heel ding en kon echt niet. Ik weet nog dat ik heel verdrietig werd van de reacties toen. Maar wij waren meisjes. Wij waren sowieso veel meer bezig met kleding.

Anno 2019 blijkt het dus ook een ding te zijn bij jongens op die leeftijd. Zo werd mij vorig schooljaar verteld dat zijn kleding niet meer bij elkaar paste en dat het echt veel te koud was om in de winter met een korte broek te gymmen. “Uh, dan loop je toch wat harder?” was mijn eerste reactie. Maar nee, hij wilde liever een lange broek en die moest wel passen bij het shirt. Dus…

Dat was afgelopen schooljaar. Voor het komende schooljaar heeft hij nieuwe kleding en schoenen nodig. Wij dachten dus goed te doen door een lange broek uit te zoeken. We werden aangekeken alsof we gek waren geworden, want andere jongens droegen ook gewoon een korte broek in de winter (joh!). Nee, hij had gewoon een korte broek nodig, máár… het moest allemaal wel matchen met elkaar.

Uiteindelijk heb ik deze set gekocht, inclusief de schoenen, want die lijken een stuk steviger dan de standaard gymschoenen. Dit was wel een coole set. Mijn portemonnee werd er ook blij van, want dit kostte bij elkaar (inclusief verzendkosten) €21,- Een beetje op de groei gekocht en hij kan er voorlopig weer tegenaan.

Ik kan mij niet herinneren dat dit vroeger zo’n ding was bij jongens, maar het zal de leeftijd wel zijn. Ze worden zich steeds meer bewust van wat ze aan hebben en hoe iets staat dus misschien is het helemaal niet zo gek. Of hij is gewoon erg ijdel dat kan natuurlijk ook 😉

Is jouw kind zich bewust van zijn/haar gymkleding? Laat het mij weten in de comments hieronder.

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *