Home + We pakken steeds vaker de trein en dat is al een uitje op zich

We pakken steeds vaker de trein en dat is al een uitje op zich

Nee, dit is geen gesponsorde post voor de NS, want eigenlijk ben ik helemaal niet zo’n fan van het OV, maar toch pakken we steeds vaker de trein als we een dagje weggaan. Eigenlijk is het reizen met de trein al een uitje op zich. Vorig jaar gingen we voor het eerst met zijn vieren met de trein en Floris vond het fantastisch. Een aantal weken geleden gingen we een dagje naar Amsterdam en omdat parkeren daar een crime is pakten we ook de trein. Afgelopen weekend was het weer raak en pakten we de trein naar Utrecht.

Het begon met de stoomtrein

Het begon vorig jaar allemaal met de stoomtrein. Deze reed tussen Gouda en Rotterdam en we kochten kaarten, want dit was wel heel gaaf voor de jongens. Ze vonden het fantastisch en dus spraken we af wat vaker de trein te pakken.

Goede redenen om met de trein te reizen

De jongens vonden het niet alleen leuk, maar er zijn natuurlijk meer goede redenen om eens wat vaker met de trein te reizen in plaats van de auto te pakken:

 • Het is goed voor het milieu;
 • We wilden Milan leren hoe je met de trein reist (het lezen van de borden, weten welke trein te moet pakken etc.). Eigenlijk willen we hem gewoon leren hoe het OV werkt;
 • Het is vaak voordeliger dan de auto voltanken en duur parkeren;
 • Je stapt vaak midden in het centrum uit (denk aan Amsterdam en Utrecht, ideaal!);
 • En we hebben de NS Spoordeelwinkel ontdekt wat dagjes uit goedkoper maakt.

Trein + rondvaart met de NS Spoordeelwinkel

Eind augustus wilden we op een zondag een dagje weg, maar we wisten eigenlijk niet zo goed wat we wilden gaan doen. Patrick keek online en kwam terecht bij NS Spoordeelwinkel (nogmaals, dit is niet gesponsord). Hij vond daar tickets voor de trein (retourtjes) plus een rondvaart door Amsterdam voor €24,- per volwassene. Voor Milan moesten we €11,- betalen en Floris was gratis. Dat is in totaal €59,-.

Normaal zouden we €53,40 moeten betalen voor twee retourtjes en twee ruilrunner kaartjes voor de jongens. Dat is iets goedkoper, maar nu kregen we voor bijna €6,- meer ook een rondvaart voor het hele gezin!

Als we via de website van de rederij tickets hadden besteld voor de rondvaart waren we voor twee volwassenen en Milan (ook hier was Floris gratis) in totaal €42,- kwijt geweest.

Bij elkaar scheelde het dus zo’n €36,- en hoefden we ook geen parkeerkosten te betalen!

Middagje Utrecht

Afgelopen weekend gingen we weer met de trein, maar nu niet via de Spoordeelwinkel. We hadden gewoon zin in een middagje Hoog Catharijne en dat is toch het fijnst met de trein, want je kunt er uitstappen. De jongens vonden het weer fantastisch en nu lieten we Milan op de borden kijken welke trein we terug moesten nemen naar Gouda. Zo leert hij er ook hoe dat werkt.

We hebben een topmiddag gehad!

Een superleuke afwisseling en we hopen nog veel meer leuke plaatsen te ontdekken.

Pakken jullie weleens met het openbaar vervoer met jullie kinderen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. Wendy
  13 november 2019 / 08:14

  Ja wij pakken ook vaker de trein met de kinderen. Ook omdat het gewoon erg leuk is. We kijken ook altijd naar voordelige kaartjes bij bijvoorbeeld kruidvat, primera of spoordeelwinkel. En dan is het qua kosten best te doen.

  • 18 november 2019 / 20:03

   Zeker, wij moeten ook eens dat soort aanbiedingen in de gaten gaan houden. Goed idee!

 2. Carolien
  13 november 2019 / 14:09

  Ik maak vaak de combinatie van PenR omdat ik helemaal geen fan ben van het OV. Rond de grote steden heb je die heel goed en maak dan een leuke combi met de tram of anders. Ik ben dan voor het gevoel veel flexibeler.