Home + Aftellen naar Sinterklaas #4 | Dit gaven wij uit aan de Sinterklaas cadeaus

Aftellen naar Sinterklaas #4 | Dit gaven wij uit aan de Sinterklaas cadeaus

Afgelopen vrijdag gingen wij alvast alle Sinterklaasinkopen doen voor de jongens. Milan ging logeren dus konden wij mooi even shoppen. Floris ging wel mee, maar die begrijpt nog niet wat we aan het doen zijn dus die vond het vooral gezellig. Van tevoren had ik een budget in mijn hoofd voor de Sinterklaas cadeaus. Ik wilde, inclusief schoencadeautjes, ongeveer €100,- per kind uitgeven. Dat vond ik meer dan genoeg omdat ze ook pas jarig zijn geweest. Met Kerst krijgen ze dan nog één cadeau en dan is het voorlopig weer even klaar. We zijn wel over dit budget heen gegaan. Wat we allemaal hebben gekocht en wat het kostte lees je in dit artikel.

Cadeaus voor Milan

Shoppen voor een 9-jarige is best lastig. We hebben niet zoveel ruimte en er is speelgoed genoeg. Milan vond het zelf ook moeilijk. Uiteindelijk had hij wel een paar ideetjes. Gelukkig! Dit kochten we voor hem:

 • Super Mario Maker 2 voor de Nintendo Switch €49,99
 • Lego City Undercover voor de Nintendo Switch €39,99
 • Brandweerman Sam Winter Mercurius €17,99
 • Bordspelletje Super Mario Barricade (schoencadeautje) €9,99
 • Stuk TV armbandjes (schoencadeautje), 2 stuks  €4,99
 • Stuk TV portemonnee (schoencadeautje, hij had nog geen portemonnee) €9,99

Totaal voor Milan: €132,94

Ik vind het wel een behoorlijk bedrag, maar uiteindelijk hebben we toch besloten dit te kopen. Hij wilde dit heel graag hebben en er zitten dan drie cadeaus voor hem in de zak. Dat vind ik wel te overzien. Daarnaast wilden we iets geven waarvan we weten dat hij er echt blij mee is en het niet snel in een hoekje belandt.

Cadeaus voor Floris

Voor Floris was het allemaal een stuk gemakkelijker. Die is helemaal weg van Paw Patrol en kijkt dat het liefst de hele dag. Voor zijn verjaardag heeft hij wat auto’s gehad en hij speelt er iedere dag mee. Met Sinterklaas wordt de collectie wat uitgebreid, wan dit kochten we voor Floris:

 • Paw Patrol uitkijktoren €49,99
 • Paw Patrol reddingsrace €27,99
 • Paw Patrol Mighty Pups voertuig €16,99
 • Voor in zijn schoentje hebben we drie losse pups en voertuigjes gekocht. Twee daarvan kostten €5,99 en eentje kostte €7,99

Totaal voor Floris: €114,94

Totaal voor beiden: €247,88. Hiermee zijn we €47,88 boven ons budget gegaan. 

Ik ben mij er echt van bewust dat dit een hoop geld is. Ieders budget is verschillend en er zijn ook genoeg mensen die het wel hebben, maar het onzin vinden om zoveel geld eraan uit te geven. Dat is persoonlijk en een afweging die iedereen zelf moet maken.

Inmiddels is alles ingepakt en staat het boven in zakken klaar. Lekker om al zo vroeg klaar te zijn voor Sinterklaas, wij zijn er klaar voor!

Hebben jullie een budget voor de Sinterklaas cadeaus? Zo ja, wil je ook delen hoeveel dat dan is? Ik ben wel heel benieuwd. In mijn beleving hebben we flink uitgepakt, maar misschien vinden jullie dat wel enorm meevallen.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 12 november 2019 / 07:37

  Ik denk dat je al snel meer geld uitgeeft dat je wil.
  Wij hebben geen specifiek budget, maar kopen meestal 1 duurder cadeau en wat kleiner.
  Ik hoef voor onze dochter nog maar 1 cadeau en heb voor haar inc schoencadeautjes nu 65euro uitgegeven.
  Dus max 100 euro per kind.

 2. Joyce
  12 november 2019 / 08:20

  Oeps, hier nog heel weinig in huis!! Sowieso hebben de kids al zoveel…altijd weer een dingetje, wij hebben als richtlijn €50 per kind, dan doen opa en oma nog mee. Het worden knutselspullen en iets richting schaatsen, skateboard, boek etc. Sowieso doen we veel leuke uitstapjes erom heen!

 3. Marjo
  12 november 2019 / 08:33

  Wij gaan aanstaande vrijdag! Moet nog shoppen voor thuis en bij mijn schoonouders. Met mijn moeder ben ik al geweest en die heeft het al in huis.
  Ik ga samen met mij man maar daar wordt het niet gelopen van? ik hou het budget van €50 in de gaten die is excl schoencadeau (die heb ik al in huis en was nog geen tientje per kind kwijt).
  Voor onze oudste een jongen van 9 best lastig alles is duur! Maar dat wordt playmobil. De middelste en meisje van 8 die dol is op knutselen poppen/Barbies geen probleem en de jongste van 6 heeft een mooi lijstje. Nu hopen dat wij binnen budget blijven

 4. 12 november 2019 / 10:29

  Wij hebben als richtlijn 50 euro per kind en opa en oma doen dat ook nog eens. Meer dan genoeg want Skyler is net ook al jarig geweest. Hier zitten trouwens nog niet de schoencadeautjes bij. Ze zetten hier twee of drie keer hun schoen maar dat zijn nooit cadeautjes boven de 10 euro.

 5. Carolien
  13 november 2019 / 17:27

  We hebben een soort van budget/richtlijn. Maar dan zie ik zoveel leuks hahah,of in de aanbiedingen en denk dan doen we er nog bij. Schoenen zetten mag maar is maar een keer cadeautjes overige gewoon lekkers of een mandarijn. Onze jongens bijna vier en zeven jaar zijn de enige kleinkinderen dus hoef eigenlijk zelf niet iets te kopen omdat er genoeg komt van familie. Als ik denk dat word teveel dan zet ik dingen weg voor de Kerst of evt nog verjaardag.