Home + Water en fruit tijdens de Avondvierdaagse?

Water en fruit tijdens de Avondvierdaagse?

Milan loopt volgende week voor het eerst de Avondvierdaagse. Hij kijkt er ontzettend naar uit en ik eigenlijk ook. Ik weet namelijk nog hoeveel plezier wij er vroeger aan beleefden en die sfeer is gewoon zo ontzettend leuk dat het geweldig is om dat samen met Milan te beleven. Ik loop de eerste en de laatste avond mee en kreeg afgelopen week de informatie van school. Denk daarbij aan de aanvangstijd en andere algemene afspraken.

Aan het einde van de mail stond het volgende: ‘denk eraan, wij lopen op water en fruit!’ 

Hoewel het mij niet verbaasde, was het wel even nieuw voor mij. Vroeger was dit namelijk geen issue. Ik kreeg drinken en een halve komkommer mee en dat was voldoende. We lopen 5 kilometer en je bent na zo’n 1,5 uur weer thuis. Dan is het toch helemaal niet nodig om je vol te stoppen met snoep? Blijkbaar wel, anders is dit statement er niet. Ik ben ook geen voorstander van veel snoep tijdens de avondvierdaagse, maar er zijn wel wat alternatieven die toch wat feestelijker lijken.

Bron afbeelding: Shutterstock

Eten en drinken tijdens de Avondvierdaagse

  • Ik geef Milan een ‘Dopper’ fles mee met water en doe er een klein scheutje ranja door. Smaakt net iets lekkerder waardoor hij ook wat beter drinkt. En ik wil wel dat hij goed drinkt tijdens het lopen. Ik doe er nooit veel ranja in, gewoon een klein scheutje.
  • Rozijnen
  • Liga of Evergreen
  • Een stukje ontbijtkoek
  • Gedroogd fruit
  • Knijpfruit (al is niet iedereen daar fan van, maar het is wel handig tijdens het lopen)
  • Komkommer met aromat

Niet alles is suikervrij, maar ik kan mij voorstellen dat de suikers in deze etenswaren de kinderen wel net dat beetje extra geven. Zeker als ze voor het eerst lopen. Het is spannend en ze maken lange dagen. Verder plannen we in die week ook geen speelafspraakjes.

Wat geven jullie de kinderen mee wat betreft eten en drinken tijdens de Avondvierdaagse? Misschien hebben jullie nog meer tips? Laat ze dan hieronder achter!

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *