Home + Wat doe je als je niet werkt? Heb jij überhaupt wel een leven?

Wat doe je als je niet werkt? Heb jij überhaupt wel een leven?

Eén van de vragen die ik afgelopen tijd kreeg was wat ik doe als ik niet werk. ‘Heb je überhaupt wel een leven?’ werd er gegrapt. En ik kan ze geen ongelijk geven. Ik begrijp dat het lijkt alsof ik ALTIJD aan het werk ben. En misschien ben ik dat ook wel…

Van hard werken gaat niemand dood. Klopt, maar van stress wel en daarom moet ik af en toe wel gas terug nemen. En ik herken het precies als het weer zover is. Dan worden mijn benen slap en heb ik het gevoel dat ik een beetje sta te zwabberen op mijn benen (en dat is met het gewicht van mijn benen best een gek gevoel). Dan ben ik moe. Heel erg moe! Gelukkig komt dit niet vaak voor, maar dat is dus het moment dat ik tegen mezelf moet zeggen ‘Oké Maris, nu even klaar’

Maar goed, ik vind mijn werk leuk. Alles wat ik doe vind ik leuk. En ja, er zijn echt wel momenten dat ik niet werk 😉 Er zijn echt momenten dat ik met mijn man afspreek dat er de hele middag geen mail wordt gekeken (en dat is afkicken hoor!), dat mijn iPhone gewoon even in de kast ligt i.p.v. in mijn handen, dat we samen met Milan spelen, gaan wandelen, een dagje weggaan etc.

Maar als we dan in de auto op weg naar huis zitten gaan mijn handen jeuken en MOET ik even snel mijn mail checken! En Twitter. En Facebook. En…….

Als Internet en social media je werk is groeit dit vanzelf denk ik. Wel kan ik met alle eerlijkheid zeggen dat mijn zoon altijd op nr. 1 staat en dat hij dus altijd voor het werk gaat!

En als hij me zat is zet hij me voor de laptop en zegt hij dat mama maar even moet gaan typen 🙂

Als je je afvraagt wat ik naast mijn gezin, werk, webshop en blog doe…. Dat is simpel, wat alle moeders doen; wassen, strijken, koken, schoonmaken, schooltassen inpakken, boterhammen smeren, zorgen dat het huis gezellig is, boodschappen doen, shoppen en nog 1001 dingen.

En nu ik erover nadenk, ik voel mijn benen alweer zwabberen 😉

Haha dat hopen we dan maar ;-)

Haha dat hopen we dan maar 😉

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. ad van stijn
    22 januari 2014 / 09:13

    Misschien dat je je benen als zwabber kunt inzetten….scheelt weer een paar minuten met schoon maken !

  2. Joke
    22 januari 2014 / 19:07

    Geef die zwabbers zo nu en dan ff rust Maris, ff zwabber beentjes omhoog dat vinden ze fijn hoor ! XXX