Home + Wat voor moeder je bent volgens je sterrenbeeld?

Wat voor moeder je bent volgens je sterrenbeeld?

Misschien werd je vroeger als kind gek van je eigen moeder en dacht je bij jezelf ‘zo’n moeder wil ik nooit worden’. Volgens de sterren heb je dit echter niet helemaal zelf in de hand. Ontdek hier wat je sterrenbeeld zegt over hoe je als moeder bent (of zult zijn). Ik ben heel benieuwd of jij je hierin herkent.

Ram

Als Ram moeder ben je zelfverzekerd, zelfbewust, sterk en heb je weinig angst. Als Ram wordt je beïnvloed door de rode en warme planeet Mars. Dingen die op je pad komen benader je als een krijger die ten strijde trekt. Het moederschap is dan ook niet voor watjes en het is maar goed dat je dat absoluut niet bent. Het moeilijke van het moederschap vind je om je kind(eren) op de eerste plaats te zetten. Als Ram mag je graag jezelf op de eerste plaats zetten.

Stier

Als Stier moeder ben je een harde werker, zorg je voor stabiliteit, heb je een goede smaak en sta je met beide voeten op aarde. In iedere Stier verschuilen een paar ouderwetse opvattingen of meningen over hoe je een kind opvoed. En je voelt er weinig voor om af te wijken van wat jij belangrijk vindt. Je stopt veel energie en toewijding in het grootbrengen van je kind(eren) en verwacht hiervoor de waardering en het respect te krijgen die daarbij hoort. In het moederschap weet je goed gebruik te maken van je managementkwaliteiten.

Tweelingen

Als Tweelingen moeder ben je ruimdenkend, creatief, jeugdig, veelzijdig en nieuwsgierig. Als Tweelingen moeder heb je meerdere persoonlijkheden die complex en soms zelfs tegenstrijdig kunnen zijn. Ze kunnen in ieder geval nooit van je zeggen dat je saai bent. Je laat het gezin gissen naar wat je volgende actie of ingeving zal zijn. Nooit een saai moment met een Tweelingen als moeder. Voor je kind(eren) geeft het rust als je meer focust op consequent zijn en het geeft ze meer duidelijkheid als je grenzen stelt.

Kreeft

Als Kreeft moeder ben je gevoelig, heb je een goede smaak, heb je veel toewijding en bied je comfort. De kreeft is de oppermoeder van de dierenriemtekens. Je moederinstincten zijn door de hemellichamen in je kosmische DNA gebrand. Je bent altijd een verzorger geweest en als moeder is dat niet anders. Je voelt dat je voor het moederschap geboren bent. Je valkuil is dat je te beschermend voor je kind(eren) kan zijn.

Leeuw

Als Leeuw moeder ben je zelfverzekerd, speels, creatief en toon je leiderschap. Je gooit je vol overgave, met hart en ziel, op het moederschap. Als Leeuw ben je betrokken bij ieder aspect van het leven van je kind(eren). Je bent er trost op als ze opgroeien tot succesvolle mensen en goede dingen voor de wereld kunnen betekenen. Soms hebben de gezinsleden moeite om je bij te houden omdat je de lat best wel hoog legt. Je bruist van de energie en soms mag dat best even iets minder zodat je kind(eren) ook wat meer ruimte voor zichzelf hebben.

Maagd

Als Maagd moeder ben je intelligent, heb je gezonde gewoonten en ben je goed in organiseren. Het moederschap geef je soms een excuus om te plannen, te sturen en te micro managen. Op andere momenten kan je de touwtjes weer laten vieren en ben je wat speelser. Het moederschap voelt voor jou als een vis in het water. Soms heb je moeite met het beslag wat je kind(eren) op je persoonlijke ruimte en intellectuele tijd leggen. Het is de kunst om te schakelen tussen dingen die je intellectueel interesseren en bezig houden en je kind(eren).

Weegschaal

Als Weegschaal moeder ben je eerlijk, geduldig en heb je een goede smaak. Als Weegschaal ben je altijd op zoek naar datgene wat balans in je leven brengt. Het moederschap kan precies datgene zijn wat in jou leven kan zorgen voor de balans die je najaagt. Het moederschap brengt rust en orde in je leven alsof je in het oog van een storm bent. Je voelt je er gelukkig bij als je je leven in dienst kan stellen van een ander. Het is zaak je balans vast te houden zodat je voor je kind(eren) een rost in de branding bent waar ze op kunnen rekenen.

Schorpioen

Als Schorpioen moeder heb je veel wilskracht, veerkrachtig en heb je een uitstekende intuïtie. Afhankelijk van je stemming trek je je kind(eren) aan of drijf je ze van je weg. Eén boze blik van een Schorpioen mama is meestal genoeg om kinderen weer in het gareel te krijgen. Als Schorpioen ben je beschermend en vorm je een veiligheidsschild om je kind(eren). Als Schorpioen moeder heb je graag de controle over de situatie, pas op dat je hierin niet doorslaat.

Boogschutter

Als Boogschutter moeder heb je humor, wijsheid en ben je avontuurlijk ingesteld. Als Boogschutter ben je de meest vrije geest van de dierenriemtekens wat interessante aanpassingen van je vergt met betrekking tot het moederschap. Je leeft in het moment en volgt wat in je opkomt, op gevoel en instinct. Het moederschap is een grote leefstijlaanpassing voor je. Je zal moeten leren de behoefte van andere personen te integreren met je eigen behoeften en routines.

Steenbok

Als Steenbok moeder hou je van structuur, traditionele waarden, planning en ben je geduldig en attent. De Steenbok is het ultieme vaderfiguur dierenriemteken, wat een interessante twist aan je moederstijl geeft. Je kunt daardoor de rol van zowel de moeder als de vader op je nemen. Je leidende planeet is Saturnus die staat voor autoriteit, mannelijkheid en structuur. Je deinst er niet voor terug om grenzen aan te geven en je kind(eren) wijze levenslessen mee te geven. Dit wil allemaal niet zeggen dat je een zachte vrouwelijke kant hebt.

Waterman

Als Waterman moeder hou je van eerlijkheid en ben je open-minded en jeugdig. Je bent gespecialiseerd in georganiseerde chaos. En je manier van moeder zijn is zwaar onderhevig aan veranderingen, zonder aankondiging. Met jou als moeder is het in ieder geval nooit saai en je bent wel in voor verassingen. Je hebt moeite met het stellen van grenzen wat een valkuil van je is.

Grappig, ik ben een Waterman moeder en ik herken mijzelf zeker in het stukje van open-minded zijn. Ik ben inderdaad geen saaie moeder en altijd wel in voor verrassingen. Ik ben zelf niet onderhevig aan veranderingen en ben heel erg van de planning. Het kan soms een chaos zijn, maar daar zal niemand iets van merken en mijn kinderen al helemaal niet. Grezen stellen lukt wel, maar dat consequent volhouden is wel een dingetje 😉 

Vissen

Als Vissen moeder ben je zorgzaam, creatief en heb je de nodige verbeelding en inlevingsvermogen. Je bent empathisch, spiritueel, gevoelig, wijs en emotioneel intelligent. Je weet goed voor jezelf te zorgen en weet moeders uit je omgeving te inspireren hetzelfde te doen. Je hart is altijd op de goede plek, ook als je hoofd dat even niet is. Je komt altijd met de meest leuke en creatieve ideeën om de kind(eren) bezig te houden. Je kind(eren) weten dat je altijd voor ze klaar zult staan en dat geen opoffering te gek is om hun gelukkig te maken.

Welk sterrenbeeld ben jij? Ik ben heel benieuwd of jij je herkent hierin. Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Grace
    13 februari 2020 / 11:05

    Waterman! En ja moet toegeven het klopt?‍♀️

  2. 13 februari 2020 / 23:09

    Ik ben een ram en herken me in bepaalde dingen die je opgeschreven hebt. Ik ben inderdaad wel een soort strijder als het om werk, studie of projecten gaat, maar ik ben zeker geen moeder die zichzelf het belangrijkste vindt in plaats van de kinderen. Zo leest het ook wel heel onaardig eigenlijk 😛 Gelukkig mogen ze af en toe even op mijn tweede plek staan, als ze bij oma logeren en ik zonder schuld die eerste plek in mag nemen 😉