Home + Waarom zijn uitjes met kinderen zo belachelijk duur?!

Waarom zijn uitjes met kinderen zo belachelijk duur?!

Afgelopen woensdag kreeg ik een mailtje van Ticketmaster. In oktober geeft Kinderen voor Kinderen een jubileumconcert in de Ahoy en wij konden nu al tickets bestellen. Milan vindt het fantastisch dus ik was enthousiast en klikte op de link. Dat enthousiasme duurde niet lang, want toen ik zag wat de kaartjes kosten was ik stomverbaasd. De goedkoopste kaartjes waren €29,- en de duurste €47,50! Dus als je met een gemiddeld gezin (twee volwassenen en twee kinderen) gaat, ben je bijna €200,- kwijt als je goede plekken wilt hebben. Dat is toch belachelijk?! Ik deed een poll op Instagram en gelukkig dachten jullie er net zo over.

Alle kinderen hebben toch recht op een leuk uitje?

Kijk, ik begrijp heel goed dat de productie en locatie heel veel geld kosten en dat dat terugverdiend moet worden. Aan de andere kant is Kinderen voor Kinderen van BNN VARA. Is dat geen publieke omroep die kan bestaan omdat zij geld ontvangen van de belastingbetaler? Natuurlijk is het fantastisch, zit er heel veel werk in en vind ik Kinderen voor Kinderen daadwerkelijk van toegevoegde waarde voor onze kinderen. Tegelijkertijd is het een principekwestie en vind ik dat alle kinderen recht hebben op zulk soort uitjes, juist omdat Kinderen voor Kinderen er voor iedereen zegt te zijn. Voor veel ouders is dit onbetaalbaar en dat begrijp ik heel goed!

Na de poll op Instagram kreeg ik veel privé berichtjes van moeders die het met mij eens waren. Het gaat immers om een concert van ongeveer twee uur denk ik. Het is geen dagje Efteling waarbij een entreekaartje goedkoper is dan de meeste kaartjes bij dit concert.

Het blijft een beetje appels met peren vergelijken, want de Efteling is ook nog voor veel mensen onbetaalbaar en is het hele jaar door open. Een concert als deze moet in twee dagen worden terugverdiend. Dat neemt echter niet weg dat ik vind dat dit soort bedragen echt wel omlaag kunnen. Ik vind het erg dat er kinderen buiten de boot vallen. Dit moet toch anders kunnen?

Geen ruggengraat

Ik was dus principieel tegen. We kunnen het betalen, maar voor dat geld kunnen we ook een nachtje weg. Dat duurt langer dan dat concert en dan krijg je er nog een ontbijtje bij 😉 Ik bestelde de kaartjes dus niet en appte Patrick dat ik dit echt belachelijk vond. Patrick vond dat ook, maar zei ook dat Milan er al zo lang heen wil, maar we waren iedere keer te laat. En voor Floris was het toch nog niets, want hij is te jong. Dat zou weer een kaartje schelen. Ik heb in dit geval dus ook totaal geen ruggengraat en heb alsnog de kaartjes besteld. €120,- waren we kwijt voor drie kaartjes… Er zijn gezinnen die dat niet eens per week te besteden hebben en dat voelt ergens toch niet goed.

Ik hoop dat ik met deze blog iets in gang kan zetten waardoor dit soort partijen hierover na gaan denken. Waarom kunnen dit soort leuke uitjes niet toegankelijk zijn voor alle kinderen? De uitjes zijn tegenwoordig echt belachelijk duur, ook wanneer je het wel kunt betalen…

Edit; ben je op zoek naar een leuk gratis of low budget uitje waarvan de entreeprijs voor volwassenen niet hoger is dan €12,50? Ik vond 42 gratis en low budget uitjes voor je en ben al bezig met een nieuwe editie! 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Deel op:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *