Home + Waarom jij natuurlijk voor WordPress.org kiest ;-)

Waarom jij natuurlijk voor WordPress.org kiest ;-)

Ik hoop dat je overtuigd bent van het bijhouden van een blog voor je webshop of fysieke winkel. Bloggen heeft namelijk heel veel toegevoegde waarde tegen relatief weinig kosten (wel heb je er werk aan natuurlijk!), maar waar moet je dan beginnen? Ik vind eigenlijk dat er maar één juist antwoord is op deze vraag; WordPress!

Ook ik ben begonnen op Blogger, maar wilde om te beginnen een eigen URL en dan niet één met een .blogspot.com of iets in die trant. Dat kan dus niet met Blogger wel met WordPress. Oké, WordPress dus, maar wist je dat er een verschil is tussen WordPress.com en WordPress.org?

Laten we één misverstand alvast uit de wereld helpen; het maakt voor de URL die jij kiest niet uit voor welke van de twee je kiest. Mijn URL is mariscakenter.nl en ik werk met WordPress.org.

WordPress.com is gehost door WordPress zelf. De domeinnaam zou dan mariscakenter.wordpress.com worden. Dat wil je niet natuurlijk. WordPress.com zou wél geschikt kunnen zijn om het eens even uit te proberen of je het bloggen wat vindt.

Het is te mager om uit te proberen als je ook de functionaliteiten van WordPress wilt leren kennen. Simpelweg omdat WordPress.com niet of nauwelijks de functionaliteiten biedt die WordPress.org wel biedt. Welke functionaliteiten? Plug-ins. je kan kiezen uit ruim 24.000 plug-ins die je kan gebruiken voor allerlei doeleinden; plug-in Yoast voor de SEO, plug-ins voor social media (zie rechts van deze blogs), plug-ins voor contactformulieren en ga zo nog maar even door.

Een ander groot voordeel van WordPress.org zijn natuurlijk de thema’s! Je kan kiezen uit heel veel gratis thema’s die je zelf helemaal kan ‘customizen’ en dus helemaal kan indelen naar jouw wens. Zelf heb ik een thema gekocht bij Studiopress en dat ging super  eenvoudig en snel. Je hebt dan wel een lay-out die je minder vaak ziet en binnen dat thema is vaak nog meer mogelijk dan met de gratis thema’s. Ik zou zeggen, zoek het eens uit als je er tijd voor hebt 😉

En dan tot slot nóg een voordeel van WordPress.org; er worden geen advertenties getoond die jij niet wilt. In de .com versie kan dit nog weleens voorkomen namelijk.

Ik weet niet of ik je heb kunnen overtuigen, maar dat hoop ik stiekem wel. Het is namelijk heel erg belangrijk om je blog goed neer te zetten!

Wordpress Modern Blogger Pro Marisca Kenter

Een voorbeeld van mijn thema in Studiopress

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. 20 februari 2014 / 21:52

  In mijn blogger workshops de afgelopen weken verschillende bloggers gesproken, die echt wel een grote blog hebben opgebouwd op wordpress.com en nu volledig vast zitten. Migreren kost geld en geen garantie op behouden van trafiek en rankings. Dus tip die ik overal meegeef is investeer in een wordpress.org hosted blog vanaf de start.

  • 21 februari 2014 / 07:21

   Hallo Herman,

   Mee eens, het is zo ontzettend zonde om nu te investeren in WordPress.com terwijl je daar uiteindelijk dus mee vastloopt. Als je gaat bloggen, doe het dan maar meteen goed, dat bespaart je veel tijd, energie en uiteindelijk ook geld.