Home + Van der Valk hotel Assen met kinderen, onze ervaringen

Van der Valk hotel Assen met kinderen, onze ervaringen

Afgelopen weekend verbleven we met ons gezin bij Van der Valk Assen. Vroeger was het bijna not done om te zeggen dat je een Van der Valk fan bent, maar dat is inmiddels wel anders. Zo schreef ik regelmatig over de Cantharel, ons favoriete hotel, en zijn een aantal van jullie hier ook heen gegaan naar aanleiding van mijn artikelen erover. Datzelfde geldt voor collega’s die geïnspireerd raakten, zo leuk! Een weekendje weg in een hotel is zo nu en dan heerlijk en afgelopen weekend was het weer zo ver. We gingen zondag naar Assen voor Supercar Madness en Pat opperde om er een weekendje weg van te maken zodat we niet ’s morgens vroeg al hoefden te rijden. Goed idee!

Vroeg werd het overigens alsnog, want de jongens waren om 4.00 uur wakker ?. Maar goed, we hoefden ons niet te haasten. We benaderen het maar positief haha.

Hotel Van der Valk Assen

Het hotel ligt, net als de meeste hotels van Van der Valk, langs de snelweg. Dat vinden we echter nooit vervelend als er in de buurt genoeg te doen is. Ook zijn de hotels gemakkelijk aan te rijden waardoor het vaak ook praktisch is om voor een Van der Valk te kiezen.

Het hotel in Assen kenden we niet, maar kozen we vanwege de gunstige ligging dichtbij het TT Circuit waar Supercar Madness werd georganiseerd.

Inchecken en onze kamer

Pat boekte de ‘gezinskamer blauw’, een kamer van 69m² met een aparte badkamer. Voor we de kamer konden bekijken, moesten we natuurlijk eerst nog even inchecken. We kwamen binnen in een enorme, sfeervol ingerichte lobby. Inchecken was daarna zo gebeurd. Ons kamernummer was 223 en lag op de tweede etage. Je kijkt uit op de parkeerplaats, dat kwam goed van pas omdat hier al een aantal supercars stonden geparkeerd.

Indeling van de gezinskamer

De ruimte valt meteen op. Je komt binnen in een soort halletje met links het toilet en rechts kasten en een grote spiegel. Het “halletje” is niet afgesloten, maar het voelt zo omdat een kast deze scheidt van de rest van de kamer. Als je iets verder loopt vind je naast de kast een bar met hoge barkrukken. Hier kun je bijvoorbeeld aan werken. De bar is voorzien van een gootsteen en een uitschuifbare stopcontacten om je laptop of telefoon aan de lader te leggen.

Naast de bar is een heerlijk grote zithoek met een tv. Naast de tv is het balkon. Bij lekker weer kun je dus heerlijk de deur open zetten en buiten zitten.

Dan het slaapgedeelte. De bedden voor de kinderen zitten boven elkaar, maar het is geen echt stapelbed. Wat wij zelf heel fijn vonden waren de hekjes aan het bed. Zo voorkom je dat kinderen het bed uit vallen. In de muur zitten gekleurde nisjes voor een gezellig effect. De lampjes daarin kunnen aan. Deze hebben we ’s nachts aan gelaten.

Direct daarnaast is het tweepersoonsbed voor de ouders. Leuk detail: er zit nog een tv in het meubel aan het voeteneinde van het bed. Met een knop komt deze eruit. Je snapt dat de kinderen dat fantastisch vonden.

Dan rest alleen nog de badkamer naast het slaapgedeelte. Deze is heerlijk groot met twee inloopdouches, een apart ligbad en twee waskommen. De badkamer is licht, ruim en vooral heel erg schoon, heerlijk!

Kortom, een heerlijke familiekamer waar je goed kunt toeven met het hele gezin.

Hotel Van der Valk Assen zelf

Het hotel heeft aan de buitenkant wel wat weg van de Cantharel. Misschien is het in diezelfde periode gebouwd. Van binnen heeft het een behoorlijke upgrade gehad en ziet het er prachtig uit. De trap is een echte blikvanger, heel geschikt om foto’s op te maken ?.

De medewerkers zijn vriendelijk, bij de bar hebben we lekker wat gedronken en het ontbijt is, zoals altijd, geweldig.

We waren er natuurlijk niet zo lang, maar onze eerste indruk is heel positief. Hier gaan we zeker nog een keer terugkomen en dan gaan we de binnenstad van Assen verkennen.

Gaan jullie weleens naar en hotel met het hele gezin? Klets mee in de comments hieronder of op de social media kanalen van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Sint 2021Sint 2021

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. Henriette
    3 november 2021 / 08:23

    Het is voor 5 personen redelijk onmogelijk om een hotel familiekamer te vinden. Zo jammer.