Home + Van de regen in de drup| Lekkage…

Van de regen in de drup| Lekkage…

Ik durf mijzelf zo langzamerhand wel een lekkage expert te noemen. Bij een hevige regenbui, zoals die buien van de afgelopen dagen, heb ik wel ergens lekkage. Ik hoor ze, ik zie ze, ik heb oog voor de kleinste hoekjes in huis en op de één of andere manier word ik naar een nieuw vochtplekje toegetrokken als deze er is. Ik houd alles in de gaten, weet welke plekken kritiek zijn en weet precies waar ik op moet letten. Kortom, ik word al enkele jaren achtervolgd door lekkage…

Wij wonen in een huis uit 1909 en natuurlijk is de staat niet hetzelfde gebleven, maar met oude huizen blijft het gewoon lastig om het helemaal waterdicht te krijgen. Tenminste, dat denk ik want wij krijgen hem niet waterdicht. Toen vorig jaar bij hevige regenval de hele straat blank stond en het water hier naar binnen liep ben ik met M op de bank gaan zitten en grapte ik nog dat het in de woonkamer wel droog bleef en we wel puin zouden gaan ruimen als het droog was.

Inmiddels weet ik dat ik nooit grappen moet maken over water, want je raadt het waarschijnlijk al, het bleef niet droog in de woonkamer….

Het water had zijn weg gevonden langs de muren want de goot kon de hoeveelheid regen niet aan. Dus haalden we heel kalm het schilderij van de muur, schoven we de bank weg en berustten we ons in ons lot.

Na dit avontuur had ik me voorgenomen om nooit, maar dan ook nooit meer grappen te maken over lekkage. De regen en wind weten het namelijk altijd zo te spelen dat het hier in huis wel ergens lekt. Toch maakte ik laatst in een opwelling weer een grap. Ik zei namelijk dat het in de auto wel altijd droog bleef hoe hard het ook regende. Ook dat had ik beter niet kunnen doen…

Gisteren stapte ik nietsvermoedend in de auto en M zag het als eerste. Er stond zo’n drie centimeter water in de auto aan de passagierskant! Terwijl ik dit typ is het nog steeds niet droog en ik heb ook geen flauw idee waar het vandaan komt. Ik hoop dat het gewoon aan de regen lag, het water in de straat weer hoog stond (ik was namelijk weer aan het werk) en dat het niet vaker zal gebeuren.

Ik ben klaar met die lekkages, maar hè, volgende week gewoon weer een hittegolf!

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. Rebecca
  30 juli 2015 / 09:13

  Heel vervelend! Ik heb vorig jaar een keer lekkage gehad op zolder. Als het nu regent, denk ik ook wel eens straaltjes water te horen lopen. Zit natuurlijk allemaal in m’n hoofd. Ook last van?

 2. Joke
  30 juli 2015 / 12:05

  Ik heb toch wel onwijs veel respect voor je hoor Mariska. Het zal je maar gebeuren telkens opnieuw die ellende.
  Geef je hierbij een ontzettend dikke knuffel want die heb je wel verdiend.

  Liefs van mij xxx

 3. Waterschade door lekkage
  14 september 2018 / 10:25

  Wat ontzettend vervelend dat je deze waterschade destijds had! Ja oude huizen hebben inderdaad veel gaatjes en kiertjes waar het water doorheen kan. Even een tip: Als zoiets nou weer gebeurt kun je je laten helpen door een contra expert. Hij of zij haalt bijna al het werk uit handen.

  Groetjes!