Home + Bij opa en oma mag alles?!

Bij opa en oma mag alles?!

M is gezegend met een opa en oma waar hij vaak is en waar hij ook heel veel mag. En zo gaat dat dus ook bij opa’s en oma’s. Waar mijn oma vroeger bitterballen stond te bakken als ik langskom met een vriendinnetje zo is nu bij mijn ouders ook iedereen welkom en alles is goed. En dat geldt dan natuurlijk ook voor de kleinkinderen waar M er één van is.

Thuis mag lang niet alles en daarom leek het mij leuk om alle verschillen eens op een rijtje te zetten. Wat mag bij opa en oma wel wat thuis niet mag?

 • Visfriet en lunchen bij de bakker! Wij nemen M niet wekelijks mee uit lunchen of mee naar de visboer. Bij opa en oma is het iedere woensdag vaste prik en dan mag M mee naar de visboer voor visfriet. Ook een broodje eten bij de bakker gebeurt regelmatig. En M vindt dat zo gezellig!
 • M noemt het altijd ‘gekkigheid’: stoeien, springen, in de polonaise door de huiskamer het kan en mag allemaal en thuis natuurlijk ook. Toch is er een ding wat hier niet mag, maar wel bij opa en oma en dat is even op het bed springen. Succes verzekerd!
 • Een croissantje bij de supermarkt. M krijgt altijd Eem croissantje als hij mee gaat met boodschappen doen. Als ik met hem boodschappen doe gaan we gewoon snel de supermarkt door ?
 • Opa en oma zijn serieus weleens in de auto gestapt om ergens ver weg iets voor M via Marktplaats te kopen.
 • LEGO! Opa heeft engelengeduld met M in de LEGO winkel en komt daar soms wel meerdere keren per week. Te schattig haha.
 • Wij bakken thuis nooit pannenkoeken. Opa bakt de lekkerste!
 • Een treinbaan door het hele huis van opa en oma leggen? Geen probleem hoor 🙂

Ik denk dat ik mijn punt wel heb gemaakt, M heeft een top opa en oma! Een echte opa en oma waar hij een ijzersterkte band mee heeft en waar hij later nog met heel veel plezier aan terugdenkt. Net als Patrick en ik aan onze opa’s en oma’s. En zo hoort het ook. Een opa en oma moet je koesteren en andersom geldt dat natuurlijk ook. Ik hoor van veel opa’s en oma’s dat zij zo ontzettend genieten van hun kleinkinderen. Zelf stond ik daar nooit zo bij stil, maar nu ik zelf zie hoe leuk het is hoop ik zelf ook ooit (over heel wat jaren natuurlijk) oma te worden!

Hoe is de band tussen jullie kind(eren) en hun opa en oma en zijn er verschillen in wat er bij jullie wel of niet mag ten opzichte van bij opa en oma? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments hieronder!

mama, blogger, mamablogger, blog,

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 Reacties

 1. 29 juli 2015 / 07:23

  Heel herkenbaar. Bjarne mag bij opa en oma ook alles. Maar zo was dat vroeger bij mij ook. Als ik naar mijn opa en oma ging kreeg ik altijd rijst met boter, kaneel en bruine suiker. Daarbij aten we dan drumsticks. Zo lekker! Of bij mijn andere opa en oma kreeg ik altijd ranja met 7-up.

 2. Rebecca
  29 juli 2015 / 10:50

  Wat leuk zeg! Ook hier zie ik nu al verschillen: bij oma en opa wordt m’n meisje altijd wel een beetje verwend. Soms is dat ook helemaal niet erg 🙂

 3. 29 juli 2015 / 12:49

  Vroeg kreeg ik ook veel bij mijn opa en oma, ik was er maar wienig maar kan me nog goed herinneren dat ik in de ochtend rond 07.00 uur al een bakje Nibbit chips kreeg (best wel erg eigelijk haha). Onze dochter word ook wel iets meer verwend bij opa en oma maar dat is alleen maar leuk!

 4. AD VAN STIJN
  29 juli 2015 / 13:15

  Inderdaad ! Wij genieten om Opa en Oma van M te mogen zijn ! Het is een heerlijk ventje ! Spontaan, en ook altijd vrolijk ! Maar we genieten ook van de andere kleinkinderen waarvan we mee mogenngenieten ! Ik zelf heb nooit veel aan mijn Opa en Oma gehad ! Van mijn vaders kant waren ze al gestorven en ik heb ze dus nooit gekend ! Van mijn moederskant heb ik eigenlijk nooit een echte band gehad met mijn Opa en Oma die in Eindhoven woonden. We genieten er nu 3 dubbel van om Opa en Oma te zijn !

 5. 29 juli 2015 / 18:42

  Ik denk dat er bij ons thuis ook wel veel mag en bij boodschappen doen hoort ook eigenlijk altijd wel wat lekers uitzoeken haha maar wat de opa’s en oma’s wel veel meer hebben hier is geduld; bij mij duren speeltuin bezoekjes misschien 10 minuten maar zij gaan daar gerust 1,5 uur zitten!

 6. 29 juli 2015 / 20:33

  Hier mag bij opa en oma ook net iets meer dan thuis en dat vind ik zo leuk! Doet mij denken aan vroeger. Heerlijk laten verwennen!