Home + Urban jungle zonder dat je de planten hoeft te verzorgen dankzij kunstplanten!

Urban jungle zonder dat je de planten hoeft te verzorgen dankzij kunstplanten!

We hebben een aantal planten in huis staan, hebben een redelijk groene tuin en met liefde verzorg ik de olijfbomen die we buiten voor de ramen hebben staan. Ik geef ze zelfs voeding en voel mij dan een ontzettend goede plantenmoeder haha. Dat de olijfbomen het goed doen is echter meer geluk dan wijsheid, want de waarheid is dat zelfs mijn cactussen nog dood gaan (eentje zelfs al heel snel ☺️). En hoewel ik vind dat echte planten thuis horen in en rond je huis, hebben ook wij twee kunstplanten in de vensterbank staan. En daar ben ik eigenlijk best blij mee!

Waarom kunstplanten?

Nadat de cactussen al waren gesneuveld in de vensterbank en mijn geliefde geldboompje het ook niet redde (dat verklaart overigens een hoop), besloot ik in een opwelling twee kunstplanten te kopen. Deze staan in de vensterbank aan de voorkant van ons huis. Hier schijnt ’s morgens geen zon, maar vanaf het begin van de middag tot en met de late avond wel. Het kan dan behoorlijk warm worden en daar kunnen natuurlijk niet alle planten tegen. Ik heb nog wel geprobeerd de planten ergens anders te zetten, maar ook dat mocht niet baten. De kunstplanten zien eruit als echt, zijn altijd groen en ik hoef ze zo nu en dan alleen nog maar af te stoffen.

Aan de andere kant van het raam staan de olijfbomen. Een mooie mix van echte en kunstplanten. Op deze manier kan iedereen zonder groene vingers en een hoop geduld een echte urban jungle in en om het huis creëren!

Hoe mooi is deze kunstplant van een olijfboom? Niet van echt te onderscheiden! 

Kunstplanten voor binnen en buiten

Ook wilde ik heel graag gave hangplanten voor onder de overkapping om die nog leuker aan te kleden. We zijn echter ook veel weg en vergeten dan die planten te verzorgen. Ook ben ik bang dat niet alle buitenplanten het goed zullen doen onder de overkapping. Als het warm wordt, blijft de warmte er wel hangen en ’s middags schijnt de zon er behoorlijk op. En wat nu als het gaat vriezen? Kan dat wel met de hangplanten die wij willen? Daarom hebben we gekeken naar kunst hangplanten. Die kunnen zowel binnen als buiten waardoor je ook van je veranda een urban jungle kan maken.

Maar waar vind je deze mooie kunstplanten?

Kunstplanten kun je tegenwoordig ook in diverse interieurwinkels kopen en er zijn zelfs varianten in de budget winkels te vinden. Ik vind echter wel dat je aan die planten kunt zien dat deze nep zijn en dat vind ik dan weer niet mooi. Ik ben daarom op zoek gegaan naar kunstplanten die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Van die planten waarbij je aan de blaadjes moet voelen of ze echt zijn of niet. Uiteindelijk vond ik deze online bij Maxifleur. Dit is een webshop, maar er is ook een showroom in Rozenburg waar je de planten in het echt kunt bekijken. Ze hebben zowel groene als bloeiende planten en speciale planten voor buiten.

Hier kun je je eigen urban jungle samenstellen met jouw lievelingsplanten.

Een mooie mix van echte- en kunstplanten zijn hier in huis de perfecte combinatie en het scheelt mij uiteindelijk ook geld, want anders blijf ik planten kopen ?.

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

 1. Christine
  27 augustus 2020 / 07:17

  Wat leuk! Mijn ouders wonen in Rozenburg maar hier heb ik ze nog nooit over gehoord! Logisch ook wel als je je bedenkt hoe groen mijn moeders vingers zijn en hoeveel meters tuin ze tot haar beschikking heeft en binnenshuis ook vol staat met verzorging vragend groen…
  Die groene vingers heb ik totaal niet, hier ook diverse kunstplanten, van Ikea.. bij de hortensia vraagt iedereen altijd hoe ik ze zo mooi opgepot heb en moet er altijd eerst vol ongeloof gevoeld worden als ik zeg dat het kunst is.. het enige wat ik goed in leven heb weten te houden is een bonsai boompje in de woonkamer, maar die vraagt nauwelijks verzorging en is vergevingsgezind als je hem een weekje water weet te geven ?

  • 27 augustus 2020 / 18:31

   Haha, bonsai boompjes doen het inderdaad wel goed ja. Wat grappig dat jij ook kunstplanten hebt, schept toch een band 😉 Nee, maar even zonder gekheid; je hebt echt hele mooie kunstplanten en ik denk dat een mix van echt (wat we in leven kunnen houden inderdaad) en nep echt een mooie mix kan zijn.

   • Christine
    28 augustus 2020 / 19:33

    Absoluut waar van die mix! En hier heb ik zelfs kunst in de tuin ? is een stukje van de schutting wat zodoende altijd groen is.. eerst schaamde ik me daar echt voor, dacht: kan dat wel?? Maar op de Ikeasite stond dat het voor zowel binnen als buiten kon (logisch met kunststof, maar de ene kunststof is de andere weer niet) en uiteindelijk heb ik me eroverheen gezet (zocht iets lichtgewicht voor aan de schutting ipv een zware echte plant) en ben er nu zo blij mee dat er een stukje groen in de tuin blijft in alle jaargetijden!