Home + Update | Hoe gaat het met de verkoop in mijn marktkraam?

Update | Hoe gaat het met de verkoop in mijn marktkraam?

Ik vertelde jullie vorige week over hoe ik heel mijn hebben en houden (nou ja, bijna haha) in de bakfiets laadde om te gaan verkopen in mijn eigen marktkraam. Ik ben namelijk genomineerd voor de JMK (staat voor Jouw Marktkraam) Blog Award! Onderdeel van de wedstrijd is dat ik zelf ga ervaren hoe het is om spulletjes te verkopen via Jouw Marktkraam. Verkopen en ondernemen zit in mijn bloed en ieder jaar verkoop ik ook weer spullen op de rommelmarkt bij ons in de straat. Leuk, maar in de marktkraam blijven mijn spullen veel netter en heb je geen gedoe met afdingen etc.

Maar goed, we zijn nu 1,5 week verder dus werd het tijd voor een update: wat heb ik nu verdiend?

Wat heb ik verdiend tot nu toe en wat is het doel?

Mijn doel is om €100 te verdienen. Dan heb ik Milans kinderfeestje eruit en kan ik de rest bij zijn taart leggen. Mooi doel toch? Een kinderverjaardag is immers al duur genoeg. Ik ben, terwijl ik dit schrijf, bijna op de helft. De teller staat nu op €48 en dat na 5 volle verkoopdagen waarvan de eerste dagen bloedheet waren! Ik vind het niet gek, maar wil wel die €100 halen hoor 😉

Zoals je hierboven ziet kan ik de verkoop zelf bijhouden in de app. Deze kost €0,99 en is ideaal omdat ‘ie je realtime laat zien hoeveel je al hebt verkocht. Toen ik de kraam een week had ben ik er weer langs gegaan om te kijken wat er precies weg was en of ik alweer ruimte had voor nieuwe spulletjes.

Bijvullen!

En ja hoor, ik had ruimte dus kon ik er nog een vaas, schoenen en twee mooie klokken bij zetten. Allemaal als nieuw. De schoenen zijn overigens sowieso nieuw met de doos er nog bij, maar ik kan er niet goed op lopen helaas. Ze zijn wel ontzettend tof (nieuwe collectie Sacha) dus hoop ik dat iemand anders ze koopt en er de hele winter plezier van heeft!

Wat valt op bij Jouw Marktkraam?

Iedere keer als ik er ben, ook toen ik nog niet meedeed met de wedstrijd, valt mij op dat de sfeer er heel gezellig is. Je kunt er drinken krijgen, de mensen denken met je mee en je wordt er heel hartelijk ontvangen. Dat maakt het dat niet alleen ik er graag kom, maar dat geldt ook voor een ander. En die andere mensen zijn wel potentiële kopers. Er hangt gewoon een gezellige sfeer die mij doet denken aan vroeger. Mijn ouders stonden ook weleens te kletsen in winkels en tegenwoordig zie je dat niet echt meer. Ik houd van dat knusse!

Denk jij er ook over om spullen te verkopen? Bij Jouw Marktkraam is het altijd goed weer, hoef je er zelf niet bij te blijven, maar kun je wel de verkoop bijhouden. Ideaal toch? Kijk voor meer informatie even op de website.

Ik ben nog steeds heel enthousiast en mocht je in de buurt wonen/zijn van Gouda neem dan vooral even een kijkje bij mijn kraampje! Je herkent hem aan de vlaggetjes met ‘Mama blog’ én de leukste spulletjes natuurlijk 😉

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 Reacties

 1. 24 september 2016 / 06:58

  Ik had nog nooit gehoord van zo’n marktkraam. Dat je kan verkopen zonder dat je erbij bent.
  En gewoon spulletjes van thuis? Grappig.
  Succes en op naar de 100euro!

 2. 24 september 2016 / 10:24

  Hier zitten ook zulke winkels maar ben er nog nooit naar binnen geweest.. Wel heel nieuwsgierig! Wat betaal je er dan voor om je spullen daar te mogen stallen? 🙂

 3. 24 september 2016 / 11:52

  Hoi Marisca,

  Wat een geweldig leuk bericht over onze Jouw Marktkraam winkel, dank je wel hiervoor. We doen het graag en vinden het geweldig leuk om zoveel mensen over de vloer te krijgen en inderdaad een sfeer in de winkel te hebben waar iedereen zich thuis voelt. We gaan ervoor om die 100,- te halen en we wensen je alvast een fijn weekend!

  Groetjes Bianca

 4. 24 september 2016 / 17:22

  Wat super handig dat je de app er ook nog bij kunt gebruiken! Ik ben zelf groot fan van tweedehands shoppen en heb zelf via mijn tafel al eens spullen verkocht ?

 5. 29 september 2016 / 09:06

  Jouw verkoop gaat ook al lekker zeg! Ik vind het erg leuk om te doen, had niet verwacht dat ik zo snel alweer bij moest vullen. Succes met de laatst dagen!

 6. Manuela
  29 september 2016 / 13:31

  Het is inderdaad erg leuk om hier je spullen te verkopen, ik heb een kraampje in Oss. Had een kraampje gewonnen voor één week. Inmiddels huur ik de Kraam nu 3 werken en het gaat prima met de verkoop.

 7. Christine
  17 september 2017 / 14:55

  Wat een leuk ininitiatief zeg, ik ga morgen gelijk kijken! Heb nog wat mooie schoenen staan die ik niet via marktplaats wil verkopen (merkschoenen van 200 euro die amper gedragen zijn en dan krijg je biedingen voor een tientje..) Ben heel benieuwd!