Home + Update, hoe gaat het met me en wat houdt mij bezig?

Update, hoe gaat het met me en wat houdt mij bezig?

Als je een persoonlijke blog hebt, moet je natuurlijk ook weleens even schrijven over hoe het met je gaat. Wat houd je nu echt bezig en wat is er allemaal gaande in je leven? Moeten is misschien ook wel een groot woord, want het is mijn eigen blog 😉, maar ik wil juist ook met jullie delen hoe het er allemaal voor staat.

Daarom een update van wat mij allemaal bezig houdt.

Het sleutelwoord op dit moment is druk. Het is gewoon heel erg druk, chaos soms. Om dat in deze blog te voorkomen ga ik deze post opdelen in onderwerpen.

Examens
Terwijl de meeste middelbare scholieren de uitslag van hun examens al lang en breed binnen hebben, ben ik er nog heel druk mee. Ik volg dit jaar een HBO opleiding en moest deze maand drie examens afronden. Ik was al voor een examen gezakt met een vijf, dus moest een her doen, daarnaast moest ik nog een examenopdracht inleveren en staat er volgende week een schriftelijk examen ingepland dus ben ik iedere dag fanatiek aan het leren. Terwijl ik dit schrijf heb ik nog geen uitslagen van de eerste twee. En ik ben er zo zenuwachtig over! Aan de ene kant kan ik niet wachten op mijn cijfers, want dan weet ik het maar en aan de andere kant wil ik het helemaal niet weten. Ben zo bang om weer te zakken. Duimen jullie met mij mee?

De laatste weken voor de zomervakantie
Tja, het eerste schooljaar van M zit er alweer bijna op. Wat is dat snel gegaan zeg! Deze laatste weken merk ik wel dat M toe is aan vakantie. Er is nog van alles op school te doen en dan zijn er ook nog extra vrije dagen. En niet te vergeten de speelafspraakjes. Oh ja, ik moet een bedankje voor de juffen ook niet vergeten!

Het wel en wee in huize Kenter
Omdat Patrick lange dagen van huis is, komt het huishouden eigenlijk op mij neer. Van de administratie tot schoonmaken, van de was tot het regelen van andere zaken, ik doe het allemaal en vind het ook helemaal niet erg. Toch is het wel erg druk. Nog even snel de planten in de tuin water geven, M in bad doen, stofzuigen etc. En dan hebben we deze maand ook nog superveel verjaardagen en feestjes en staan er ook bloggerevents op stapel. Ik leef nu dus op to-do lijstjes, want anders is het niet bij te houden 😉 Toch lukt het me nog steeds om niets te vergeten (even afkloppen!) dus iedereen krijgt zijn/haar cadeautje op tijd!

Werk
Je zou bijna vergeten dat ik ook nog 20 uur per week werk (ik heb een superleuke baan!), en daarnaast heb ik ook nog een webshop. Ook die bestellingen gaan gewoon door. Toch lukt het me niet om de tijd eraan te besteden die ik graag zou willen besteden. Ik ga hier in de zomervakantie eens goed over nadenken, want ik heb ook andere plannen voor de webshop. Toch zijn dit wel ingrijpende plannen om te realiseren en daar moet je dus wel tijd voor hebben. Tot slot doe ik ook freelance werk. Ik beheer en schrijf onder andere content voor de social media kanalen van bedrijven. Twee maanden geleden liep er een grote klus van een half jaar af (17 GAMMA en KARWEI filialen!), maar het bedrijf wat mij toen inhuurde heeft me weer uitgenodigd voor een afspraak. Ik ben heel benieuwd wat daar uitkomt binnenkort!

Bloggen
Iedere dag bloggen, ook dat gaat gewoon door en ik vind het heerlijk! Ik heb leuke samenwerkingen gehad en er staan er ook nog een aantal op stapel. Zo mogen we binnenkort op uitnodiging van het Staatsbosbeheer logeren in een tipi! Hoe cool is dat?! Daarnaast heb ik nog wat plannen, maar dat volgt binnenkort wel. Gelukkig weten steeds meer bezoekers mij te vinden en merk ik wel dat de naamsverandering naar mamablogger.nl de blog goed heeft gedaan.

Gezondheid
Na het aflopen van de grote social media klus voor GAMMA en KARWEI stortte ik een beetje in. Niet geestelijk, maar ik merkte dat ik veel had geëist van  mijn lichaam. Ik maakte echt bizarre uren en werkte een half jaar lang 60 uur per week. Combineer dat met al het bovenstaande en je weet dat het een keer ophoudt. Ik kreeg een virus en ben echt goed ziek geweest. Daaroverheen kreeg ik nog een keelontsteking waar ik uiteindelijk zo’n drie weken mee rond heb gelopen. Gelukkig voel ik me nu weer goed. Deze klus was super, een geweldige ervaring en ik wist dat het een half jaar zou duren. Als het langer zou duren had ik het wel anders aangepakt. Toch had ik het niet willen missen. Ik zou alleen andere keuzes maken nu.

Zo, dit was de update wel weer zo’n beetje. Denk ik… Ik ben misschien wel wat vergeten, maar dit is het belangrijkste wat me nu bezig houdt. Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. En wil je reageren? Graag! Laat een reactie achter in de comments hieronder.

mama, blogger, mamablogger, blog,

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 Reacties

 1. 18 juni 2015 / 07:17

  Nou kan me voorstellen dat je helemaal op bent na zo’ n opdracht en vatbaarder voor griep enzo! Ik duim voor je examens!

  • 18 juni 2015 / 07:21

   Ja, ben echt heel erg ziek geweest! Dank voor het duimen, alle hulp is welkom! 😉

 2. 18 juni 2015 / 07:49

  Jeetje wat ben je druk zeg! Ik kan me wel voorstellen dat je even gas terug moest nemen na de opdracht van Gamma en Karwei.

  En die Tipitent lijkt me geweldig! Daar kan je dan misschien even tot rust komen.

 3. Ad van Stijn
  18 juni 2015 / 10:46

  Gelukkig heb je ook je ouders en opa en oma van M nog om bij te springen. We zeggen het wel vaker dat je eens even echt rust moet nemen en de boel de boel moet laten. Je mannetje zorgen dat hij het weekend ook helemaal vrij is en dan rustig aan doen en niet gelijk weer overal heen en naar toe ! Maar ja naar ouders wordt niet zo graag geluisterd. De vakantie komt er aan en dan ook vakantie houden ! Webshop op slot , GSM uit en gewoon lekker naar Netflix filmpje kijken ! Dan laden de batterijen vast weer snel op ! Dat doen ze bij ons ook als we vakantie hebben

 4. 23 juni 2015 / 22:56

  Ik ga heel hard voor je duimen en misschien heb je inmiddels al wat cijfers binnen.

  Ik wil je in ieder geval laten weten dat ik dit soort blogs graag lees en heel veel respect heb hoe je het allemaal managed.

  Succes met je afspraak en de plannen voor de webshop.