Home + Update | Floris is 11 maanden!

Update | Floris is 11 maanden!

De laatste maand als baby gaat in. Nog één maand en we zullen nooit meer een klein babytje in huis hebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat idee echt helemaal niets vind. Voor mijn gevoel is hij er nog maar net, maar inmiddels zijn we al druk bezig met zijn eerste verjaardag en denken we alweer aan zijn tweede (!) Sinterklaas en Kerst. Ik kan er nog niet echt aan wennen. Mijn lieve, kleine mannetje! Maar voor het zo ver is, is het tijd voor een nieuwe update!

Eten en drinken

We zijn afgelopen week begonnen met het geven van opvolgmelk. We gaan van vier flessen per dag naar drie flessen en we geven hem steeds meer vast voedsel. Het gaat goed, maar ik vind het soms nog best lastig om een goed voedingsschema te bedenken. Ik heb mij bijvoorbeeld suf gegoogeld, maar de schema’s verschillen zo ontzettend van elkaar! Ook zag ik bij veel schema’s dat er bijvoorbeeld om 8.00 uur wordt ontbeten. Dat is hier echt niet haalbaar in verband met school en werk, maar Floris is ook rond 5.30 uur wakker. Die heeft een uurtje later dan echt wel trek.

Zal ik binnenkort het nieuwe voedingsschema delen?

Hoe gaat het met het kruipen?

Floris kruipt nog steeds niet, maar gaat ondertussen wel de hele kamer door. Hij rolt en zet zich tegen alles af. En zodra hij op zijn buik ligt lukt het hem wel om achteruit te gaan. Het is dan net geen kruipen, maar het lijkt erop haha. Af en toe ben je hem kwijt en ligt hij opeens met zijn beentjes onder de bank en heeft hij de grootste lol haha.

Lekker kletsen en ‘nee’ schudden

Floris is een enorm vrolijk mannetje en lacht echt de hele dag. Hoe gekker, hoe beter! Hij kletst er ondertussen lekker op los en wijst nu met zijn vingertje van alles aan. Hij is dikke vriendjes met kat Bobby en zodra hij Bob ziet, wijst hij ernaar en klinkt er een verbaasd geluid. Daarna probeert hij Bob als het ware te roepen. Bobby is een onwijs lieve kat, die komt dan naar Floris toe gesjokt en ondergaatvervolegsn het “geaai” 🙂 Bobby houdt Floris ook echt in de gaten.

Als we Floris vragen of hij lekker gaat slapen, begint hij heel hard te lachen met zijn ondeugende oogjes en schudt ‘ie heel hard ‘nee’. Op dat soort momenten moeten we zo onwijs lachen.

Zijn algehele ontwikkeling

Het gaat opeens razend hard. Hij zet zich af, kletst, wijst, is enorm ondeugend en doet opeens dingen die hij een maand geleden echt nog niet deed. Het is eigenlijk nu al geen echte baby meer, maar zo noem ik hem graag nog. Voor altijd mijn kleine baby.

Verder is hij gek op spelen op het kleed en wil liever niet in de box. Hij heeft een klein mintkleurig kratje en vindt niets leuker dan daar speelgoed uit te halen en het er weer in te doen.

Slapen

Zijn dagritme is in principe nog wel hetzelfde, net als zijn slaapritme. Hij gaat ’s morgens rond 8.45 uur naar bed tot ongeveer 10.00 uur. Langer slaapt hij dan meestal niet. Daarna gaat hij rond 12.30 uur weer naar bed en slaapt hij iets langer. Over het algemeen slaapt ‘ie dan ongeveer 1,5 uur. Dat is zo fijn! Na zijn laatste fles om 18.30 uur gaat hij weer naar bed en slaapt hij bijna het klokje rond tot 5.30 uur. We mogen echt niet klagen!

We genieten dus volop van dit kleine lachebekkie en gaan nog harder genieten van zijn laatste maand als baby. Bijna 1 jaar jongens!

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *