Tweedehands babykleding | Yay or Nay?

Dat ik voor Milan weleens tweedehands merkkleding koop is geen geheim. Ik heb de gaafste dingen voor hem gekocht voor een prikkie, die ik later ook weer heel goed kom verkopen. Logisch, want het is allemaal mooi spul en als je er zuinig op bent blijft het ook lang mooi. Maar zou ik ook tweedehands babykleding kopen? Het antwoord is ja. Sterker nog, ik heb al wat gekocht!

Waarom tweedehands babykleding?

Waarom niet? Waarom zou ik €35 voor een babypakje van een bepaald merk betalen, als ik dat zelfde pakje voor minder dan de helft op Marktplaats of een verkoophoek op Facebook kan kopen? Dan ben ik toch een dief van mijn eigen portemonnee? Tenminste, zo zie ik het.

Ik koop overigens wel veel nieuw. Zo zijn de meubels nu allemaal nieuw, kopen we de kinderwagen nieuw, is het beddengoed nieuw etc. Maar bij kleertjes, en zeker in de allerkleinste maatjes, vind ik het gewoon zonde om daar in totaal een paar honderd euro aan uit te geven.

Wat heb ik al tweedehands gekocht?

Twee weken terug was er een grote rommelmarkt bij ons in de staat. Ieder jaar een groot succes en de markt wordt enorm goed bezocht. Ook daar stond iemand met tweedehands babykleding. Ik had het nog niet gezien, maar kreeg te tip. Ik kocht daar in totaal zes items voor maar €5! Denk aan kleding van Noppies, Zara en Bees. Degene van wie ik het kocht was ontzettend netjes en heeft gewoon mooie spullen. Alles was vlekvrij en gewassen, maar ik heb het voor het frisse zelf ook nog wel gewassen.

Voor dat geld heb ik toch superleuke kleertjes gekocht?

Ook hebben we laatst een tweedehands box gekocht voor €40,- Het is een box met een lade en die ik wilde kostte bij het Babypark nieuw zo’n €200,-. Ik vond hem dus op Marktplaats of zo’n 5 minuten rijden van ons huis. Sorry, maar dan koop ik het echt niet nieuw.

Toch merk ik dat niet iedereen er zo over denkt. Zou jij tweedehands babykleding of babyspullen shoppen? Laat het me weten in de comments hieronder.

Volg:

3 Reacties

 1. Rebecca
  16 juni 2017 / 14:13

  Jajajajajajaja! Heel veel 2e hands gekocht en ook weer verkocht. Kleding minder vaak; ik zie niet vaak wat leuks op Marktplaats.

 2. 17 juni 2017 / 07:30

  Wij gebruiken veel tweedehands van onze zussen. Dat maakt het extra leuk omdat je dan het verschil tussen kindjes nog beter ontdekt.

 3. 17 juni 2017 / 09:53

  Ik koop ook heel veel 2dehands! Zo fijn vooral als ze weer een maat gegroeid zijn en je eigenlijk een hele nieuwe garderobe nodig hebt. Ik ben dan vooral fan van de marktjes zoals de IJ-hallen. Via marktplaats koop ik ook wel eens maar vind ik dan toch altijd een beetje een gedoe 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge