Home + Tuin | Milans moestuin en het speelhuisje van Floris. Zo zien ze er nu uit

Tuin | Milans moestuin en het speelhuisje van Floris. Zo zien ze er nu uit

Vorig jaar maakten we een grote moestuin en hield ik jullie zo nu en dan op de hoogte van alle vorderingen. Dit jaar zijn we ook lekker bezig geweest in de moestuin en dat begint nu letterlijk de vruchten af te werpen. We hebben al heel wat lekkere aarbeien gegeten, de komkommers beginnen te groeien en het kleine druifje van vorig jaar krijgt al een behoorlijk dikke stap en willen we over het speelhuisje heen laten groeien. En over het speelhuisje gesproken; deze heb ik vorig jaar gebeitst, maar is ‘ie nog steeds zo mooi? Tijd voor een update!

Milans moestuin

Vorig jaar zetten we de eerste plantjes in de moestuin en twee leiboompjes. Alles was nog klein en moest natuurlijk groeien. Begin dit jaar vond ik het nog steeds wat kaal, maar de afgelopen weken is alles flink gegroeid. Zelf de bramenstruik waarvan we vorig jaar nog dachten dat ‘ie het niet ging redden, maar er toch in lieten staan op aanraden van de buurman.

Inmiddels staat het volgende in de moestuin:

 • Een bramenstruik
 • Een frambozenstruik
 • Een blauwe bessen plant
 • Twee leibomen waarvan ik niet meer weet wat het precies zijn en de kaartjes zijn eraf ? (nee, geen groene vingers voor mij haha)
 • Een druivenstruik
 • Uien
 • Een citrusboom
 • Komkommers
 • Tomaten
 • Aardbeien

En we hebben nog een oude perenboom in de tuin. Deze hebben we afgelopen jaar helemaal kort gesnoeid, maar hij loopt inmiddels behoorlijk uit dus met een beetje geluk krijgen we nog wat peren dit jaar.

De perenboom waarvan we hopen er nog lang plezier van te hebben.

En dat is eigenlijk best veel als ik het zo bij elkaar zie. Omdat de moestuin best groot is, oogt het allemaal wat iel, maar we willen er graag nog twee leibomen bij en ik denk dat het het volgend jaar al voller uitziet.

Moestuin_tuin_speelhuisje_update_mamablogger_

De druivenstruik en het citrusboompje. We gaan na het seizoen het citrusboompje verplaatsen. De druif wordt namelijk te groot en ze staan nu wel erg dicht bij elkaar. Ook willen de we de druif over het huisje laten groeien.

We krijgen heel veel aardbeien dit jaar!

De leibomen en de eerste komkommers.

Flink wat uien in de grond en ook de tomaten gaan hard.

Dit jaar nog geen blauwe bessen, maar volgend jaar vast wel. Tegen dit stuk van de schutting komen nog nieuwe leibomen. In combinatie met de struiken die nog moeten groeien, wordt dat dan ook een mooi en vol geheel.

Het speelhuisje

Vorig jaar beitste ik het speelhuisje drie keer en schreef ik er al een blog over. Ik hoopte dat hij na de winter nog net zo mooi zou zijn en dat is gelukkig zo! Het hout ziet er nog heel mooi uit, het huisje is niet verzakt of wat dan ook en ook aan de binnenkant ziet ‘ie er nog heel goed uit. Wel zie je wat van het hout door de beits heen komen. Enerzijds heel mooi, maar anderzijds lijkt het alsof er vlekken op zitten. Dit jaar wil ik hem nog één keer lichtjes beitsen zodat hij weer winterklaar is.

Mancave

Het was niet perse de bedoeling, maar het afgelopen jaar werden er steeds meer bordjes opgehangen in het huisje. Als we nu een leuk bordje tegenkomen gaat ‘ie mee naar huis om in het huisje op te hangen. Misschien niet zo hip en stylish, maar de jongens vinden het fantastisch.

Als het aan Milan ligt, hangt het huisje straks helemaal vol haha. Leuk weetje: het bordje met de tekst “If you want breakfast in bed, sleep in the kitchen” kochten Patrick en ik 14 jaar geleden toen we samen gingen wonen. Deze heeft een hele tijd in de keuken van ons appartement gehangen.

Hebben jullie een moestuin? Zo ja, wat hebben jullie er allemaal in staan?

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

 1. MatjonS
  18 juni 2020 / 08:14

  Inmiddels al 5 kilo aardbeien geplukt en op…. verder staat er nog knoflook, ui, boontjes, aardappelen en rabarber. De paprika moet nog op gang komen, dus of die dit jaar lukt.
  Nog appel en peren boom, maar past vorig jaar gekocht, moeten nog flink groeien.

  Jullie ook leuk moestuintje. En de bordjes erg leuk! Bij ons onder de overkapping ook veel bordjes.