Home + Top 10 leukste “werktitels” voor je ongeboren baby!

Top 10 leukste “werktitels” voor je ongeboren baby!

Hoe noemde jij de baby in je buik? Noemden jullie die al bij naam of hielden jullie het bij ‘de baby’? Wij behoorden tot die laatste categorie, weinig origineel dus. In die periode was er een vriendin die wist dat onze baby Milan zou gaan heten. Was voor veel mensen ook geen verrassing, want ik heb altijd geroepen dat  als ik een zoon zou krijgen, deze Milan zou gaan heten. Gelukkig vond Patrick dit ook een mooie naam en top 10 of niet, wij kozen voor Milan.  Toch noemden wij hem nog niet zo toen ik zwanger was. Die vriendin wel en daar baalde ik echt wel van. Hadden we maar een werktitel gehad…

Een werktitel voor je ongeboren baby klinkt misschien wat gek, maar het is eigenlijk een naam die je verzint om je baby te noemen als het nog niet geboren is. De één vindt het onzin en de ander vindt het lekker praktisch omdat je je zo minder snel verspreekt wat betreft de echte naam en de volgende vindt ‘baby’ onpersoonlijk en wil graag een naam geven.

Top 10 leukste werktitels voor je ongeboren baby!

En daarom maakte ik een top 10 van de leukste werktitels voor je ongeboren baby.

 1. Guusje/Teuntje/Arie
  Dit vind ik dus echt leuke werktitels! Gewoon oer-Hollandse namen als werktitel. Al vind ik Guus(je) en Teun ook echt leuke namen!
 2. Puck of Pucky
  Dit vind ik wel schattig (en Puck vind ik ook een leuke naam) en is afgeleid van ‘ukkepuk’.
 3. Muppet
  Deze is al een stuk neutraler en bekt lekker.
 4. Kruimel
  Dit vind ik gewoon heel schattig en is ook neutraal. Het doet mij ook denken aan Kruimeltje. Op de één of andere manier klinkt het dan wat ondeugender.
 5. Pixel
  Deze naam hoor je de laatste tijd vaker en verdient daarom een plekje in deze top 10. Als je veel fotografeert is deze wel heel toepasselijk!
 6. Brum
  Wel een plekje in de top 10, maar ik ben zelf niet heel overtuigd. Aan de ene kant erg leuk, maar aan de andere kan doet het me denken aan een oude brompot.
 7. Mini
  Deze hoor je heel vaak en hoor je ook zodra het kindje al geboren is. Het klinkt wel leuk, maar omdat je het al zo vaak hoort, zou ik het minder snel zeggen.
 8. Frummel
  Deze hoorde ik toen ik zwanger was van Milan en vind ik ook wel wat hebben.
 9. Baby
  Veel mensen vinden een werktitel onzin en hebben het gewoon over ‘de baby’. Prima, en daarom hoort deze ook thuis in de top 10.
 10. Beeb
  Ik denk dat ik hier geen vrienden mee maak. Veel mensengebruiken deze werktitel, maar ik vind het verschrikkelijk. Het klinkt als het Engelse ‘babe’ en dat vind ik niet passen bij een baby. Maar toch, hij hoort  wel thuis in deze top 10.

Wat was jullie werktitel voor je ongeboren baby? En wat vind je van deze? Laat het me weten in de comments hieronder.

Liefs, Marisca

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Reacties

 1. 14 augustus 2016 / 09:17

  Jaaa “de beeb” hahaha verschrikkelijk vind ik dat ook! Wij gebruikten ook gewoon baby.

 2. 14 augustus 2016 / 13:51

  Wij gebruikten voor beide dochters Jean-Luc naar Jean Luc Picard uit star trek 🙂

 3. 14 augustus 2016 / 14:08

  Wij noemen de baby nu ook Pixel… wist niet dat die in de top 10 stond haha!

 4. Rebecca
  15 augustus 2016 / 11:10

  Voor mijn dochter “Okkie”, maar al snel haar naam.

  Voor de baby in mijn buik “David Bowie” 🙂