Home + Toch een (korte) vakantie in Nederland? Ik heb een leuke tip voor je!

Toch een (korte) vakantie in Nederland? Ik heb een leuke tip voor je!

We staan momenteel behoorlijk in dubio: gaan we de zomervakantie annuleren of wachten we het toch nog even af allemaal? Enerzijds kijken we echt enorm uit naar deze vakantie en anderzijds willen we ook geen enkel risico lopen. Het is lastig aangezien onze vakantie pas in augustus gepland staat. We schuiven de beslissing steeds voor ons uit, maar dat kan niet lang meer. Tegelijkertijd zijn er wel opties in Nederland. Hoewel de maatregelen steeds verder worden versoepeld, moeten we de richtlijnen nog wel in acht nemen. Dat wil niet zeggen dat we niet lekker kunnen genieten van een andere omgeving. Er gewoon even lekker tussenuit met elkaar kan wel, zeker wanneer je in je eigen huisje zit.

Toch weer Limburg

Vorig jaar verbleven we een week in Limburg en dat was heerlijk! De plek was prachtig en we konden overal naartoe uitwijken. We waren zo in België en Duitsland en hebben veel mooie plekjes gezien. We zijn toen een beetje verliefd geworden op Limburg. Patrick opperde afgelopen week om wellicht toch weer naar Limburg te gaan als Denemarken voorlopig geen optie is. We hebben toen heel veel gezien en gedaan, maar ook heel veel nog niet. Het is voor ons een serieuze optie, want we hopen er nog even uit te kunnen van de zomer. En als dat geen optie is, houdt het op. Dan kunnen we misschien nog wel weg in de herfst. In ieder geval zijn we wel wat opties aan het bekijken.

Vakantieparken Nederland

Hoewel het park van vorig jaar heel goed is bevallen willen we dan toch wat anders. Er valt nog genoeg te ontdekken en we hopen een park te vinden dat toch wat meer te bieden heeft voor kinderen. Vorig jaar was het prima, maar de jongens worden groter. Voor hen zou het leuker zijn als er in het zwembad bijvoorbeeld meer te doen is en een buitenbad zou ook wel lekker zijn. Een camping met zwembad is in ieder geval een must.

En wat ook wel fijn zou zijn, is een indoor speeltuin. Vooral handig wanneer het regent. Patrick is gaan speuren, er zijn immers heel wat vakantieparken in Nederland, en kwam uit bij Recreatiepark de Leistert. Deze camping ziet er wel heel erg leuk uit, vooral voor de kinderen!

Wat opvalt aan recreatiepark de Leistert is het kindvriendelijke karakter. Hier is ontzettend veel te doen voor kinderen. Niet alleen de grote speeltuin en het subtropische zwembad, maar er is ook een klushuis waar kinderen helemaal los kunnen gaan met knutselen. Milan is heel creatief en zou zagen en timmeren fantastisch vinden. Verder zijn er shows, is er een bowlingbaan (ook altijd leuk) en is er een indoor speeljungle. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar is het dus geweldig. Perfect voor ons.

De accomodaties

We zijn zelf geen kampeerders en zullen persoonlijk eerder voor een huisje gaan, maar dat hoeft niet. Je kunt er ook een safaritent boeken, er zijn kleine cabins, lodges, chalets, Glamping tenten en grote bungalows.

Je kunt dus zelf kiezen waar je voorkeur naar uitgaat en kiezen wat bij je budget past.

Wat is er verder nog te doen?

Naast alle leuke dingen voor de kinderen en de verschillende accomodaties zijn er nog genoeg andere faciliteiten. Je hoeft je er in ieder geval niet te vervelen 🙂 Hieronder een greep uit alle faciliteiten:

 • Waterspeeltuin
 • Wifi (gelukkig maar haha)
 • Supermarkt
 • Visvijver
 • Diverse restaurants
 • Midgetgolfbaan
 • Fiets- en skelterverhuur
 • Cafetaria
 • Sportvelden
 • De Plaza waar van alles te doen is
 • Animatieteam

Dit alles klinkt niet alleen goed, het ziet er ook goed uit. De recensies zijn goed en in 2018, 2019 én 2020 is de Leistert door de ANWB uitgeroepen tot Topcamping. Sterker nog, in 2019 is de Leistert uitgeroepen tot ‘ANWB Camping van het Jaar’.

Denken jullie al na over de vakantie? Zo ja, welk besluit hebben jullie genomen?

 

 

Volg:
Marisca Kenter

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca Kenter. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Schrijven is mijn grote passie en niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met DIY’s, reviews, kidsfashion etc. Kortom, op Mamablogger vind je alles wat hippe moeders bezig houdt!

Find me on: Web | Twitter | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments

 1. Caro
  7 mei 2020 / 07:21

  Wij weten het niet nu, annuleren, afwachten, gaan pfff voor als nog staat alles nog. Ik heb gekeken naar opties in Nederland maar vond de prijs best hoog voor bijvoorbeeld een weekje Duinrell in juli. Ik ken de Leistert niet maar wel vaak gezien op kampeer programma’s ziet er top uit.

 2. Jacqueline Lips
  7 mei 2020 / 09:15

  Hof van Sasken is ook een heel leuk park.Dat ligt in Drenthe.Wij zijn daar ook al enkele keren geweest met kinderen en kleinkinderen.Succes met het zoeken!😊