Home + Geld & Budget | Hierop bezuinigen we niet

Geld & Budget | Hierop bezuinigen we niet

‘Selectieve zuinigheid’ wordt het genoemd door PorteRenee. Enerzijds kun je op heel veel dingen geld besparen, maar er zijn ook zaken waarop je juist niet wil bezuinigen. Ik schrijf vaak over koopjes, sparen en budgetten, maar er zijn ook genoeg zaken waar je met alle liefde wel geld aan uitgeeft. Net als Renee hebben wij ook van die dingen. Kortom: hierop bezuinigen we niet.

Kinderschoenen

Dit is een heel praktisch voorbeeld. Op kinderkleding kan ik prima bezuinigen. Ik shop voor onze jongste gerust tweedehands via Vinted of een heel leuk winkeltje bij ons in Gouda. Van dat soort koopjes word ik juist heel erg blij. Op kinderschoenen hebben we echter nooit bezuinigd. Ik heb het niet over de allerduurste schoenen of zoveel paar schoenen voor een kindje überhaupt is geboren, maar wel over goede, stevige schoenen die goed op maat zijn. Voor de jongens hebben we ieder seizoen minimaal twee van die goede paren.

Kindervoeten zijn nog in de groei en daarom vinden we het belangrijk dat ze goede schoenen dragen.

Herinneringen maken met elkaar

Van iets praktisch en tastbaars naar iets wat juist helemaal niet tastbaar is, maar wel het meest waardevol: herinneringen maken met elkaar. Dit vinden we heel belangrijk. Een mooie vakantie, voor het eerst met zijn vieren naar een wedstrijd van Feyenoord, met onze oudste zoon naar de huldiging van diezelfde club of ’s avonds spontaan in de auto stappen en een ijsje eten. Allemaal voorbeelden van mooie herinneringen die we met elkaar maken.

We kijken natuurlijk wel naar de prijs en wat niet kan, dat kan niet, maar we bezuinigen er niet bewust op. De jongens groeien zo snel op en we weten niet hoe het leven loopt. Daarom wil ik die herinneringen maken zolang het kan. Misschien komt dat voort uit het feit dat mijn vader jong is overleden, maar dit gevoel is voor mij heel sterk. Het gevoel van ‘nu kan het nog’.

Het hoeft niet allemaal duur en groots, het zit hem juist in die leuke, kleine dingen. Een ander voorbeeld is dat de jongens mogen kiezen wat ze op hun verjaardag willen doen en wat of waar ze willen eten. Ze hebben hele ideeën en vinden dit helemaal tof. Het is toch fijn dat we dit kunnen doen.

Selectieve zuinigheid. Ik houd van mijn potjes, nog meer van financiële zekerheid en ben er altijd wel mee bezig, maar bij deze twee voorbeelden letten we toch iets minder op.

Waarop bezuinigen jullie niet? Ik ben heel benieuwd, klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

 

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *