Home + Tips voor aanstaande moeders om zich voor te bereiden op een kleintje

Tips voor aanstaande moeders om zich voor te bereiden op een kleintje

De komst van je eerste kindje is natuurlijk heel erg spannend en je wil je goed voorbereiden zodat je, voor zover dat kan, er helemaal klaar voor bent. Er zijn veel dingen die je van tevoren aan moet schaffen en in deze blog lees je waar je op moet letten en wat je moet aanschaffen. Een goede voorbereiding zorgt voor veel minder stress en dat is goed voor de baby!

De juiste verzorging voor de baby

Een baby is na de geboorte volledig afhankelijk van de ouders. Het is daarom erg belangrijk dat je goed bent voorbereid om de juiste zorg te kunnen geven aan jouw baby. De huid van de baby is erg gevoelig vooral in het begin, zorg er daarom voor dat je de juiste producten gebruikt. Denk hierbij aan speciale zeep voor baby’s en billendoekjes die zacht zijn voor de babyhuid. Daarnaast zijn er nog een aantal producten die je nodig hebt voor de verzorging van baby’s, denk hierbij aan een aankleedkussen met hoes, slabbetjes en luiers. Zorg ervoor dat je een groot aantal luiers op voorraad hebt zodat je niet zonder komt te zitten. Daarnaast is het ook belangrijk om de nageltjes van je baby te knippen hiervoor zijn ook speciale baby nagelschaartjes te koop. Ook zijn genoeg voedingsflesjes en natte doekjes essentieel om aan te schaffen voor de komst van de baby.

Speeltjes voor de baby

De eerste paar maanden zal dit nog niet heel essentieel zijn omdat de baby dan nog niet zelf kan spelen. Wel is het aan te raden om knuffeltjes in het bedje en de box te leggen of een leuk muziekdoosje. Baby’s worden vaak rustig als er geluid is om hun heen en een muziekje kan ze dan ook helpen om in slaap te komen. Er is genoeg keuze in speelgoed voor baby’s denk hierbij aan knuffels om mee te slapen, babygyms om je baby zelf bezig te kunnen houden, speeltjes voor in bad, bijtringen voor als de tandjes doorkomen en speeltjes voor in de box.

Kortom, het is nogal een grote checklist wat je allemaal moet aanschaffen voor de komst van jouw kleintje. Zorg voor de juiste verzorgingsproducten zodat jouw baby gezond blijft en koop leuk speelgoed waarmee de baby zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Met deze tips ben jij helemaal klaar voor de komst van jullie wondertje.

liefs

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *