Home + Nu al oriënteren op een middelbare school…

Nu al oriënteren op een middelbare school…

Bijna een jaar geleden nam Milan afscheid van zijn vorige basisschool. Terwijl hij vanaf dag één achter zijn beslissing stond, vonden wij het best spannend. In groep 6 overstappen naar een andere school, waar je nog niemand kent, is best een ding. Maar zijn besluit stond vast en hij heeft er geen seconde spijt van gehad. Dat zegt hij nog regelmatig. Inmiddels zitten we in een heel andere fase. We zijn wéér aan het kijken naar een andere school voor hem, maar dit keer naar een middelbare school. Volgend jaar zit ons kind gewoon op de middelbare!

In groep 7 al oriënteren op een middelbare school

Milan zit nu in groep 7 en het gaat goed. Twee weken geleden hadden we een rapportgesprek en de juf noemde hem een sterkte leerling die ook nog eens leuk is in de groep. Iedere moeder weet dat je dag daarna niet meer stuk kan haha. We bespraken de Cito scores en ik vroeg of ze al een tipje van de sluiter kon oplichten wat betreft zijn voorlopige schooladvies. Het antwoord was duidelijk: nee. Niet omdat ze dat niet wilde, maar omdat dit gezamenlijk met diverse leerkrachten wordt besproken en besloten. Dit horen we pas in juni, maar ach, dat schiet ook al op.

Voor ons best jammer, want we hadden graag een indicatie gehad en zijn ons al aan het oriënteren op middelbare scholen. Er is behoorlijk wat keus hier in de buurt en het is fijn als je weet in welke richting je moet zoeken. En oké, we zijn natuurlijk ook hartstikke nieuwsgierig natuurlijk ?.

De juf kon dus nog niets zeggen, maar Milan heeft wel een wens en op mijn oude middelbare school bieden ze een opleiding dat daar perfect bij zou passen. Deze richting kun je echter kiezen als je minimaal een Havo advies hebt en dan moet je die natuurlijk wel krijgen. Het zou voor hem zo leuk zijn als dat zou kunnen.

Het gesprek met de juf ging verder en we hadden deze wens verder niet benoemd. Even later begon ze zelf over deze opleidingsrichting en zei ze dat dat heel goed bij hem zou passen. Ze kent hem in ieder geval al goed. Ik vatte dat op als een stille hint, dat snap je ?. Of dat ook echt tot de mogelijkheden behoort zal moeten blijken. In juni horen we het en dan zien we wel verder. Dan gaan we echt concreet kijken naar de mogelijkheden die passen binnen het advies en gaan we alvast kijken wanneer de open dagen zijn na de zomervakantie.

Het is in ieder geval al leuk om over na te denken en weer een nieuwe stap. Voor nu is het het belangrijkst dat hij het zo naar zijn zin heeft. De overstap heeft hem goed gedaan. Dat geeft vertrouwen in de nieuwe stap die ons volgend jaar staat te wachten.

Hoe snel begonnen jullie met het oriënteren op een middelbare school en wanneer kwam voor jullie het voorlopige schooladvies? Klets mee in de comments hieronder of op de socials van Mamablogger.

liefs

 

 

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Reacties

  1. 31 maart 2022 / 07:28

    De voorlopige schooladviezen worden op onze basisschool gegeven na de E7 Cito dus ergens eind juni/begin juli. Het definitieve advies volgt 1 of 2 weken na de M8. Ik heb eind februari het definitieve advies gekregen van mijn middelste van 11 en half maart ingeschreven op de middelbare school.

  2. Sandra Timmermans
    31 maart 2022 / 07:45

    hi, wij zijn in groep 7 al wezen kijken op een school waar ze allle nivo’s de eerste drie jaar geeft.. en hadden wel een voorgevoel welk nivo we moesten bezoeken.Eind gr 7 een verlopig advies.. toen in Januari het advies de keuze gemaakt en gelukkig al in groep 7 gekeken want door corona geen open dag geweest dat jaar…

    En nu na 7 maanden op middelbare school, gaat ie wisselen van school ivm zijn topsport ambitie die hij heeft.