Home + Tip tussendoor | Adobe Spark!

Tip tussendoor | Adobe Spark!

Afgelopen week kreeg ik een persbericht binnen over Adobe Spark. En hoewel ik dit soort persberichten vaak meteen verwijder, was ik op de één of andere manier toch getriggerd door de naam Adobe en de woorden ‘visual storytelling’ en ‘gratis’. Ik ben en blijf natuurlijk wel een echte Hollander hè? 😉

Ik opende het persbericht en las dus dat Adobe Spark die dag was gelanceerd. Er zijn 3 mobiele apps en je kan op het web aan de slag:

Adobe Spark apps:

  • Spark Post
  • Spark Page
  • Spark Video

Deze zijn bedoeld om in een handomdraai een supergave post, pagina of video te maken voor op Internet. Of je nu een reis- of eetdagboek wilt delen of een sollicitatiefilmpje wilt maken, de mogelijkheden zijn eindeloos als jij je creativiteit maar laat gaan.

Patrick was die avond weg en ik was wel geïnteresseerd in Spark Video en ging dus aan de slag. Ik pakte de iPad en downloadde de app Spark Video. Ik begon gewoon met het maken van een korte animatie video waarin ik mijzelf en Mamablogger voorstel. Gewoon om even uit te proberen. Toch vond ik het resultaat voor een eerste keer best leuk en deelde ik hem op YouTube.

Dit was op de iPad waar ik niet alle mooie foto’s had dus ik heb gewoon even de mooiste foto’s uitgezocht die ik op de iPad had staan.

Maar wat als je geen iOS hebt?

Dan kun je online ook gewoon aan de slag via de website van Adobe Spark!

Ik wil de pagina’s nog proberen en heb er al leuke ideeën voor. De optie post vind ik persoonlijk niet heel uitgebreid en dan zou ik zelf eerder kiezen voor Canva omdat je daar meer opties mee hebt.

Waarom ik deze tip deel?

Adobe Spark is erg leuk als je zelf ook blogt, maar ook heel handig om te gebruiken op je werk wanneer je die ene presentatie moet geven of je eens een originele social media post wilt plannen of delen. En hoe origineel is zo’n animatiefilmpje als je gaat solliciteren?! In een kort filmpje (die je overigens zo lang kunt maken als je zelf wilt én die je zelf inspreekt) kun je laten zien wie je bent, wat je doet én je laat meteen zien dat je op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op het gebied van visual storytelling (wat klinkt dat mooi hè?).

En waarom zou je niet leuke dingen maken van en over je kinderen? Zoals ik al zei kun je er alle kanten mee op en dat hoeft niet alleen op professioneel gebied te zijn.

Ik hoop dat je wat met deze tip kunt, doe er je voordeel mee zou ik zeggen 😉 Wij moeders helpen elkaar gewoon waar het kan!

liefs-marisca-mamablogger-mama blogger-

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Reacties

  1. 25 mei 2016 / 06:27

    Wat een leuke tip, je maakt me nu wel nieuwsgierig! Ik gebruik ook altijd Canva, zo’n handig en leuk programma!

  2. 25 mei 2016 / 19:32

    Goede tip! Ik gebruik deze apps veel in de klas. Ben docent op het voortgezet onderwijs en zijn een iPad school. Deze apps zijn ideaal! Wat een leuk filmpje heb je gemaakt!