Home + Tip | ‘Mijn school jaarboek’ om het schooljaar vast te leggen

Tip | ‘Mijn school jaarboek’ om het schooljaar vast te leggen

Herken je dit? We leggen zo’n beetje alles vast met onze telefoons, maar maken er zelden een boek van. En we bewaren de knutsels en belangrijke dingen wel, maar weet jij over een paar jaar nog uit welk jaar dat was of hoe de klasgenootjes van je kind heetten? Ik vergeet dat bijna altijd op de achterkant te schrijven… In dit nieuwe school jaarboek leg je het hele schooljaar vast met foto’s, tekeningen, knutsels en tekst. Van de eerste schooldag tot de sportdag, Pasen, het kerstdiner etc. Het enige dat je je hoeft te doen is het school jaarboek er af en toe bij pakken en aan het einde van het schooljaar heb je een heel mooi document voor later, want echt alles komt aan bod. En je weet precies om welk schooljaar het gaat. Wij zijn er momenteel ook mee bezig en ik vind het zo leuk dat ik deze tip graag met jullie wilde delen. Ik laat hem je zien!

Wat is een school jaarboek?

Het school jaarboek is een interactief boek dat je samen met je kind in kan vullen. In een schooljaar gebeurt er zoveel, dat je een groot deel hiervan alweer bent vergeten aan het einde van het schooljaar. Hoe leuk is het om dan later nog eens terug te bladeren naar die mooie momenten? Er is ruimte voor tekst, foto’s en tekeningen. Aan het einde van het boek kun je er knutsels in plakken, maar ook diploma’s en andere mooie dingen die je wil bewaren. Zo wordt het een heel waardevol document voor later. Bij ons gaat deze daarna in de bewaarkist.

De inhoud

Wat ik leuk vind is dat dit boek is vormgegeven met vrolijke tekeningen en kleuren. Op deze manier spreekt het de kinderen aan, in plaats dat het gericht is op de ouders en het dan zo clean mogelijk is. Je start met de basisgegevens van je kind en de school. Daarna ga je door naar de eerste schooldag. Vervolgens word je als het ware door het schooljaar heen geleid. Op iedere pagina is ruimte voor foto’s, er is voldoende schrijfruinte en dit alles is aangevuld met leuke liedjes die op basisscholen worden gezongen.

Zoals je ziet hebben we al wat pagina ingevuld, maar ik wil je nog meer laten zien, want er komt nog meer leuks aan:

Floris is volgende maand jarig. Daarna vullen we die pagina’s in. De juffen maken altijd foto’s tijdens een verjaardag. Deze zetten ze in de schoolapp voor de ouders. Superleuk en die print ik natuurlijk meteen uit. Ook komt Sinterklaas over een niet al te lange tijd op school. Allemaal mooie en leuke momenten om vast te leggen!

Foto’s printen

Nog een kleine tip: om foto’s vanaf mijn telefoon te printen gebruik ik een HP Sprocket printer. Hiermee druk je de foto’s af op stickers. Perfect voor vriendenboekjes, agenda’s en planners en invulboeken zoals deze. je kunt deze kleine foto’s ook ophangen. of in een grote lijst doen. Je hoeft ze in ieder geval niet perse te plakken.

Terug naar het school jaarboek: wij zijn er erg blij mee en ik ben benieuwd naar hoe deze er aan het eind van het schooljaar uitziet. Net zo enthousiast als ik? Je shopt hem hier!

liefs

 

Volg:
Marisca

Bedankt voor het lezen en leuk dat je Mamablogger een bezoekje brengt! Mijn naam is Marisca. Ik ben getrouwd met Patrick en Moeder van Milan (okt. ’10) en Floris (okt. ’17). Niets is leuker dan schrijven over het moederschap en jullie te inspireren met budgettips, uittips, persoonlijke verhalen etc. Kortom, Mamablogger is het meest persoonlijke online magazine voor moeders.

Find me on: Web | Twitter | Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *